Academic Positions Sverige

KTH, Sverige

Postdoktor i proteinteknologi

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Skolan för bioteknologi har som mål att ge en stark kunskapsbas för teoretiska och tillämpade frågeställningar inom livsvetenskaperna. Skolan består av sex avdelningar, genteknologi, glykovetenskap, industriell bioteknologi, proteinteknologi, proteomik och nanobioteknologi samt teoretisk kemi och biologi. Skolans verksamhet är lokaliserad till AlbaNova Universitetscentrum i Stockholm och Science for Life Laboratory i Solna. Vi är cirka 300 anställda, varav många är involverade i bioteknisk forskning på internationell toppnivå. Skolan erbjuder också civilingenjörs- och mastersutbildningar.

Gruppen ”Chemical Protein Engineering” på avdelningen för proteinteknologi arbetar huvudsakligen med kemisk modifiering av proteiner för användning inom affinitetsbaserade analysmetoder samt terapeutiska tillämpningar. Gruppen söker nu en ny postdoc för ett tvärvetenskapligt projekt inom medicinsk bioteknik.

Arbetsuppgifter

Projektets syfte är att utveckla nya metoder för att mäta biomarkörer inom cancerdiagnostik. Arbetet involverar produktion, modifiering och karakterisering av biomolekyler, koppling av proteiner och nukleinsyror till sensorytor, samt assay-utveckling. Arbetet kan komma att involvera handledning av doktorander och examensarbetare inom projektet.

Kvalifikationer

Sökande bör ha doktorsexamen inom bioteknik, biokemi, bioorganisk kemi, eller närliggande ämnesområde. Den sökande bör ha erfarenhet av kloning, rekombinant proteinproduktion, samt biokonjugeringstekniker för funktionalisering av biomolekyler med reportergrupper eller immobilisering på ytor. Erfarenhet av metoder för analys av biomolekylinteraktioner, t ex SPR-baserad biosensoranalys eller protein array-tekniker, samt metoder för proteinanalys, t ex masspektrometri och HPLC, är meriterande. Den sökande bör ha god samarbetsförmåga samt kunna uttrycka sig väl på engelska både i tal och skrift.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: B-2016-0496
Kontakt:

  1. Amelie Eriksson Karlström, skolchef, e-post: amelie@biotech.kth.se

Publicerat: 2016-12-08
Sista ansökningsdag: 2017-01-31

Ansökningsdetaljer

Publicerad:
2016-12-08
Sista ansökningsdatum:
2017-01-31

Ansök

Vänligen uppge Academic Positions i din ansökan.

Fler jobb från arbetsgivaren