Academic Positions Sverige

KTH, Sverige

Forskare i datacenter nät

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Skolan för informations- och kommunikationsteknik bedriver internationellt framstående forskning och utbildning inom elektronik, programvaru- och datorsystem samt kommunikationssystem. Skolans forskning omfattar både grundläggande och tillämpade projekt samt innehåller betydande inslag av innovativ och entreprenöriell verksamhet. Utbildningsutbudet är brett och omfattar kandidat- och högskoleingenjörsprogram, civilingenjörsprogram, masterutbildningar samt doktorsprogram. Skolan för informations- och kommunikationsteknik har ett nära samarbete med svensk och internationell industri, forskningsinstitut samt intresseorganisationer som Kista Science City.

Arbetsuppgifter

Din huvuduppgift blir att aktivt bidra till SENDATE forskningsprojekt. Detta innebär också möjligt handledning av doktorander och masterstudenter som deltar i verksamheten.

SENDATE projektet handlar främst om programmerbara stora moln nätverk som består av flera distribuerade DCs sammankopplade med inter-DC fiberkablar. Mer specifikt kommer projektet att studera en dataplan infrastruktur som ger hög kapacitet och gör det möjligt att tillhandahålla anslutningar på ett flexibelt sätt både inom och mellan DCs. Dessutom kommer projektet att undersöka en lämplig styrning för att dynamiskt allokera heterogena typer av resurser (dvs nätverk-, server- och lagringresurser) när och där det behövs.

Du som forskare kommer också att bidra till det pågående arbetet i labbet för att försöka säkra nya forskningsmedel.

Kvalifikationer

Du bör vara expert på nätplanering för optiska kärn- och stadsnät. Du bör också ha en djup kunskap om datacenter nätverk (DCN). Dessutom är kravet att kandidaten har en god kunskap om de traditionella (TCP / IP) nätverken och modellering av radiokanaler.

Du som söker tjänsten bör ha erfarenhet av planering och resursoptimering i Wavelength Division Multiplexing (WDM) nätverk, elastiska optiska nät (EON), intra- och inter-DCN, space division multiplexing (SDM) nätverk. Dessutom bör du ha erfarenhet av designstrategier för filterlös optiska nät baserade på programmerbara nätelement och av strategier för replika placement och service provisioning i manycast och anycast scenario.

Slutligen bör den du vara duktig på linjär programmering. Du ska ha kunskaper i programmering i C, C ++, Matlab, och Python.

Du ska ha en doktorsexamen i informationskodning eller liknande och ha en stark publikation rekord i internationella tidskrifter och konferenser. Du ska ha goda kunskaper i både tal och skrift i engelska.

Du bör kunna arbeta självständigt och ha tidigare arbetat i nationella och internationella projekt. Du ska ha god samarbetsförmåga och bör kunna handleda doktorander.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadsvis
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Kista
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: I-2016-1195
Kontakt:

  1. Paolo Monti, lektor/docent, pmonti@kth.se
  2. Sandra Gustavsson Nylén, HR-handläggare, rekrytering@ict.kth.se

Publicerat: 2017-01-02
Sista ansökningsdag: 2017-01-23

Ansökningsdetaljer

Publicerad:
2017-01-02
Sista ansökningsdatum:
2017-01-23

Ansök

Vänligen uppge Academic Positions i din ansökan.

Fler jobb från arbetsgivaren