Academic Positions Sverige

KTH, Sverige

Forskare/postdoktor i 3 D-visualisering

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad är en av tio skolor på KTH. Hos oss arbetar ca 700 personer och vi har ca 3 000 studenter. Vi har en unik bredd på ämnesutbudet där vi utbildar och forskar om framtidens samhälle, om hur städer, byggnader och infrastruktur ska utformas och byggas. Hur man skapar goda livsmiljöer för människor och samtidigt tar hänsyn till miljö, energi, ekonomi och sociala faktorer. Vi är stolta över de goda kontakter vi har med näringsliv och andra aktörer i omvärlden.

Avdelningen för geoinformatik, vid institutionen för samhällsplanering och miljö, ansvarar för både forskning och utbildning inom området geografisk informationsteknologi (GeoIT).

Arbetsuppgifter

Kandidaten till forskar/postdoktortjänsten förväntas under överinseende av projektledare genomföra ett forskningsprojekt med titeln "IntegrCity: Decision-support environment for planning and integrating multi-energy networks and low-carbon resources in cities".

Projektets övergripande syfte är att främja energiplanering och nätverksinteroperabilitet i existerande och framtida urbana infrastrukturer i termer av ett integrerat besluts- och supportverktyg som tillämpas och valideras i Hammarby Sjöstad och två Schweiziska städer. Verktyget kommer att möjliggöra ett holistiskt angreppssätt för simulering och planering av lokala energibehov, energiproduktion samt nätverk och e-mobilitet för optimala kostnadslösningar för användare och leverantörer.

Kandidaten till forskar/postdoktortjänsten förväntas delta i arbetspaket 2 (WP2) av projektet, som ansvarar för genomförandet av GIS-databas och 3D-visualiseringsverktyg för representationen av energiinfrastrukturen och byggnader modelleras i CityGML. De specifika uppgifterna är:

  • Val, beskrivning och definiering av CityGML attribut för att representera  nödvändig infrastruktur och bebyggelsedata
  • Effektiv visualisering av 3D stadsmodeller och energiinfrastruktur
  • Programmera accessfunktioner (wrapper) i databasen för access till CityGML data i samsimuleringsplatformen
  • Implementera testfallsdata för Hammarby Sjöstad

Uppgifter och ansvar omfattar byggande databas och effektiv visualisering för energiinfrastruktur och byggnadsdata , genomföra omslag och testfall uppgifter, skriva vetenskapliga artiklar och rapporter.

Kvalifikationer

Anställningen kräver en doktorsexamen i geomatik, datavetenskap, eller andra naturvetenskapliga och tekniska discipliner. Den sökande måste ha god kunskap i 3D-modellering, databas, visualisering, CityGML standard och CityGML Energy ADE, och demonstrerade kunskaper i programmering för att genomföra relevanta visualiseringsmetoder och tekniker.  Dokumenterad förmåga att skriva vetenskapliga artiklar och rapporter.

Tidigare professionell erfarenhet av att utveckla metod och mjukvara för 3D visualisering är särskilt meriterande.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Ansökan ska innehålla följande:

  • CV inklusive relevanta professionella erfarenheter och kunskaper.
  • Kopior av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om originaldokumenten inte är utfärdade på ett av dessa språk.
  • Kortfattad redogörelse om varför du vill bedriva forskningsstudier, om dina akademiska intressen och hur relaterar de till dina tidigare studier och framtida mål; max 2 sidor lång.
  • Representativa publikationer eller tekniska rapporter: Dokument max 10 sidor vardera. För längre dokument (t.ex. avhandlingar), bifoga en sammanfattning (abstract) och en webblänk till den fullständiga texten.
  • Kontaktinformation till två referenspersoner uppskattas men är inte ett krav. Vi förbehåller oss rätten att kontakta referenspersoner endast för utvalda kandidater. 

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100 %
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: A-2016-2207
Kontakt:

  1. Yifang Ban, Professor, 08-790 86 48

Publicerat: 2016-12-20
Sista ansökningsdag: 2017-01-20

Ansökningsdetaljer

Publicerad:
2016-12-20
Sista ansökningsdatum:
2017-01-20

Ansök

Vänligen uppge Academic Positions i din ansökan.

Fler jobb från arbetsgivaren

Hitta fler jobb

Ämnen:
Befattningar:
,
Ny sökning