Academic Positions Sverige

ABB

Välkommen till ABB

I Sverige har ABB 8 950 medarbetare och finns på mer än 30 orter. Svenska ABB är ledande leverantör av produkter och system för kraftöverföring samt process- och industriautomation. Stora verksamhetsorter är Västerås med cirka 4 200 medarbetare och Ludvika med cirka 2 700 medarbetare. Med ABB Business Centers på tio orter i Sverige erbjuder vi ökat kundvärde genom lokal närvaro.

ABB är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har cirka 145 000 medarbetare.

 

ABB:s mission

  • Förbättra för våra kunder: ABB hjälper kunderna att förbättra sin verksamhets produktivitet och nättillgänglighet och sparar därmed energi och minskar miljöpåverkan.
  • Driva innovation: Innovation och kvalitet är kännetecken för våra produkt-, system-, och serviceerbjudanden
  • Vara en attraktiv arbetsgivare: ABB satsar på att attrahera och behålla engagerade och kompetenta människor och erbjuda medarbetarna en attraktiv, global arbetsmiljö.
  • Agera ansvarsfullt: Hållbar utveckling, minskad miljöpåverkan och affärsetik är kärnområden för våra marknadserbjudanden och vår egen verksamhet.

 

ABB:s vision
Som ett av världens ledande teknikföretag hjälper vi våra energi och industrikunder att använda elkraft på ett effektivt sätt, öka produktiviteten och minska miljöpåverkan på ett hållbart sätt. Power and productivity for a better world

 

Jobb vid ABB