Academic Positions Sverige

KTH, Sverige

Forskare med fokus på strukturerad VLSI design

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Skolan för informations- och kommunikationsteknik bedriver internationellt framstående forskning och utbildning inom elektronik, programvaru- och datorsystem samt kommunikationssystem. Skolans forskning omfattar både grundläggande och tillämpade projekt samt innehåller betydande inslag av innovativ och entreprenöriell verksamhet. Utbildningsutbudet är brett och omfattar kandidat- och högskoleingenjörsprogram, civilingenjörsprogram, masterutbildningar samt doktorsprogram. Skolan för informations- och kommunikationsteknik har ett nära samarbete med svensk och internationell industri, forskningsinstitut samt intresseorganisationer som Kista Science City.

Arbetsuppgifter

Vi söker en person som vill implementera och forska inom strukturerad ram VLSI-konstruktion som kallas SiLago och utvidga det med 3D integrerat DRAM-minne. Du kommer att arbete med generalisering av den SiLago konstriktion med parametrisk klock-träd syntes, kraft-grid dimensionering, and Globally Ratiochronous and Locally Synchronous konstrucktionmetodem for kommunikation mellan SiLago regioner och chiplets. Du kommer också att arbeta och stötta doktorander inom VLSI implementation av Storskalig hjärnbarksmodell och bioinformatisk accelerator. Du kommer också att undervisa inom ASIC design, verifiering baserat på SystemVerilog och Digital design. Du kommer att arbeta tillsammans med Prof. Ahmed Hemani och vara en del av hans team.

Kvalifikationer

Du måste ha en doktorsexamen i VLSI design och kunna göra kornrekonfigurerbara strukturer. Du bör ha en omfattande design och forskning bakgrund i inom högprestanda, massivt parallella omkonfigurebara arkitekturer, Neural Networks, reglerteknik och VLSI design utmaningar och trender. Du måste ha en djup förståelse och praktisk erfarenhet med kretsnära nivå inom VLSI design samt förmåga att hantera logisk och fysisk syntes är ett måste. Du bör ha dokumenterad erfarenhet av högkvalitativa publikationer. Du bör kunna undervisa och leda övningen och hjälpa till laboratorier för digital design och relaterade kurser.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och letar efter:

  • Är analytisk och kan lösa problem.
  • Är självständig och tar egna initiativ.
  • Har utmärkta kunskaper i engelska i både tal och skriva.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Kista
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: I-2016-1060
Kontakt:

  1. Ahmed Hemani, professor, hemani@kth.se
  2. Sandra Gustavsson Nylén, HR-handläggare, rekrytering@ict.kth.se

Publicerat: 2017-01-04
Sista ansökningsdag: 2017-01-25

Ansökningsdetaljer

Publicerad:
2017-01-04
Sista ansökningsdatum:
2017-01-25

Ansök

Vänligen uppge Academic Positions i din ansökan.

Fler jobb från arbetsgivaren

Hitta fler jobb

Ämnen:
,
Befattningar:
Ny sökning