Karolinska Institutet

Forskningsassistent till Ziegenhain Lab

2024-04-28 (Europe/Stockholm)
Spara jobbet

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Jobba med oss i Ziegenhain labbet i avdelning medicinska systems bioteknik (https://ki.se/en/mbb/research-division-of-medical-systems-bioengineering) vid institutionen för medicinsk biokemi och biofysik. I vår grupp är vi intresserade av att undersöka centrala molekylära processer i mänskliga celler, med särskilt fokus på kontrollen av alternativ splicing av transkriberade mRNAs. För detta utvecklar och använder vi nya metoder inom sekvensering av enstaka celler och datorbaserade beräkningsbiologi.

Din roll

De/Den framgångsrika kandidaten kommer att arbeta som forskningsassistent i olika projekt som syftar till att avkoda alternativa splicings mekanismer med hjälp av genomiska analyser av enskilda celler. Forskningsassistenten kommer att vara en aktiv medlem i forskningsgruppen och stödja pågående projekt i laboratoriet.

Vem är du?

Vi söker 1-2 entusiastiska forskningsassistenter för att arbeta med spännande utmaningar inom enkelcellsgenomik. Den ideala kandidaten bör ha avlagt en magisterexamen (MSc) inom bioteknik, molekylärbiologi, bioinformatik eller ett relaterat område. Vi letar efter kandidater med bakgrund inom datavetenskap/bioinformatik samt kandidater med erfarenhet av laboratoriearbete.

Datavetenskapliga kandidater bör vara bekant med och kunna visa erfarenhet av analys av enkelcell- eller spatialgenomikdata med hjälp av R- eller Python-programmering.

 Experimentella kandidater bör vara bekant med molekylärbiologiska tekniker och erfarenhet av NGS/genomikarbete är mycket meriterande.

Alla kandidater måste kunna kommunicera flytande på engelska, både i skrift och tal, samt visa god förmågan att jobba i team.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Biomedicum, Solna

Länk till Ziegenhains labb webbsida: https://ki.se/en/mbb/ziegenhain-lab

Länk till institutionens webbsida: https://ki.se/en/mbb/department-of-medical-biochemistry-and-biophysics

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 28e april.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Solna
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: STÖD 2-1390/2024
Kontakt:
  1. Christoph Ziegenhain, christoph.ziegenhain@ki.se
Facklig företrädare:
  1. Anurupa Nagchowdhury, OFR, anurupa.nagchowdhury@ki.se
  2. Helin Norberg, SACO, helin.norberg@ki.se
Publicerat: 2024-03-22
Sista ansökningsdag: 2024-04-28

Om tjänsten

Titel
Forskningsassistent till Ziegenhain Lab
Arbetsgivare
Plats
Nobels väg 6 Stockholm, Sverige
Publicerad
2024-03-22
Sista ansökningsdag
2024-04-28 23:59 (Europe/Stockholm)
2024-04-28 23:59 (CET)
Befattning
Spara jobbet

Fler jobb från den här arbetsgivaren

Om arbetsgivaren

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att bidra på ett avgörande sätt till att förbättra människor...

Besök arbetsgivarsidan

Intressanta artiklar

...
5 Reasons to Pursue Your PhD at EMBL European Molecular Biology Laboratory (EMBL) 4 min läsning
...
Deciphering the Gut’s Clues to Our Health University of Turku 5 min läsning
...
Understanding the Role of Epigenetics in Evolution University of Jyväskylä 4 min läsning
Fler stories