örebro university
Universitetslektor i företagsekonomi med inriktning mot organisation/ekonomistyrning
7 dagar sedan | Ansök senast Apr 19
Spara som favorit
Du måste logga in eller skapa ett konto för att spara detta jobb
JOBBET HAR UTGÅTT
Örebro universitet
Universitetslektor i företagsekonomi med inriktning mot organisation/ekonomistyrning
Örebro universitet
Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet. Här studerar och arbetar ca 16 000 studenter och 1200 anställda.
Besök arbetsgivarsida
OM TJÄNSTEN
Publicerad: 7 dagar sedan
Sista ansökningsdatum: apr 19
Plats: Örebro, Sverige
Du måste logga in eller skapa ett konto för att spara detta jobb
Ange gärna att du hittade det här jobbet på Academic Positions i din ansökan.
DELA DETTA JOBB

Universitetslektor i företagsekonomi med inriktning mot organisation/ekonomistyrning

Ref nr: ORU 2.2.1-01634/2018

Handelshögskolan söker en universitetslektor i Företagsekonomi med inriktning mot organisation/ekonomistyrning för tidsbegränsad anställning.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår undervisning, handledning, examination, utvecklingsarbete, administration, forskning, kompetensutveckling och samverkan med det omgivande samhället. Undervisningen omfattar också kursutveckling, planering och utvärdering. 

Arbetsuppgifterna utgörs av undervisning på samtliga tre nivåer samt medverkan inom forskning. Forskningen kommer bedrivas inom ett VR-projekt "Räkna med vetenskapen: prestationsmätningar och forskares sociala identiteter".

Behörighet

Behörig att anställas som universitetslektor är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen inom ämnesområdet eller har motsvarande vetenskaplig kompetens eller någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som skall ingå i anställningen.

Generellt behörighetskrav för anställning som lärare vid Örebro universitet är högskolepedagogisk utbildning motsvarande 10 veckors utbildning. Motsvarande kunskaper kan prövas vara förvärvade på annat sätt.

Bedömningsgrunder

Som bedömningsgrunder för en anställning som universitetslektor ska graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställningen gälla. Lika stor omsorg ska ägnas prövningen av den pedagogiska skickligheten som prövningen av andra behörighetsgrundande förhållanden. Den vetenskapliga skickligheten ska visas genom självständiga forskningsinsatser.  Den pedagogiska skickligheten och de pedagogiska meriterna ska vara väl dokumenterade i en meritportfölj.

Vid bedömning av pedagogisk skicklighet skall hänsyn tas till erfarenhet av planering, genomförande och utvärdering av undervisning samt av handledning och examination. Som allmän bedömningsgrund gäller att ha den förmåga och lämplighet som behövs för att fullgöra arbetsuppgifterna väl.

Önskvärda personliga egenskaper är god samarbetsförmåga, initiativförmåga samt intresse för kursutveckling och pedagogiskt utvecklingsarbete.

Arbetsuppgifterna kräver förmåga att kommunicera, både skriftligt och muntligt, på svenska och engelska. Vi fäster stor vikt vid hög närvarograd i verksamheten och ansvarstagande.

Då uppdraget syftar till att bidra till ett befintligt projekt är det särskilt meriterande om sökanden är orienterad mot kritisk teori och har erfarenhet av att genomföra analyser utifrån Michel Foucaults idéer om hur mått och mätningar kan bidra till (re)produktion av normer om självdisciplin. Erfarenhet från studier av de effekter som denna typ av normaliseringsprocesser kan ha på lärares och forskares identitet(er) bedöms också som meriterande.

Jämlikhet

Vår ambition är att ha en arbetsplats som präglas av jämställdhet och mångfald.

Information

Anställningen är tidsbegränsad i 6 månader och omfattningen på anställningen är 100 %. Individuell lönesättning tillämpas.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Andreas H Nilsson 019-30 38 13, eller projektledare professor Jonas Gerdin, 019-30 31 43.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök" (observera att denna funktion inte fungerar i mobil eller surfplattor).

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • Personligt brev
  • CV
  • Pedagogisk meritportfölj (enligt Örebro universitets riktlinjer)
  • Redogörelse av vetenskapliga meriter
  • Kopior av relevanta betyg/intyg

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska och danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 18 04 19. Välkommen med din ansökan!

Läs mer
Du måste logga in eller skapa ett konto för att spara detta jobb

24 JOBB FRÅN DENNA ARBETSGIVARE

Örebro universitet
Örebro universitet
Plats: Örebro, Sverige | Ansök senast apr 26
Forskningssekreterare till AASS
Ref nr: ORU 2.2.1-2018/02326 Vi söker en forskningssekreterare för en tidsbegränsad anställning vid institutionen för naturvetenskap och teknik Forskningsmiljön Centre for Applied Autonomous Sensor Systems (AASS) söker en forskningssekreterare till...
Örebro universitet
Örebro universitet
Plats: Örebro, Sverige | Ansök senast maj 14
Adjungerade adjunkter
Vi söker universitetsadjunkter för adjungering till Örebro universitet. De institutioner som bedriver kurser inom ramen för förskol- grund- och ämneslärarutbildningar på Örebro universitet söker 10-12 adjungerade adjunkter för att öka professionsanknytningen av...
Örebro universitet
Örebro universitet
Plats: Örebro, Sverige | Ansök senast apr 28
Universitetsadjunkt i omvårdnad
Ref nr: 2.2.1-02161/2018 Vi söker en Universitetsadjunkt i omvårdnadsvetenskap för tidsbegränsad anställning vid Institutionen för hälsovetenskaper. Arbetsuppgifter I arbetsuppgifterna ingår undervisning företrädesvis på grundnivå inom ämnesområdet,...
Örebro universitet
Örebro universitet
Plats: Örebro, Sverige | Ansök senast maj 10
Postdoktor i engelska eller historia med inriktning digital humaniora
Ref nr: ORU 2.2.1-2018/01925 Institutionen för Humaniora, utbildnings- och samhällsvetenskap söker en postdoktor i engelska eller historia för tidsbegränsad anställning. Tjänsten relaterar oavsett ämnesinriktning till fältet digital humaniora. Örebro universitet...