Örebro University

Amanuenser till Linje 14

2024-04-30 (Europe/Stockholm)
Spara jobbet

Om arbetsgivaren

The university provides education & research in humanities, law, social science, science, technology, health care, medicine, education, music and s...

Besök arbetsgivarsidan

Referensnummer ORU 2.1.1-02295/2024

Söker du ett meningsfullt uppdrag där du kan påverka framtiden för ungdomar och inspirera till högre studier? Är du kommunikativ och gillar att arbeta operativt? Då är detta ett uppdrag för dig. Vi söker nu två amanuenser som vill göra skillnad för barn och ungdomar samt bidra till att utveckla Linje 14.

Bakgrund

Enheten för studentrekrytering och marknadsföring ingår i avdelningen för Kommunikation och samverkansstöd. Enheten ansvarar för studentrekrytering, breddad rekrytering, grafisk formgivning och webb.

Linje 14 är ett samarbete mellan Örebro universitet och Örebro kommun, som startade i Vivalla 2003. Målet med samarbetet är att få fler elever från studieovana hem att få hjälp att klara sina studier och därefter gå vidare för högre utbildning. Sedan dess har verksamheten vuxit och i dagsläget finns Linje 14 på sex högstadieskolor samt tre fritidsgårdar inom Örebro kommun.

Arbetsuppgifter

I arbetet som amanuens kommer du i huvudsak att planera och genomföra aktiviteter såsom studiestöd, workshops och studiebesök som är riktade till elever i grundskolan. En stor del av din tid kommer att vara förlagd ute på våra samarbetsskolor och fritidsgårdar tillsammans med våra studentambassadörer. Du har en operativ roll där du möter elever och får möjlighet att inspirera dem till högre studier.

I din roll ingår visst administrativt arbete med att samordna aktiviteter inom Linje 14, bland annat genom schemaläggning av studentambassadörer, planering och kontakt med våra samarbetsskolor och fritidsgårdar.

Du har en flexibel roll och arbetsuppgifterna och ditt schema varierar.

Kvalifikationer

För att du ska vara aktuell för rollen som amanuens hos oss är du antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå med minst ett år kvar till examen. Du besitter förmågan att kombinera studier med arbete.

För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du trivs med att planera och operativt leda olika aktiviteter samt att du känner dig bekväm i möten med människor och att tala inför grupp. Du har erfarenhet av möten med ungdomar och barn i olika roller. Det är meriterande om du tidigare varit studentambassadör.

I och med att du kommer vara delaktig i planering och schemaläggning ser vi det som en merit om du tidigare arbetet med schemaläggning av personal.

Du formulerar dig även väl i både tal och skrift på så väl svenska och engelska. Stor vikt kommer även att läggas vid personlig lämplighet.

Krav på B-körkort.

Information

Anställningen är tidsbegränsad under 12 månader och omfattningen är på 40 %, med möjlighet till 50 % i perioder. Önskat tillträde 2024-08-19. Lön utgår i enlighet med lokalt kollektivavtal.

Amanuenser får anställas för ett år i taget, den sammanlagda anställningstiden för en amanuens får omfatta högst tre år.

För att arbeta inom skolverksamhet krävs att du innan din anställning uppvisar utdrag ur belastningsregistret.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Evelina Carey, 019-30 33 06, evelina.carey@oru.se eller verksamhetskoordinator Madelen Renner, 019-30 31 90, madelen.renner@oru.se.

Du kommer att ingå som medarbetare i enheten för marknadsföring och studentrekrytering, som ingår i avdelningen Kommunikation och samverkansstöd. Läs mer om Linje 14:s uppdrag här: https://www.oru.se/samverkan/skolsamverkan/linje-14/

Vid Örebro universitet förväntar vi oss att alla medarbetare är öppna för utveckling och förändring, tar ansvar för sin egen arbetsinsats och kvalitet, visar engagemang att samverka och bidra till utveckling samt visar respekt för andra genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.

Örebro universitet arbetar aktivt med lika villkor och jämställdhet och för att vår arbetsmiljö ska präglas av öppenhet, tillit och respekt. Vi värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • Ett personligt brev med motivering till hur du kan bidra till universitetets fortsatta utveckling
  • CV med relevant beskrivning av samlad kompetens
  • Kopior av relevanta betyg/intyg som stärker din kompetens
  • Kopia på att du har beställt utdrag ur belastningsregistret

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska eller danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2024-04-30. Välkommen med din ansökan!

Då vi i samband med den här rekryteringen redan har gjort våra val vad gäller externa samarbetspartners och marknadsföring undanber vi oss kontakt med rekryteringsföretag och annonssäljare

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Om tjänsten

Titel
Amanuenser till Linje 14
Arbetsgivare
Plats
Fakultetsgatan 1 Örebro, Sverige
Publicerad
2024-04-03
Sista ansökningsdag
2024-04-30 23:59 (Europe/Stockholm)
2024-04-30 23:59 (CET)
Befattning
Spara jobbet

Fler jobb från den här arbetsgivaren

Om arbetsgivaren

The university provides education & research in humanities, law, social science, science, technology, health care, medicine, education, music and s...

Besök arbetsgivarsidan

Intressanta artiklar

...
Promoting Exercise for Good Health Free University of Bozen - Bolzano 4 min läsning
...
Inclusive Education for All Free University of Bozen - Bolzano 4 min läsning
...
Children’s Literacies in Our Hyperconnected World University of Jyväskylä 4 min läsning
Fler stories