Din jobbevakning har skapats.
örebro university

Vikarierande universitetsadjunkt i idrottsvetenskap

7 dagar sedan | Ansök senast Jan 25
Spara som favorit
Du måste logga in eller skapa ett konto för att spara detta jobb
Örebro University
Vikarierande universitetsadjunkt i idrottsvetenskap
Örebro University
The university provides education and research in humanities, law, social science, science, technology, health care, medicine, education, music and sport science.
Besök arbetsgivarsida
OM TJÄNSTEN
Publicerad: 7 dagar sedan
Sista ansökningsdatum: jan 25
Plats: Örebro, Sverige
Du måste logga in eller skapa ett konto för att spara detta jobb
Ange gärna att du hittade det här jobbet på Academic Positions i din ansökan.
DELA DETTA JOBB

Vikarierande universitetsadjunkt i idrottsvetenskap

Vi söker en universitetsadjunkt i idrottsvetenskap med inriktningen Sport Management för vikariatsanställning vid Institutionen för hälsovetenskaper.

Ämnesområde

Ämnesområdet för anställningen är idrottsvetenskap och inriktningen för anställningen är Sport Management.

Ämnesbeskrivning

Inriktningen för anställningen är inom ämnesområdet Sport Management med ett fokus på idrottens organisation och ledarskap. Undersökningsobjekt för studier kan vara föreningsidrott, motions- och rekreationsidrott. Processer som studeras är exempelvis idrottens organisation och ledarskap, idrottens historia och socialisation.

Arbetsuppgifter

Undervisning sker främst inom Sport managementprogrammet, men det kan även förekomma inom andra program och kurser, såväl på grund- som på avancerad nivå. Undervisningen sker då främst i kurser i idrottens organisation och ledning, Idrottshistoria, samt i kurser i vetenskaplig metod och självständigt arbete där handledning på avancerad nivå utgör en central arbetsuppgift. Undervisningen omfattar även kursutveckling, planering och utvärdering. I arbetsuppgifterna som universitetsadjunkt ingår förutom undervisning även utvecklingsarbete, kompetensutveckling och administration. Samverkan med både interna och externa aktörer ingår också i anställningen.

En central del i tjänsten är också att vara programansvarig för Sport Managmentprogrammet och ansvara för adminstration och för att leda den fortsatta utveckling av programmet i samverkan med övriga lärare i ämnet. Dessutom ingår det i programansvaret att medverka i ledningsgruppen och därmed tillsammans med övriga programansvariga leda och planera den dagliga verksamheten i samverkan med enhetschef.

Närvaro i verksamheten är viktig och som universitetsadjunkt deltar du i den dagliga verksamheten på enheten och på institutionen.

Behörighet

Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som visat pedagogisk skicklighet samt avlagt relevant akademisk examen på lägst magisternivå (eller motsvarande). Annan teoretisk kompetens tillsammans med relevant erfarenhet från ämnesområdet kan prövas motsvara akademisk examen.

Generellt behörighetskrav för anställning som lärare vid Örebro universitet är högskolepedagogisk utbildning motsvarande 10 veckors utbildning. Motsvarande kunskaper kan prövas vara förvärvade på annat sätt.

Bedömningsgrunder

Som bedömningsgrunder för en anställning som universitetsadjunkt ska graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställningen gälla. Lika stor omsorg ska ägnas prövningen av den pedagogiska skickligheten som prövningen av andra behörighetsgrundande förhållanden.

Den pedagogiska skickligheten och de pedagogiska meriterna ska vara väl dokumenterade i en meritportfölj (enligt ÖU riktlinjer).

Vid bedömning av pedagogisk skicklighet skall hänsyn tas till erfarenhet av planering, genomförande och utvärdering av undervisning samt av handledning och examination. Som allmän bedömningsgrund gäller att ha den förmåga och lämplighet som behövs för att fullgöra arbetsuppgifterna väl.

För denna anställning är kompetens inom Sport management av mycket stor betydelse. Såväl forskning av relevans för ämnesområdet som pedagogiska erfarenheter, ledarskap och utvecklingsarbeten inom sport management är särskilt meriterande.

Önskvärda personliga egenskaper är god samarbetsförmåga, initiativförmåga samt intresse för kursutveckling och pedagogiskt utvecklingsarbete. Arbetsuppgifterna kräver förmåga att kommunicera, både skriftligt och muntligt, på svenska och engelska.

Information

Anställningen är tidsbegränsad till cirka 2 år fr.o.m. 2019-03-01 eller enligt överenskommelse. Tjänsteställe är Örebro och omfattningen på anställningen är 100%. Individuell lönesättning tillämpas. Närmare upplysning lämnas av enhetschef Mona Öhrn, tel nr: 019-303907  mona.ohrn@oru.se samt programansvarig för Sport managementprogrammet Sören Hjälm, tel nr: 019/30 32 63, 070/480 76 76, soren.hjalm@oru.se

Information

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen ”Ansök”.

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • Personligt brev
  • CV
  • Pedagogisk meritportfölj (enligt Örebro universitets riktlinjer)
  • Kopior av relevanta betyg/intyg

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska och danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2019-01-25. Välkommen med din ansökan!

Vi undenber oss kontakt från annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Läs mer
Du måste logga in eller skapa ett konto för att spara detta jobb

21 JOBB FRÅN DENNA ARBETSGIVARE

Örebro University
Örebro University
Plats: Örebro, Sverige | Ansök senast jan 22
Universitetsadjunkt i rättsvetenskap
Vi söker en universitetsadjunkt i rättsvetenskap för tidsbegränsad anställning vid institutionen för JPS. Örebro universitet är ett modernt och framstående lärosäte med ämnesmässig bredd, mod att ompröva och förmåga att utveckla. Vi har professionsutbildningar...
Örebro University
Örebro University
Plats: Örebro, Sverige | Ansök senast feb 26
Universitetslektor i biomedicinsk laboratorievetenskap förenad med klinisk tjänstgöring som biomedicinsk analytiker
Ämnesområde Ämnesområdet för anställningen är biomedicinsk laboratorievetenskap Bakgrund Vid institutionen för hälsovetenskaper vid Örebro universitet bedrivs ett stort antal professionsutbildningar på grund- och avancerad nivå samt forskarutbildning. Det...
Örebro University
Örebro University
Plats: Örebro, Sverige | Ansök senast jan 25
Amanuenser till institutionen för hälsovetenskaper
Vi söker 4 amanuenser för tidsbegränsad anställning vid Institutionen för Hälsovetenskaper. Arbetsuppgifter I arbetsuppgifter ingår praktisk undervisning, förberedelse av praktiska moment, handledning och administration inom utbildningen. Kvalifikationer För...
Örebro University
Örebro University
Plats: Örebro, Sverige | Ansök senast jan 21
Forskare i biologi
Vi söker en forskare i biologi till centrum för livsvetenskap, Institutionen för naturvetenskap och teknik. Forskaren kommer att vara verksam inom forskargruppen Molekylärbiologi. Projektets inriktning är att identifiera de underliggande mekanismerna för effekter av...

LIKNANDE JOBB

CAREER ADVICE

[[excerpt]]

By [[ author ]]
Posted [[ publishingDate ]]

[[title]] ([[ nbHits ]])

[[title]] ([[ nbHits ]])

[[title]] ([[ nbHits ]])

No results found for

Search tip

  • Check for spelling mistakes
  • Reduce the number of keywords used or try using a broader search phrase
[[ name ]]
[[ name ]]
[[ excerpt ]]
[[ city ]], [[ region ]] [[ availableJobsBlock ]]
Featured Featured employer
Short list
Expand list