Academic Positions Sverige

KTH, Sverige

Lektor i datalogi med inriktning mot programvaruteknik

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

För mer information om skolan för datavetenskap och kommunikation, besök www.kth.se/csc.

Anställningen kommer att vara placerad på avdelningen Teoretisk datalogi (TCS). För mer information besök : www.kth.se/csc/forskning/tcs

Ämnesområde

Datalogi, med inriktning mot programvaruteknik

Ämnesbeskrivning

Ämnet omfattar teorier, mekanismer, och metoder för design, utveckling, implementering, drift, och underhåll av programvarusystem med givna krav på kvalitet såsom prestanda, struktur, underhåll, tillförlitlighet och säkerhet.

Arbetsuppgifter

Anställningen innehåller både forskning och undervisning. Fördelningen kan variera beroende på aktuellt behov och tillgänglig finansiering, men över tid eftersträvas lika fördelning mellan forskning och undervisning. Utöver egen forskning och undervisning förväntas innehavaren etablera ett självständigt, välfinansierat forskningsprogram inom någon gren av forskningsområdet. Innehavaren förväntas även samverka aktivt med industri och samhälle samt bidra till utvecklingen av avdelningen, skolan och KTH som helhet.

Behörighet

Behörig att anställas som lektor är den som har:

 1. avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens eller någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen,
 2. visat pedagogisk skicklighet,
 3. visat förmåga att söka, erhålla medel för och driva forskningsprojekt, och
 4. visat förmåga att leda utbildnings- eller forskningsverksamhet.

Bedömningsgrunder

 1. Av högsta betydelse är den sökandes förmåga att bedriva nyskapande, självständig forskning på högsta internationella nivå. Forskningens kvalitet ska dokumenteras med publikationer i ledande internationella tidskrifter och konferenser. Det är likaså av högsta betydelse att den sökande har dokumenterad skicklighet att genomföra undervisning och handledning av hög kvalitet på engelska på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå.

 2. Av näst högsta betydelse är sökandes förmåga till att framgångsrikt leda forskargrupper och att etablera och finansiera egna forskningsaktiviteter samt att utveckla samarbeten inom forskning och utbildning. Av näst högsta betydelse är även den sökandes förmåga till samverkan med industri och det omgivande samhället. Detta inkluderar spridning av information om forskning och utvecklingsarbete.
 3. Av betydelse är även att den sökande har erfarenhet av industriell programvaruutveckling. Det är likaså av betydelse att den sökande har administrativ förmåga samt skicklighet att utveckla och leda verksamhet och personal. Däri ingår att ha kunskap om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskild fokus på jämställdhet.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Utforma din ansökan enligt KTH:s cv-mall för anställning av lärare. Du som sökande har huvudansvaret för att ansökan är komplett utifrån annonsen och cv-mallen.

Komplett ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Du ansöker online via KTH:s rekryteringssystem.

Övrigt

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: VL-2016-0163
Kontakt:

 1. Danica Kragic Jensfelt, rekryteringskom. ordf., 08-790 67 29; dani@kth.se
 2. Mads Dam, Avd.chef TCS, 08-790 62 29; mfd@csc.kth.se
 3. Maria Widlund, HR-chef CSC, 08-790 97 54; mwidlund@kth.se
 4. Kerstin Lagerstedt, frågor om ansökningsförfarande, 08-790 78 79; human-resources@csc.kth.se

Publicerat: 2016-12-19
Sista ansökningsdag: 2017-02-17

Ansökningsdetaljer

Publicerad:
2016-12-19
Sista ansökningsdatum:
2017-02-17

Ansök

Vänligen uppge Academic Positions i din ansökan.

Fler jobb från arbetsgivaren

Hitta fler jobb

Ämnen:
Befattningar:
Ny sökning