Academic Positions Sverige

KTH, Sverige

Forskaringenjör i programvaruteknik

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Skolan för informations- och kommunikationsteknik bedriver internationellt framstående forskning och utbildning inom elektronik, programvaru- och datorsystem samt kommunikationssystem. Skolans forskning omfattar både grundläggande och tillämpade projekt samt innehåller betydande inslag av innovativ och entreprenöriell verksamhet. Utbildningsutbudet är brett och omfattar kandidat- och högskoleingenjörsprogram, civilingenjörsprogram, masterutbildningar samt doktorsprogram. Skolan för informations- och kommunikationsteknik har ett nära samarbete med svensk och internationell industri, forskningsinstitut samt intresseorganisationer som Kista Science City.

Arbetsuppgifter

Du kommer att få arbeta i ett samarbetets projekt med Software Competence Center Hagenberg (SCCH), vilket är ett forsknings center i Österrike. Du kommer att få arbeta med design och implementering av system inom området för domänspecifika språk för databehandling Pipelines. Resultatet av arbetet kan användas för att utveckla ditt examensarbetet. Du kommer att få arbeta med detta i ca sex månader men det finns chans till förlängning.

Kvalifikationer

Du måste ha minst 30hp från kurser på masternivå samt ha goda kunskaper i programmering i vanliga programmeringsspråk. Du ska kunna hantera färdigheter i databehandlingssystem och ha kunskap om metoder mjukvaruutveckling. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta i projekt som leds av akademiska eller forskningsorganisationer.

Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna och söker dig som:

  • Har god kommunikationsförmåga  
  • Är självständig och tar egna initiativ
  • Har god samarbetsförmåga och kan arbeta i grupp
  • Har goda kunskaper i engelska både tal och skrift

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning: Deltid
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 2
Sysselsättningsgrad: 50%
Ort: Kista
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: I-2016-1196
Publicerat: 2017-01-02
Sista ansökningsdag: 2017-01-23

Ansökningsdetaljer

Publicerad:
2017-01-02
Sista ansökningsdatum:
2017-01-23

Ansök

Vänligen uppge Academic Positions i din ansökan.

Fler jobb från arbetsgivaren