Academic Positions Sverige

KTH, Sverige

Forskare inom 5 G transport

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Skolan för informations- och kommunikationsteknik bedriver internationellt framstående forskning och utbildning inom elektronik, programvaru- och datorsystem samt kommunikationssystem. Skolans forskning omfattar både grundläggande och tillämpade projekt samt innehåller betydande inslag av innovativ och entreprenöriell verksamhet. Utbildningsutbudet är brett och omfattar kandidat- och högskoleingenjörsprogram, civilingenjörsprogram, masterutbildningar samt doktorsprogram. Skolan för informations- och kommunikationsteknik har ett nära samarbete med svensk och internationell industri, forskningsinstitut samt intresseorganisationer som Kista Science City.

Arbetsuppgifter

Din huvuduppgift blir att aktivt bidra till K5 forskningsprojekt. Detta innebär också handledning av doktorander och masterstudenter som deltar i verksamheten.

K5 projektet handlar om 5: e generationen av kommunikationsnät (5G), dvs. den framtida kommunikation där tillgång till information och utbyte av data blir tillgängliga överallt och när som helst till vem som helst och vad som helst. Även om detaljerna av 5G är fortfarande föremål för pågående forskning och debatt, är det redan klart att den framtida 5G-system kommer att behöva erbjuda inte bara ultrahöga överföringshastigheter per abonnent, men det kommer också att krävas att kunna hantera ett stort antal samtidigt anslutna enheter, för att ge bättre täckning, och att erbjuda mycket tillförlitliga kommunikationer och låg fördröjning. Ovanstående mål måste uppfyllas med liknande kost- och energikonsumtion som dagens nätverk. Detta medför ett antal utmaningar på transportsegmentet av det 5G-systemet. K5-projektet syftar till att ta itu med dessa utmaningar och för att föreslå kost- och energieffektiva optiska transportlösningar för 5G tjänster.

Vår nya forskare kommer också att bidra till det pågående arbetet i labbet för att försöka säkra nya forskningsmedel.

Kvalifikationer

Du bör ha mer än 10 år erfarenhet av forskning på optiska accessnät, främst passiva optiska nät. Det är viktigt att du har erfarenhet av arbete i flera internationella, europeiska, och industri-finansierade projekt med anknytning till: fiberaccessnät, deras utveckling, konvergens med trådlösa nätverk (fronthauling och backhauling), optimeringsverktyg och teknoekonomi. I synnerhet förväntas du ha erfarenhet av kostnadsmodeller för Baseband Unit placering.

Det är meriterande med tidigare erfarenhet inom industrin (telefoniföretag). Du ska ha erfarenhet av att samarbeta mellan industri och akademiska partners. Du ska ha erfarenhet av att skriva projektförslag. Det är fördelaktigt om du har undervisningserfarenhet av kurser i datavetenskap för doktorander och masterstudenter.

Slutligen bör du vara duktig på linjär programmering. Du bör ha kunskaper i programmering i CPLEX, OPNET, C ++ och Java.

Du ska ha en doktorsexamen i datavetenskap eller liknande och ha en stark publikation rekord i internationella tidskrifter och konferenser. Du ska ha goda kunskaper i engelska både tal och skrift. Du ska kunna arbeta självständigt, ha god samarbetsförmåga, och bör kunna handleda doktorander.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Kista
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: I-2016-1194
Publicerat: 2017-01-02
Sista ansökningsdag: 2017-01-31

Ansökningsdetaljer

Publicerad:
2017-01-02
Sista ansökningsdatum:
2017-01-31

Ansök

Vänligen uppge Academic Positions i din ansökan.

Fler jobb från arbetsgivaren