Din jobbevakning har skapats.
örebro university
Chef för universitetskansliet
5 dagar sedan | Ansök senast Oct 14
Örebro University
Chef för universitetskansliet
Örebro University
The university provides education and research in humanities, law, social science, science, technology, health care, medicine, education, music and sport science.
Besök arbetsgivarsida
OM TJÄNSTEN
Publicerad: 5 dagar sedan
Sista ansökningsdatum: okt 14
Plats: Örebro, Sverige
Ange gärna att du hittade det här jobbet på Academic Positions i din ansökan.
DELA DETTA JOBB

Chef för universitetskansliet

Örebro universitet präglas av utveckling, med högkvalitativ forskning och professionsutbildningar som ger jobb efter examen. Universitetet räknas nu bland de 400 främsta av världens mer än 20 000 universitet. Örebro universitets vision är att vara ett framstående universitet – för en kunskapsbaserad samhällsutveckling. Vill du bli en av oss?

Universitetet har flera viktiga uppdrag att vara stolt över: utbildning, forskning och att genom samverkan se till så att dessa kunskaper kommer näringsliv och samhälle till nytta. Medarbetares engagemang är drivkraften bakom universitetets utveckling och det som fortsätter att föra vår verksamhet framåt. Örebro universitetet strävar efter att vara en attraktiv studie- och arbetsplats där studenter och medarbetare känner glädje och stolthet. Miljön ska utmärkas av engagemang, utveckling och en vilja att bidra till att universitetet når sina mål.

Universitetets viktigaste konkurrensmedel är kvalitet. Kvalitet i utbildning, forskning och samverkan är ledstjärnan och den värdegrund vi ska utgå från. Universitetets fem utvecklingsområden är:

  • Framstående forskning
  • Utbildning med hög kvalitet
  • Kompetensförsörjning och hållbart ledarskap
  • Effektiva och smarta arbetssätt
  • Positionering och relationer

Om kansliet

Universitetskansliet har uppdrag inom flera viktiga områden som till stor del handlar om kvalitetsarbete inom utbildning och forskning. Även annan verksamhet ingår, som är av betydelse för universitetets övergripande arbete, bl. a juridik och registratur. Universitetskansliet ska inom sitt ansvarsområde erbjuda kompetent, kvalificerat och tillgängligt stöd för samordning och utveckling av verksamheten i enlighet med ovan värderingar och vision.

Kansliets verksamhet delas in i följande övergripande områden:

  • Arkiv och registratur, inklusive juridik
  • Lärarutbildningskansliet som administrativt stödjer lärarutbildningarna
  • Nämndstöd; administrativt stöd till dekaner och fakultetsnämnder.
  • Digital utveckling och informationssäkerhet – inkl. GDPR-frågor
  • Verksamhetsutvecklare, som bl a inrymmer koordinator för hållbar utveckling, jämlikhetsutvecklare, pedagogiska utvecklare.

Varje enhet i kansliet leds av en enhetschef.

Uppdraget

Chefen ansvarar för att leda avdelningens verksamhet och driva arbetet framåt i enlighet med universitetets och avdelningens mål och vision. Kansliet verkar inom flera relativt skilda verksamheter, med stark specialisering och spjutspetskompetens, vilket kräver ett aktivt arbete för att skapa ett sammanhållet kansli. Samtidigt är kansliet en del i en kreativ och utvecklande miljö med samarbeten åt olika delar inom och utom universitetet.

Stort fokus ligger på ledarskapet, att leda avdelningen mot uppställda mål, att säkerställa en ändamålsenlig organisation och bemanning och att verka för ett kontinuerligt förbättringsarbete, i processer och i systemstöd. Universitetskansliets verksamhet berör stora delar av universitetet och ska bedrivas med stor lyhördhet för de behov och förutsättningar som finns vid institutioner och avdelningar.

Rapportering sker till universitetsdirektören och chefen ingår i den administrativa ledningsgruppen.

Vem är du?

Du har en akademisk grundutbildning inom t ex statsvetenskap, juridik eller ekonomi och har många års/flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete inom en större organisation. Du har minst 5-10 års erfarenhet av att vara chef eller ledare, och vana av att leda chefer och delta aktivt i ledningsgruppsarbete. Erfarenhet från högskolesektorn är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och din syn på ledarskap. Vi söker en person som är prestigelös och trygg i sitt ledarskap, vilket ska präglas av att kunna skapa engagemang och drivkraft. Du är bra på att bygga förtroendefulla relationer och samarbeten med institutioner och avdelningar. För detta krävs lyhördhet och en konstruktiv dialog för att hela tiden säkerställa att universitetskansliet arbetar i linje med organisationens behov och ledningens önskemål.

