Academic Positions Sverige

KTH, Sverige

Forskare/Postdoktor i fjärranalys

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad är en av tio skolor på KTH. Hos oss arbetar ca 700 personer och vi har ca 3 000 studenter. Vi har en unik bredd på ämnesutbudet där vi utbildar och forskar om framtidens samhälle, om hur städer, byggnader och infrastruktur ska utformas och byggas. Hur man skapar goda livsmiljöer för människor och samtidigt tar hänsyn till miljö, energi, ekonomi och sociala faktorer. Vi är stolta över de goda kontakter vi har med näringsliv och andra aktörer i omvärlden.

Avdelningen för geoinformatik, vid institutionen för samhällsplanering och miljö, ansvarar för både forskning och utbildning inom området geografisk informationsteknologi (GeoIT).

Projektbeskrivning

Forskare/postdoktor i geoinformatik och forskningsprojektet "EO4Urban"

Kandidaten till forskar/postdoktortjänsten förväntas under överinseende av projektledaren genomföra ett forskningsprojekt med titeln "EO4Urban: Sentinel-1 SAR och Sentinel-2 MSI Data för Global Urban Services".

Det övergripande syftet med denna forskning är att utveckla innovativa och robusta metoder och algoritmer som använder multitemporal jordobservation (EO) uppgifter i allmänhet, Sentinel-1 SAR och Sentinel-2 MSI data i synnerhet för global urbanisering övervakning till stöd för en hållbar stadsutveckling. De särskilda målen är:

  • att utvärdera kapaciteten hos multitemporal multi-upplösning Sentinel-1A SAR och Sentinel-2A MSI data för urbana utsträckning utvinning, urban kartläggning av marktäcket och ändra upptäckt
  • att utveckla nya och robusta metoder och algoritmer för att producera användar behövs produkter och tjänster, det vill säga detaljerade stads kartläggning av marktäcket och urbanisering övervakning med hjälp av multitemporal EO data.
  • att undersöka effektiva validerings metoder för validering av objektbaserad klassificering, unban utsträckning utvinning och ändra resultat upptäckt. 

Uppgifter och ansvar omfattar algoritmutveckling, bildbehandling, klassificering och förändring, att skriva vetenskapliga artiklar, rapporter, forskningsförslag samt upp till 20% undervisning. 

Kvalifikationer

Anställningen kräver en doktorsexamen i geomatik, elektroteknik, datavetenskap, eller andra naturvetenskapliga och tekniska discipliner. Den sökande måste ha god kunskap i bildbehandling, mönsterigenkänning, maskininlärning och demonstrerade kunskaper i programmering för att genomföra relevanta metoder och tekniker inom Java och / eller C ++; och dokumenterad förmåga att skriva vetenskapliga artiklar och rapporter. Förmåga att utveckla and genomföra algoritmer för bearbetning och klassificering av satellitbilder är av stor vikt för anställningen. 

Tidigare professionell erfarenhet av att utveckla metod och mjukvara för utveckling av bildbehandlingsprogram är särskilt meriterande.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Ansökan ska innehålla följande:

  • CV inklusive relevanta professionella erfarenheter och kunskaper.
  • Kopior av examensbevis och betyg från dina tidigare universitetsstudier. Översättningar till engelska eller svenska om originaldokumenten inte är utfärdade på ett av dessa språk.
  • Kortfattad redogörelse om varför du vill bedriva forskningsstudier, om dina akademiska intressen och hur relaterar de till dina tidigare studier och framtida mål; max 2 sidor lång.
  • Representativa publikationer eller tekniska rapporter: Dokument max 10 sidor vardera. För längre dokument (t.ex. avhandlingar), bifoga en sammanfattning (abstract) och en webblänk till den fullständiga texten.
  • Kontaktinformation till två referenspersoner uppskattas men är inte ett krav. Vi förbehåller oss rätten att kontakta referenspersoner endast för utvalda kandidater. 

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100 %
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: A-2016-2209
Kontakt:

  1. Yifang Ban, Professor, 08-790 86 48

Publicerat: 2016-12-20
Sista ansökningsdag: 2017-01-20

Ansökningsdetaljer

Publicerad:
2016-12-20
Sista ansökningsdatum:
2017-01-20

Ansök

Vänligen uppge Academic Positions i din ansökan.

Fler jobb från arbetsgivaren

Hitta fler jobb

Ämnen:
Befattningar:
,
Ny sökning