JOBBET HAR UTGÅTT
Karolinska Institutet
Universitetslektor/biträdande universitetslektor i arbetsterapi (1-2 tjänster)
Karolinska Institutet
Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att bidra på ett avgörande sätt till att förbättra människors hälsa
Besök arbetsgivarsida
OM TJÄNSTEN
Publicerad: 3 månader sedan
Sista ansökningsdatum: sep 17
Plats: Stockholm, Sverige
Du måste logga in eller skapa ett konto för att spara detta jobb
Ange gärna att du hittade det här jobbet på Academic Positions i din ansökan.
DELA DETTA JOBB

Universitetslektor/biträdande universitetslektor i arbetsterapi (1-2 tjänster)

Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle

Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) består av 11 sektioner och har c:a 500 anställda. Verksamheten bedrivs vid KI Campus Flemingsberg, men institutionen finns även representerad på andra platser i Stockholm. På institutionen bedrivs utbildning på grund- och avancerad nivå, forskarutbildning samt klinisk och experimentell forskning inom institutionens olika ämnesområden.

Avdelning
Sektionen för arbetsterapi har idag ca 30 lärare/forskare/adjungerade medarbetare och 20 doktorander samt ett stort internationellt kontaktnät. Vid sektionen bedrivs utbildning, forskning och forskarutbildning i arbetsterapi och aktivitetsvetenskap. Utbildning bedrivs på grund- (arbetsterapeutprogrammet), avancerad- (magister i arbetsterapi) och forskarutbildningsnivå, utöver det bedriver sektionen fristående kurser och uppdragsutbildningar. Forskningen och forskarutbildningen är nationellt och internationellt ledande inom området arbetsterapi. Övergripande för sektionens verksamhet är att verka för ökad delaktighet och hälsa för individer såväl som för grupper i samarbete med olika samhällsaktörer.

Arbetsuppgifter
Vi söker 1-2 universitetslektorer /biträdande universitetslektorer som känner starkt engagemang för att utveckla ämnesområdet arbetsterapi och aktivitetsvetenskap. I arbetsuppgifterna som universitetslektor /biträdande universitetslektor ingår bland annat att stärka forskningsområdet arbetsterapi och aktivitetsvetenskap, forskningsanknytning av ämnet, undervisning, kursansvar, examinationer och vetenskaplig handledning inom arbetsterapeutprogrammets grundutbildning samt inom kurser på avancerad nivå och fristående kurser. Pedagogiskt utvecklingsarbete och administrativa uppgifter ingår också i anställningen. Som universitetslektor/biträdande universitetslektor finns möjlighet att aktivt utveckla och genomföra kurser inom ramen för utbildning på olika nivåer samt bli en del av en kreativ och ambitiös lärar- /forskargrupp. Vi söker dig som besitter fördjupad kompetens och intresse för att forskningsanknyta utbildningen, vidare sa du ha erfarenhet av att bedriva externfinansierad forskning inom arbetsterapi och aktivitetsvetenskap, samt visat intresse för ledarskap.

Kvalifikationer
Behörig att anställas som universitetslektor är den som har visat såväl vetenskaplig och pedagogisk skicklighet. I grundläggande behörighet ingår doktorsexamen. En universitetslektor ska i normalfallet ha kompetens motsvarande docentnivå vid KI. Anställningen utlyses som universitetslektor, men i det fall den mest meriterade kandidaten inte uppfyller behörighetskraven för att anställas som universitetslektor vid KI kan kandidaten anställas som biträdande universitetslektor förutsatt att kandidaten uppfyller behörighetskraven för denna befattning. Behörigheten omfattar doktorsexamen och goda pedagogiska meriter enligt docenturnämndens regler (inkluderande fem veckors högskolepedagogisk utbildning och 120 timmars blandad undervisning). Om en biträdande universitetslektor inom tre år erhåller en docentur vid KI kan anställningen konverteras till universitetslektor

Vi söker dig som känner starkt engagemang för att utveckla huvudområdet arbetsterapi och aktivitetskunskap. För behörighet krävs att du är legitimerad arbetsterapeut med en doktorsexamen inom arbetsterapi, aktivitetsvetenskap eller motsvarande. Vidare krävs grundläggande högskolepedagogisk utbildning motsvarande 10 veckor samt dokumenterad pedagogisk erfarenhet av undervisning och handledning av studenter på såväl grund- som avancerad nivå.

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid pedagogisk och vetenskaplig skicklighet, samt att sökande har erfarenheter av ledarskap inom utbildning eller forskning. Vid bedömning av den pedagogiska skickligheten kommer hänsyn att tas till planering, genomförande, och utvärdering av undervisning samt av handledning och examination. Vid bedömning av den vetenskapliga skickligheten kommer särskild vikt att läggas vid forskning inom huvudområdet arbetsterapi där goda kunskaper i kvalitativ och kvantitativ forskningsdesign/metodik är meriterande. Ledarskap kan visas genom skicklighet att leda och utveckla verksamhet och personal, erfarenhet av bedriva externfinansierad forskning med rekrytering av personal, grundutbildningsplanering m.m. samt genom förmåga till samarbete. Vid bedömning av den kliniska skickligheten kommer särskild vikt att läggas vid erfarenhet och kompetens inom arbetsterapi.

Arbetsuppgifterna utformas och anpassas utifrån den sökandes kompetens och intresse men också utifrån verksamhetens behov och kan komma att förändras över tid.

Bedömningsgrunder
Vid bedömningen kommer viktning av meriter att ske enligt följande: pedagogisk skicklighet (3), vetenskaplig skicklighet (2), lednings-, utvecklings- och samverkansskicklighet (2), klinisk skicklighet (1).

 

Ansökningsförfarande

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska: curriculum vitae, meriter och beskrivning av planerad forskning, redovisade i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio).

Granskning av meriter kommer att ske av externa sakkunniga på engelska. Av den anledningen skall alla bifogade handlingar vara skrivna på engelska.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet med visionen att på ett avgörande sätt bidra till att förbättra människors hälsa. I Sverige står Karolinska Institutet för den enskilt största andelen medicinsk akademisk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Varje år utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Enligt Riksarkivets föreskrifter arkiveras ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft. Detta gäller dock ej bilagor som är tryckta eller på annat sätt publicerade.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Huddinge

Län

Stockholms län

Land

Sverige

Referensnummer

2-2690/2017

Kontakt

  • Lena Von Koch, Senior Professor, , lena.von.koch@ki.se, +46 8 524 83 555

  • Ulla Cronfalk-Hernlund, Administrativ chef,, ulla.cronfalk-hernlund@ki.se, +46 8-524 868 18

  • Eric Asaba, Sektionschef,, eric.asaba@ki.se, +46 8-524 838 38

Facklig företrädare

  • Agneta Öhlen, SACO, 08-524 837 53, agneta.ohlen@ki.se

  • Carina Dahlin, OFR , 08-524 836 92

  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80, henry.wolling@ki.se

Publicerat

2017-06-30

Sista ansökningsdag

2017-09-17

Du måste logga in eller skapa ett konto för att spara detta jobb

LIKNANDE JOBB

Universitetslektor i engelska
Karlstads universitet
Publicerad 2 dagar sedan
Adjunkt i fysik och matematik
KTH Royal Institute of Technology
Publicerad 8 dagar sedan
Universitetsadjunkt i matematikdidaktik
Linnéuniversitetet
Publicerad 14 dagar sedan
Lektor i matematik med inriktning mot beräkningsmatematik
Linnéuniversitetet
Publicerad 1 månad sedan
Universitetslektor i engelska
Linnéuniversitetet
Publicerad 1 månad sedan