Du har lätt för att fatta beslut och få saker att hända. Som ledare motiveras du av att få dina medarbetare att ta ansvar och växa i sina roller. Du är en god kommunikatör som säkerställer att viktig information kommuniceras både till och från avdelningen. Du är lösningsorienterad med känsla för helheten, strukturerad, utvecklingsinriktad och med en god förmåga att prioritera och arbeta mot uppsatta mål.

Vetenskaplighet, engagemang och delaktighet är viktiga värdeord för alla medarbetare inom Örebro universitet.

Information

Anställningen är tillsvidare på 100%. Individuell lönesättning tillämpas. Örebro universitet tillämpar i förekommande fall provanställning. Närmare upplysningar om anställningen lämnas av Fredrika Schartau, rekryteringskonsult Signpost, 0705 10 71 30, fredrika.schartau@signpost.se eller Stina Nord rekryteringskonsult Signpost, 0736 54 52 57, stina.nord@signpost.se

Vi vill informera om att vid en eventuell begäran måste inkomna ansökningshandlingar lämnas ut enligt offentlighetsprincipen

Du skickar din intresseanmälan/ansökan med cv/personligt brev via Signposts hemsida,

http://signpost.se/lediga-uppdrag/6196-chef-universitetskansliet senast den 14 oktober 2018 . Vill du veta mer om ansökningsförfarandet eller om denna intressanta tjänst är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsulterna.

Läs mer

25 JOBB FRÅN DENNA ARBETSGIVARE

Örebro University
Örebro University
Plats: Örebro, Sverige | Ansök senast okt 01
Lokalplanerare till enheten för lokalutveckling
Örebro universitet är ett modernt och framstående lärosäte med ämnesmässig bredd, mod att ompröva och förmåga att utveckla. Vi har professionsutbildningar som tillhör landets bästa och ett av våra mål är att universitetet ska vara en attraktiv arbetsplats där...
Örebro University
Örebro University
Plats: Örebro, Sverige | Ansök senast okt 07
Universitetsadjunkt i radiografi
Vi söker en Universitetsadjunkt i radiografi för tidsbegränsad anställning vid Institutionen för Institutionen för hälsovetenskaper. Ämnesområde Ämnesområdet för anställningen är medicin med inriktning radiografi. Bakgrund Vid Institutionen för...
Örebro University
Örebro University
Plats: Örebro, Sverige | Ansök senast okt 07
Universitetsadjunkt i biomedicinsk laboratorievetenskap
Vi söker en Universitetsadjunkt i biomedicinsk laboratorievetenskap med inriktning fysiologi för tidsbegränsad anställning vid Institutionen för Hälsovetenskaper. Ämnesområde Ämnesområdet för anställningen är biomedicinsk...
Örebro University
Örebro University
Plats: Örebro, Sverige | Ansök senast sep 21
Amanuenser i rättsvetenskap
Vi söker 1-2 amanuenser för tidsbegränsad anställning vid Institutionen för juridik, psykologi, socialt arbete och kriminologi. Arbetsuppgifter Amanuensen ska ge riktat administrativt stöd till utbildnings- och studentfrågor. Då anställningen är tidsbegränsad, i...

LIKNANDE JOBB

Proprefekt till Institutionen för hälsovetenskaper
Örebro University
Publicerad 13 dagar sedan

CAREER ADVICE

Sweden is a favourite destination for academics. Here's a breakdown of the most common Swedish academic jobs and their salaries.

By Academic Positions
Posted Jun 29, 2018 at 08:00am

Twitter has a lot of value for academics as a professional social network and news service. 1 in 40 scholars in the US and UK use Twitter and that number continues to grow. If you’re not already on Twitter here’s how to use it to share your research, connect with your peers,...

By Academic Positions
Posted Sep 11, 2018 at 08:00am

Certain professional skills including communication, leadership, teamwork, and project management are valued by employers across a wide range of sectors.

By Academic Positions
Posted Sep 04, 2018 at 08:00am