Academic Positions Sverige

KTH, Sverige

Postdoktor QoE centrerad mobil tjänster

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Skolan för informations- och kommunikationsteknik bedriver internationellt framstående forskning och utbildning inom elektronik, programvaru- och datorsystem samt kommunikationssystem. Skolans forskning omfattar både grundläggande och tillämpade projekt samt innehåller betydande inslag av innovativ och entreprenöriell verksamhet. Utbildningsutbudet är brett och omfattar kandidat- och högskoleingenjörsprogram, civilingenjörsprogram, masterutbildningar samt doktorsprogram. Skolan för informations- och kommunikationsteknik har ett nära samarbete med svensk och internationell industri, forskningsinstitut samt intresseorganisationer som Kista Science City.

Arbetsuppgifter

På laboratoriet för mobila tjänster forskar vi kring nästa generation av mobila applikationer, media och mjukvara. Vår strategi bygger på att kombinera forskning i kommunikationssystem med människa-datorinteraktion inom nya områden för mobila tjänster.

Du som postdoktorand kommer att fokusera på att utveckla nya metoder för att förstå och bygga tillit till mobila autonoma system. Detta är pågående projekt tillsammans med Ericsson och Tobii. Arbetet kommer innefatta att designa, implementera, och utvärdera autonoma system och mobila tjänster och algoritmer med riktiga användare som använder dessa mobila system och nätverk.

Kvalifikationer

Du som söker denna tjänst ska ha en doktorsexamen i datavetenskap eller datateknik ej äldre än tre år. Du ska också ha en gedigen bakgrund och kunskap inom människa-dator interaktion, trådlös kommunikation, maskininlärning, samt programmering.

Du kommer att utvärderas enligt de vetenskapliga kvalifikationer som är relevanta för projektet. Vi söker dig som har stark motivation, förmåga till självständigt arbete och kritiskt tänkande. Du måsta vidare ha en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska samt förmågan att arbeta i team.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Kista
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: I-2016-1090
Kontakt:

  1. Konrad Tollmar, docent/lektor, konrad@kth.se
  2. Sandra Gustavsson Nylén, HR-handläggare, rekrytering@ict.kth.se

Publicerat: 2017-01-02
Sista ansökningsdag: 2017-02-01

Ansökningsdetaljer

Publicerad:
2017-01-02
Sista ansökningsdatum:
2017-02-01

Ansök

Vänligen uppge Academic Positions i din ansökan.

Fler jobb från arbetsgivaren