Academic Positions Sverige

KTH, Sverige

Professor i datalogi med inriktning mot system för dataanalys

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Skolan för informations- och kommunikationsteknik bedriver internationellt framstående forskning och utbildning inom elektronik, programvaru- och datorsystem samt kommunikationssystem. Skolans forskning omfattar både grundläggande och tillämpade projekt samt innehåller betydande inslag av innovativ och entreprenöriell verksamhet. Utbildningsutbudet är brett och omfattar kandidat- och högskoleingenjörsprogram, civilingenjörsprogram, masterutbildningar samt doktorsprogram. Skolan för informations- och kommunikationsteknik har ett nära samarbete med svensk och internationell industri, forskningsinstitut samt intresseorganisationer som Kista Science City.

Ämnesområde

Datalogi med inriktning mot system för dataanalys

Ämnesbeskrivning

Ämnet omfattar dataanalys och system för behandling av storskaliga datamängder, metoder och algoritmer för maskininlärning och datautvinning, programmeringsmodeller, lagring och beräkningsplattformar för storskalig dataanalys.

Arbetsuppgifter

Den sökande förväntas bedriva forskning och undervisning inom ämnet. Vi söker en excellent forskare som kan vara drivande i att bygga upp och leda en industriellt välförankrad forskargrupp vid avdelningen för programvaruteknik och datorsystem. Den sökande förväntas även bidra till utvecklingen av avdelningens och skolans verksamhet som helhet, inom utbildning på grund-, avancerad och forskarnivå, och inom samverkan med industri och samhälle.

Behörighet

Behörig att anställas som professor är den som har visat såväl vetenskaplig som pedagogisk skicklighet.

Bedömningsgrunder

  • av högsta betydelse är att den sökande har dokumenterad erfarenhet av att utveckla och genomföra världsledande forskning, säkra finansiering, och att etablera kontakter med relevanta företag
  • av näst högsta betydelse är att den sökande har dokumenterad skicklighet att utveckla och leda verksamhet och personal, i vilken ingår kunskap om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskild fokus på jämställdhet.
  • av näst högsta betydelse är att den sökande har dokumenterad förmåga att utveckla och leverera aktuell utbildning inom området såväl på grund- och avancerad nivå som på forskarnivå.
  • det är även av betydelse att den sökande har förmåga att samverka med det omgivande samhället och informera om forskning och utvecklingsarbete .
  • det är även av betydelse att den sökande har administrativ förmåga

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Utforma din ansökan enligt KTH:s cv-mall för anställning av lärare. Du som sökande har huvudansvaret för att ansökan är komplett utifrån annonsen och cv-mallen.

Komplett ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Du ansöker online via KTH:s rekryteringssystem.

Övrigt

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Kista
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: VL-2016-0052
Kontakt:

  1. Thomas Sjöland, avdelningschef, 08 - 790 41 13
  2. Jens Zander, skolchef, 08 - 790 93 51

Publicerat: 2016-10-01
Sista ansökningsdag: 2017-01-30

Ansökningsdetaljer

Publicerad:
2016-10-01
Sista ansökningsdatum:
2017-01-30

Ansök

Vänligen uppge Academic Positions i din ansökan.

Fler jobb från arbetsgivaren