Din jobbevakning har skapats.
örebro university

Universitetsadjunkt i NVO

5 dagar sedan | Ansök senast Nov 25
Örebro University
Universitetsadjunkt i NVO
Örebro University
The university provides education and research in humanities, law, social science, science, technology, health care, medicine, education, music and sport science.
Besök arbetsgivarsida
OM TJÄNSTEN
Publicerad: 5 dagar sedan
Sista ansökningsdatum: nov 25
Plats: Örebro, Sverige
Ange gärna att du hittade det här jobbet på Academic Positions i din ansökan.
DELA DETTA JOBB

Universitetsadjunkt i NVO

Institutionen för naturvetenskap och teknik söker en universitetsadjunkt i NVO med inriktning mot didaktik för tidsbegränsad anställning.

Ämnesområde

Ämnesområdet för anställningen är naturvetenskaplig omvärldsorientering med inriktning mot didaktik.

Arbetsuppgifter

Den huvudsakliga arbetsuppgiften inom tjänsten är undervisning inom lärarprogrammens naturvetenskapliga och tekniska kurser, främst inom Förskollärarprogrammet, Grundlärarprogrammen F-3 och 4-6,. I arbetsuppgifterna ingår undervisning, handledning, examination, utvecklingsarbete, administration, kompetensutveckling och samverkan med det omgivande samhället. Undervisningen omfattar också kursutveckling, planering och utvärdering och bedrivs i form av föreläsningar, gruppövningar, litteraturseminarier, laborationer och exkursioner. Undervisningen är huvudsakligen upplagd kring teman och frågeställningar kring vardagliga företeelser och integreras ofta med bild- och formskapande.

Arbetsuppgifterna utgörs av undervisning på företrädesvis grundnivå. Undervisning kan även förekomma inom andra närliggande ämnen och utbildningsprogram.

Behörighet

Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som visat pedagogisk skicklighet samt avlagt relevant akademisk examen på lägst magisternivå (eller motsvarande). Annan teoretisk kompetens tillsammans med relevant erfarenhet från ämnesområdet kan prövas motsvara akademisk examen.

Generellt behörighetskrav för anställning som lärare vid Örebro universitet är högskolepedagogisk utbildning motsvarande 10 veckors utbildning. Motsvarande kunskaper kan prövas vara förvärvade på annat sätt.

Bedömningsgrunder

För att kunna fullgöra den undervisning som ingår i tjänsten krävs en djup men samtidigt bred ämnesmässig och didaktisk kompetens inom naturvetenskap. Som bedömningsgrunder för en anställning som universitetsadjunkt ska graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställningen gälla. Lika stor omsorg ska ägnas prövningen av den pedagogiska skickligheten som prövningen av andra behörighetsgrundande förhållanden. Den pedagogiska skickligheten och de pedagogiska meriterna ska vara väl dokumenterade i en meritportfölj. Vid bedömning av pedagogisk skicklighet skall hänsyn tas till erfarenhet av planering, genomförande och utvärdering av undervisning samt av handledning och examination inom för anställningen relevanta undervisningsområden. Som allmän bedömningsgrund gäller att ha den förmåga och lämplighet som behövs för att fullgöra arbetsuppgifterna väl.

Önskvärda personliga egenskaper är god samarbetsförmåga, initiativförmåga samt intresse för kursutveckling och pedagogiskt utvecklingsarbete.

Arbetsuppgifterna kräver förmåga att kommunicera, både skriftligt och muntligt, på svenska och engelska. Vi fäster stor vikt vid hög närvarograd i verksamheten och ansvarstagande.

Information

Anställningen är tidsbegränsade i ett år och omfattningen är 100 %. Individuell lönesättning tillämpas.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Stefan Karlsson 019-30 37 05 (stefan.karlsson@oru.se) eller biträdande enhetschef Bodil Sundberg, 019-30 33 67 (bodil.sundberg@oru.se).

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • Personligt brev
  • CV
  • Pedagogisk meritportfölj (enligt Örebro universitets riktlinjer)
  • Kopior av relevanta betyg/intyg

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska och danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2018-11-25. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Läs mer

33 JOBB FRÅN DENNA ARBETSGIVARE

Örebro University
Örebro University
Plats: Örebro, Sverige | Ansök senast dec 15
Universitetsadjunkt i företagsekonomi med inriktning mot redovisning och ekonomistyrning
Vi söker en Universitetsadjunkt i företagsekonomi för tidsbegränsad anställning vid Handelshögskolan.  Ämnesområde Ämnesområdet för anställningen är företagsekonomi med inriktning mot redovisning och ekonomistyrning. Arbetsuppgifter I arbetsuppgifterna...
Örebro University
Örebro University
Plats: Örebro, Sverige | Ansök senast nov 20
Universitetslektor i Företagsekonomi med inriktning marknadsföring/supply chain
Handelshögskolan söker en universitetslektor i Företagsekonomi med inriktning mot marknadsföring/supply chain för tidsbegränsad...
Örebro University
Örebro University
Plats: Örebro, Sverige | Ansök senast nov 23
Universitetsadjunkt i medie- och kommunikationsvetenskap 50 %, 6 månader
Adjunkt i Medie- och kommunikationsvetenskap för tidsbegränsad anställning Vi söker en universitetsadjunkt i ämnet medie- och kommunikationsvetenskap för tidsbegränsad anställning på 6 månader om 50 procent vid Institutionen för Humaniora, utbildnings- och...
Örebro University
Örebro University
Plats: Örebro, Sverige | Ansök senast nov 28
Tidsbegränsat lektorat för pedagogisk meritering i statskunskap
Vi söker, för en tidsbegränsad anställning, en universitetslektor för pedagogisk meritering i statskunskap. Statskunskap I statskunskaps erbjuds utbildning på såväl grundnivå som avancerad nivå, samt forskarnivå. Statskunskap ansvarar för kandidatprogrammet...

LIKNANDE JOBB

Lektor i matematikens didaktik
KTH Royal Institute of Technology
Publicerad 2 dagar sedan
Lektor i teknikens didaktik inr m förskola,förskoleklass o hela grundskolan
KTH Royal Institute of Technology
Publicerad 2 dagar sedan
Universitetslektor i socialt arbete för pedagogisk meritering
Örebro University
Publicerad 5 dagar sedan

CAREER ADVICE

Sweden is a favourite destination for academics. Here's a breakdown of the most common Swedish academic jobs and their salaries.

By Academic Positions
Posted Jun 29, 2018 at 08:00am

Here’s a breakdown of the most common American job titles and their associated average annual salaries.

By Academic Positions
Posted Nov 13, 2018 at 08:00am

Make sure you’re ready to impress the interviewer with these answers to common interview questions.

By Academic Positions
Posted Nov 09, 2018 at 08:00am