Din jobbevakning har skapats.
Karlstads universitet
IT-pedagog
Karlstads universitet
Karlstads universitet är ett av landets yngsta universitet. Det gör oss lite modigare. Och vi ser det som vår uppgift att utmana det etablerade och utforska det okända.
Besök arbetsgivarsida
OM TJÄNSTEN
Publicerad: 5 dagar sedan
Sista ansökningsdatum: okt 04
Plats: Karlstad, Sverige
Ange gärna att du hittade det här jobbet på Academic Positions i din ansökan.
DELA DETTA JOBB

IT-pedagog

Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och drygt 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår verksamhet. Vi strävar efter en mångfald av bakgrunder och kompetenser som berikar verksamheten.

Beskrivning
Karlstads Universitet har bytt lärplattform och söker IT-pedagog på heltid för projektanställning.

Lärplattformen är det centrala vertyget för teknikstödet i undervisningen. Byte av lärplattform är ett unikt tillfälle för översyn, omprövning och utveckling av pedagogiska mål.

Den tekniska införandefasen är genomförd och vi söker nu förstärkning av vårt team inför det pedagogiska utvecklingsarbetet. Målet är att lärare kan skapa värde med lärplattformen genom att den svarar mot reella pedagogiska behov och utmaningar. Arbetet med lärplattformen ska bidra till att sätta studentens lärande i fokus.

Karlstads universitet har valt Canvas som ny lärplattform. Vi ingår därmed i ett nätverk av närmare tjugo lärosäten i Sverige som valt samma system och befinner sig i samma utvecklingsskede. Nätverksarbetet är en central del i den gemensamma kompetensutvecklingen. 

Arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i ett team av tre IT-pedagoger som är en del av den universitetspedagogiska enheten.

Vi arbetar nära lärarna, ger support och handledning, genomför undervisning, undersöker användningsmönster och anordnar workshops. Förvaltnings- och utvecklingsansvaret av lärplattformen ligger hos oss.  

Bedömningsgrunder
Av särskild vikt är dokumenterad erfarenhet av arbete med lärplattform.

Av stor vikt är kännedom om universitet, dokumenterad undervisningserfarenhet exempelvis som lärare eller genom handledning samt erfarenhet av pedagogiskt utvecklingsarbete och produktion av multimedialt undervisningsmaterial.

Meriterande är erfarenhet av att ha organiserat efterfrågestyrda utbildningsinsatser.

Som person ser vi att du är lyhörd för verksamhetens behov, du är initiativrik och arbetar solidariskt i gruppen. Du har förmåga att arbeta strukturerat och systematiskt dokumentera erfarenheter.

Villkor
Anställningen är tidsbegränsad med tillträde snarast enligt överenskommelse och pågår längst t.o.m. 2019-12-31. Omfattningen är heltid. Anställningen kan komma att förlängas under förutsättning av erforderliga beslut. 

Ansökan 
Ansökan görs i universitetets webbaserade rekryteringsverktyg Varbi. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Komplett ansökan ska vara inne vid ansökningstidens slut.

Ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev
  • CV
  • Kopior på examensbevis och intyg
  • Minst två referenspersoner ska anges

Sista ansökningsdag 2018-10-04

Ange dnr. REK2018/197

Välkommen med din ansökan!

Karlstads universitet har gjort medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakter med annonsförsäljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Löneform: Individuell lön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Karlstad
Län: Värmlands län
Land: Sverige
Referensnummer: REK2018/197
Kontakt:
  1. Madeleine Johansson, enhetschef , 054-700 1163
  2. Markus Schneider, projektledare, 054-700 1781
Facklig företrädare:
  1. Thomas Bragefors, SACO, 054-700 1714
  2. Tony Ingemarsson, OFR , 054-700 1404
  3. Denita Gustavsson, OFR, 054-700 1434
Publicerat: 2018-09-13
Sista ansökningsdag: 2018-10-04 Läs mer

3 JOBB FRÅN DENNA ARBETSGIVARE

Karlstads universitet
Karlstads universitet
Plats: Karlstad, Sverige | Ansök senast sep 27
Universitetsadjunkt i medie- och kommunikationsvetenskap med fokus på journalistik och skrivande (omfattning 50 %)
Karlstads universitet präglas av aktiv samverkan med det omgivande samhället i kombination med akademisk excellens. Karlstads universitet har cirka 16 000 studerande och drygt 1 200 anställda. Ett demokratiskt synsätt, jämställdhet och mångfald är grunden för vår...
Karlstads universitet
Karlstads universitet
Plats: Karlstad, Sverige | Ansök senast sep 30
Postdoctoral appointment in mechanical engineering, focus lean production
Karlstad University takes pride in combining active external cooperation with academic excellence. Karlstad University has around 16 000 students and a staff of over 1 200 members. Democratic principles, equality and diversity are cornerstones of the University. We value the...

CAREER ADVICE

Sweden is a favourite destination for academics. Here's a breakdown of the most common Swedish academic jobs and their salaries.

By Academic Positions
Posted Jun 29, 2018 at 08:00am

Twitter has a lot of value for academics as a professional social network and news service. 1 in 40 scholars in the US and UK use Twitter and that number continues to grow. If you’re not already on Twitter here’s how to use it to share your research, connect with your peers,...

By Academic Positions
Posted Sep 11, 2018 at 08:00am

Certain professional skills including communication, leadership, teamwork, and project management are valued by employers across a wide range of sectors.

By Academic Positions
Posted Sep 04, 2018 at 08:00am