Karolinska Institutet

Professor i fettcellsbiologi - förlängd ansökningstid

2022-12-08
Spara som favorit

-med inriktning mot forskning 

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för cell-och molekylärbiologi (CMB) vid Karolinska institutet är ett ledande akademiskt forskningscentrum som prioriterar långsiktiga projekt. Våra forskare bedriver originell och banbrytande forskning inom flera områden och publicerar sina resultat i högrankade tidskrifter regelbundet. Tillsammans med fyra andra prekliniska institutioner skapar vi en spännande miljö i Biomedicumbyggnaden. Vi söker en professor med fokus på forskning inom fettcellsbiologi.

Ämnesbeskrivning

Problem i fettvävnad- och fettcellshomeostas och funktion kan kopplas till flera olika sjukdomar som till exempel typ-2 diabetes och fetma. För att kunna utveckla nya terapeutiska strategier måste vi få en bättre förståelse av fettcellsbiologin. Särskilt viktigt är att undersöka hur fettvävnad upprätthålls, omsätts och återskapas i kroppen. Att utveckla och använda nya metoder för att karakterisera vävnaders omsättning är en viktig målsättning.

Din roll

Du ska vara en internationellt erkänd ledande expert inom cell- och vävnadsomsättning och cellulär regeneration med fokus på fettceller. Arbetet innefattar undervisning och handledning på grund-, avancerad- och doktorandnivå. Du kommer att bli gruppledare och få delegerat ansvar inom flera områden som till exempel arbetsmiljö. Det förväntas att du bidrar till institutionens administration och att du samarbetar lokalt, nationellt, internationellt och samverkar med det omgivande samhället. Du förväntas också att ha betydande externa anslag erhållna i konkurrens samt att bedriva forskning på en nivå som säkrar tillräckliga anslag även i framtiden.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som professor med inriktning mot forskning är den som visat god pedagogisk skicklighet och utmärkt vetenskaplig skicklighet (Se anvisningar till anställningsordning för lärare vid Karolinska institutet.)

Du ska vara en internationellt erkänd forskare inom det brett definierade området fettcellsbiologi och cellulär omsättning. Det krävs att du har dokumenterad erfarenhet av nationella och internationella samarbeten som syftar till att angripa grundläggande biologiska och/eller sjukdomsrelaterade frågeställningar och som leder till viktiga, nya upptäckter. Du ska ha publicerat dina resultat i högt rankade tidskrifter som senior författare.  Du ska ha handlett studenter inom grund- och forskarutbildning samt handlett postdoktorer. Utbildning inom ledarskap är ett krav.

Bedömningsgrunder

Anställningen har inriktning mot forskning. För denna anställning kommer viktning av meriter att ske enligt följande: vetenskaplig skicklighet (3), pedagogisk skicklighet (2), lednings-, utvecklings- och samverkansskicklighet (2).

Särskilt attraktivt är om du har etablerat metoder för att studera omsättning av celler, gjort viktiga upptäckter om fetma samt om kopplingen mellan fettceller och diabetes. Förmågan att stärka ämnesområdet fettcellsbiologi vid Karolinska institutet är av stor betydelse. Samarbete med forskare inom kliniken för att kunna använda dina etablerade metoder inom relevanta områden och på kliniskt material, är meriterande

Därutöver gäller även att sökande ska ha genomgått högskolepedagogisk utbildning omfattande 10 veckor (eller ha motsvarande kompetens) enligt SUHF:s rekommendationer för behörighetsgivande högskolepedagogisk utbildning. Om sådan utbildning saknas vid anställningen ska professorn inom ramen föranställningen genomgå sådan utbildning under de två första åren av anställningen.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna 

Institutionen för cell- och molekylärbiologi

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska: personligt brev samt CV och meriter inklusive beskrivning av planerad forskning, redovisade i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio). Ansökan kan uppdateras framtill sista ansökningsdatum. Efter detta datum går det inte att uppdatera ansökan.

Granskning av meriter genomförs av externa sakkunniga, i de flesta fall både nationella och internationella. Av den anledningen är det en förutsättning att handlingarna inkommer på engelska.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt ök
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Solna
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: STÖD 2-1967/2022
Kontakt:
  1. András Simon, Prefekt, andras.simon@ki.se
Facklig företrädare:
  1. Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  2. Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
  3. Elisabeth Valenzuela, SEKO, elizabeth.valenzuela@ki.se
Publicerat: 2022-11-16
Sista ansökningsdag: 2022-12-08

Om tjänsten

Titel
Professor i fettcellsbiologi - förlängd ansökningstid
Arbetsgivare
Plats
Nobels väg 6 Stockholm, Sverige
Publicerad
2022-11-16
Sista ansökningsdag
2022-12-08
Befattning
Ämne
Spara som favorit

Fler jobb från den här arbetsgivaren

Om arbetsgivaren

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att bidra på ett avgörande sätt till att förbättra människor...

Besök arbetsgivarsidan

Intressanta artiklar

...
Looking For a Postdoc? Have You Considered Sweden? Karolinska Institutet 4 min läsning
...
Why It’s Important to Challenge Public Opinion Karolinska Institutet 4 min läsning
...
Getting a Clear Picture of the Kidney KTH Royal Institute of Technology 4 min läsning
...
Just Call Her Spiderwoman Sveriges lantbruksuniversitet 5 min läsning
Fler stories