Academic Positions Sverige

KTH, Sverige

Professor i mobila system

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Skolan för informations- och kommunikationsteknik bedriver internationellt framstående forskning och utbildning inom elektronik, programvaru- och datorsystem samt kommunikationssystem. Skolans forskning omfattar både grundläggande och tillämpade projekt samt innehåller betydande inslag av innovativ och entreprenöriell verksamhet. Utbildningsutbudet är brett och omfattar kandidat- och högskoleingenjörsprogram, civilingenjörsprogram, masterutbildningar samt doktorsprogram. Skolan för informations- och kommunikationsteknik har ett nära samarbete med svensk och internationell industri, forskningsinstitut samt intresseorganisationer som Kista Science City.

Ämnesområde

Mobila system

Ämnesbeskrivning

Ämnet mobila system omfattar mjukvaruaspekter av design, implementering, utvärdering och utbyggnad av nätverkssystem som inkluderar mobila och fasta enheter, kommunikationsinfrastruktur och tjänster. Områden som ”Internet of Things”, ”Ubiquitous and Context Aware Computing”, ” Intelligent Content and Media Delivery”, ”Edge and Cloud Computing”, skalbarhet och säkerhet för tjänster ingår.

Arbetsuppgifter

Den sökande förväntas bedriva forskning och undervisning inom ämnet. Vi söker en excellent forskare som kan vara drivande i att bygga upp och leda en industriellt välförankrad forskargrupp vid avdelningen för kommunikationssystem. Den sökande förväntas även bidra till utvecklingen av avdelningens och skolans verksamhet som helhet, inom utbildning på grund-, avancerad och forskarnivå, och inom samverkan med industri och samhälle.

Behörighet

Behörig att anställas som professor är den som har visat såväl vetenskaplig som pedagogisk skicklighet.

Bedömningsgrunder

  1. Av högsta betydelse är att den sökande har dokumenterad erfarenhet av att bygga upp och leda forskning av högsta klass, säkra finansiering, samt etablera kontakter med relevant industri.
  2. Av näst högsta betydelse är att den sökande har dokumenterad förmåga att utveckla utbildning av högsta standard på grundnivå, avancerad nivå och forskarutbildningsnivå.
  3. Det är även av betydelse att den sökande har 
  • skicklighet att utveckla och leda verksamhet och personal, i vilken ingår kunskap om mångfalds- och likabehandlingsfrågor med särskild fokus på jämställdhet.
  • förmåga att samverka med det omgivande samhället och informera om forskning och utvecklingsarbete.
  • administrativ förmåga.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Utforma din ansökan enligt KTH:s cv-mall för anställning av lärare. Du som sökande har huvudansvaret för att ansökan är komplett utifrån annonsen och cv-mallen.

Komplett ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Du ansöker online via KTH:s rekryteringssystem.

Övrigt

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Kista
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: VL-2016-0051
Kontakt:

  1. Peter Sjödin, avdelningschef, 08 - 790 42 55
  2. Jens Zander, skolchef, 08 - 790 93 51

Publicerat: 2016-10-01
Sista ansökningsdag: 2017-01-30

Ansökningsdetaljer

Publicerad:
2016-10-01
Sista ansökningsdatum:
2017-01-30

Ansök

Vänligen uppge Academic Positions i din ansökan.

Fler jobb från arbetsgivaren