Karolinska Institutet

Upp till två forskningsassistenter till Avdelningen för psykologi

2022-12-01
Spara som favorit

Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Du kommer att ingå i en forskargrupp som är specialiserad på att utveckla och utvärdera interventioner för att förebygga och behandla psykisk ohälsa och som har spetskompetens inom just föräldrastöd. Du kommer att arbeta inom ett specifikt forskningsprojekt där du har chansen att vara med från början i arbetet av att utveckla och utvärdera en insats för en mycket marginaliserad grupp i samhället: barn med föräldrar i fängelse.

Din roll

Du kommer att ingå i en projektgrupp kring ett forskningsprojekt som syftar till att utveckla och utvärdera en stödinsats för barn som har föräldrar i fängelse. Du kommer dels att samarbeta kring, och dels att ha eget ansvar för, en rad arbetsuppgifter. Dessa arbetsuppgifter är främst kopplade till rekrytering av deltagare, förberedelse för och genomförande av datainsamling, datahantering efter insamling samt sammanställningar och rapportering. Du kommer att ha en ledande roll i kontaktskapande och återkommande kommunikation med deltagande enheter (t.ex. socialtjänstenheter eller intresseorganisationer) och specifika deltagare i projektet samt till viss del besöka enheter för datainsamling. Anställningen är på deltid för en period om 12 månader. 

Vem är du?

Du behöver ha en avslutad utbildning på lägst kandidatnivå inom medicinskt eller samhällsvetenskapligt område för att vara behörig för anställningen. Du behöver kunna kommunicera på svenska obehindrat i tal och skrift. Meriterande är att tidigare ha arbetat med enklare statistik, ha arbetat inom interventionsforskning (t.ex. rekrytering och datainsamling) samt ha god kunskap om socialtjänsten.

Du behöver ha en hög grad av noggrannhet och vana att arbeta utifrån egen eller befintlig struktur, samt även ha en god vana av att kommunicera med människor inom olika verksamheter. Du kommer att ingå i en projektgrupp med nära samarbete kring arbetsuppgifter, men samtidigt med höga krav på eget ansvar för specifika uppgifter.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i
Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 1 december 2022. 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 40-80%
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: STÖD 2-4340/2022
Kontakt:
  1. Åsa Norman, Senior forskningsspecialist, asa.norman@ki.se
  2. Lisa Rister, HR-partner, 08-52483287,lisa.rister@ki.se
Facklig företrädare:
  1. Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  2. Arsalan Amir, SACO, 0704831165
  3. Henry Wölling, SEKO, 08-52484080
Publicerat: 2022-11-10
Sista ansökningsdag: 2022-12-01

Om tjänsten

Spara som favorit

Fler jobb från den här arbetsgivaren

Om arbetsgivaren

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att bidra på ett avgörande sätt till att förbättra människor...

Besök arbetsgivarsidan