Academic Positions Sverige

KTH, Sverige

Postdoktorer inom nätverkssäkerhet

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Skolan för elektro- och systemteknik bedriver forskning och utbildning inom elektroteknik, systemteknik, informations- och kommunikationsteknik, rymd- och fusionsplasmafysik. Fältet elektroteknik och elektronik på KTH rankades som nummer 17 i världen under 2016 (nummer 16 under 2015). I denna dynamiska miljö arbetar cirka 450 personer, varav hälften är doktorander, många med utländsk bakgrund. Våra forskningsprojekt bedrivs i nära samarbete med industripartners och med forskarkollegor i Sverige och utomlands. Skolan ansvarar för högskole- och civilingenjörsutbildningen i elektroteknik samt flertalet masterprogram med högt söktryck och nära koppling till våra forskningsområden.

Arbetsuppgifter

Vi söker postdoktorkandidater som kan bedriva forskning till Nätverkssäkerhetsgruppen (NSS) inom skolan för elektro- och systemteknik, avdelningen för kommunikationsnät. Vi söker mycket motiverade personer som är intresserade av forskning och forskarutbildning i säkerhet, integritet och pålitlighet: design, analys, verifiering, implementering och empirisk evaluering av säkra och integritetsbevarande system. Forskningsområdena kan relatera till något av de områden NSS-gruppen arbetar med. Sökande med starka experimentella, systemtekniska eller teoretiska profiler och forskningsintressen inom alla aspekter av säkerhet och integritet är välkomna att ansöka.

Nätverkssäkerhetsgruppen konstruerar och bygger pålitliga nätverkssystem. Vår forskning täcker ett stort spektrum av säkerhets-, integritets- och nätverksproblem. Ett antal av våra resultat har fått stor uppmärksamhet hos forskarsamhället. Våra undervisningsinsatser leder till ett nytt kursområde i säkerhet som vi inför på KTH.  

Kvalifikationer

Sökande måste ha en doktorstitel (eller ha en sådan i nära anstående) i ett relevant forskningsområde samt ha uppvisat tidigare excellent forskning genom bland annat internationellt publicerad forskning. Vidare måste sökanden ha:

 • Starka akademiska meriter, goda kunskaper i skriven och talad engelska, och förmågan att arbeta väl i grupp.
 • Intresse för flera av följande: design, analys, verifiering, implementering eller empirisk utvärdering av säkra nätverkssystem.
 • Erfarenhet av flera av följande: datasäkerhet, mobil datoranvänding, nätverk, Internetsäkerhet, trådlös kommunikation, distribuerade algoritmer och system, programmeringsspråk, prestandaanalys, operativsystem, simuleringsteknik och verktyg, programvaruteknik, system och nätverksprogrammering, tillämpad kryptografi, integritetsbevarande eller integritetsförbättrande teknik, optimering, informationsteori.
 • Beredskap och viljan att bidra till vår forskning och att arbeta i ett internationellt forskarlag.

Förmåga och intresse att arbeta över de traditionella gränserna för respektive forskningsområde är avgörande.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

En tidig ansökan är starkt rekommenderad. Ansökan ska vara skriven på engelska i åtminstone 10 punkters font, och bör innefatta:

 • Följebrev: En sammanfattning av din ansökan.
 • Meritförteckning: Ett dokument på upp till fem (5) sidor, inklusive alla relevanta akademiska, professionella och andra prestationer, erfarenhet och kunskap.
 • Betygsutdrag och examina: Kopior på officiella dokument från tidigare universitetsstudier, med auktoriserade översättningar på engelska (om sådana inte utfärdades av utfärdande institution).
 • Rekommendationsbrev: Vänligen inkludera detaljerad kontaktinformation för minst två (2) referenser.
 • Avsiktsförklaring: Redogör för din motivation och dina forskningsintressen, dina förberedelser (studier, teknisk kunskap, forskning, erfarenhet, med mera), dina framtida mål, och samt hur kompletterar de forskningen inom NSS. Maximalt två (2) sidor.
 • Fullständig publikationslista
 • Representativa publikationer/tekniska rapporter: Upp till tre (3) dokument, upp till tjugo (20) sidor vardera. För längre dokument, bifoga en sammanfattning och en webblänk till den fullständiga texten.

Övrigt

Anställningen är tidsbegränsad upptill 1 år med möjlighet till förlängning med ytterligare 1 år.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse, under hösten eller sommar 2017
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 2
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: E-2016-1152
Kontakt:

 1. Panos Papadimitratos, universitetslektor, papadim@kth.se, https://people.kth.se/~papadim/
 2. Irina Radulescu, HR-ansvarig, irinar@kth.se

Publicerat: 2016-12-19
Sista ansökningsdag: 2017-02-15

Ansökningsdetaljer

Publicerad:
2016-12-19
Sista ansökningsdatum:
2017-02-15

Ansök

Vänligen uppge Academic Positions i din ansökan.

Fler jobb från arbetsgivaren