Örebro University

Enhetschef för Drift, infrastruktur och systemutveckling

2024-08-05 (Europe/Stockholm)
Spara jobbet

Om arbetsgivaren

The university provides education & research in humanities, law, social science, science, technology, health care, medicine, education, music and s...

Besök arbetsgivarsidan

Referensnummer ORU 2.1.1-04889/2024

Är du en person som drivs av att leverera verksamhetsnytta och en erfaren ledare med förmåga att motivera och skapa engagemang? Har du erfarenhet av infrastruktur, systemutveckling och förändringsledning? Då kan tjänsten som enhetschef för Drift, infrastruktur och systemutveckling vid avdelningen för Digitalisering och IT vara något för dig!

Om oss

Avdelningen för Digitalisering och IT är Örebro universitets stöd i digitaliserings- och IT-frågor och arbetar för att universitetet ska ha en modern och kostnadseffektiv IT-miljö. Avdelningen består i dagsläget av drygt 40 medarbetare fördelade inom enheterna IT-service; Drift, infrastruktur och systemutveckling samt Digital styrning och utveckling. Avdelningen ansvarar för både operativ, strategisk och administrativ IT och är inne i en spännande förändringsfas för att bättre kunna möta morgondagens behov. Nu söker vi en ny enhetschef för Drift, infrastruktur och systemutveckling som ska leda och samordna vår driftorganisation samt förvaltnings- och utvecklingsarbeten.

Örebro universitet är ett framstående universitet som bidrar till en kunskapsbaserad samhällsutveckling. Här är vi med och skapar framtiden genom internationellt konkurrenskraftig forskning och erbjuder professionsinriktade utbildningar som tillhör landets bästa. En nära koppling mellan utbildning, forskning och samverkan är utgångspunkten för hela verksamheten. Här finns cirka 1 650 anställda, 470 doktorander och 16 000 studenter. Idag rankas Örebro universitet bland de 500 främsta i världen.

Uppdraget

Som enhetschef för Drift, infrastruktur och systemutveckling kommer du att leda och utveckla en dynamisk enhet som ansvarar för att säkerställa en stabil och effektiv IT-miljö vid universitetet. Din roll blir avgörande för att stödja vår forskning och utbildning genom att leverera robusta och moderna IT-lösningar.

Som enhetschef har du personalansvar för ca 20 medarbetare. Du har det operativa ledningsansvaret för enheten och i uppgift att planera, leda och samordna arbetet med fokus på de uppgifter, uppdrag och utvecklingsarbeten som sker inom enhetens område. Enhetschefen ansvarar för att arbetet i gruppen sker enligt gemensamma rutiner och att alla bidrar till vidareutveckling och ständiga förbättringar.

Som enhetschef arbetar du nära IT-chefen. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och medverkar till den långsiktiga utvecklingen av universitetets digitala tjänster och miljöer. I samarbete med andra inom IT-ledningen bidrar du till en god förvaltning samt planering av utvecklingsarbeten. I ledningsgruppen formuleras visioner och mål, långsiktigheten säkerställs och vi skapar förutsättningar för en effektiv IT-miljö samt att medarbetarna utvecklas och tar ansvar. I uppdraget för du dialog med externa leverantörer och även ägarskap för olika projekt kan förekomma.

Ansvarsområden

  • Leda och utveckla enheten med fokus på att säkerställa hög driftsäkerhet och tillgänglighet.
  • Planera, prioritera och genomföra strategiska IT-projekt i samarbete med övriga avdelningar.
  • Ansvara för budget, resursplanering och uppföljning av enhetens arbete.
  • Säkerställa att universitetets IT-infrastruktur kontinuerligt utvecklas i linje med verksamhetens behov och teknologiska framsteg.
  • Bygga och bibehålla relationer med interna och externa intressenter för att förstå och möta deras IT-behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse, kompetens och erfarenhet inom IT. Du har akademisk examen inom IT eller motsvarande erfarenheter med annan relevant utbildning. Vi ser att du har flera års erfarenhet av ledarskap inom IT, gärna inom högre utbildning eller liknande komplexa organisationer. Vidare har du goda språkkunskaper och kan uttrycka dig väl såväl i tal som skrift på både svenska och engelska.

Du är ordningsam, van vid att driva förändrings- och utvecklingsarbete samt tekniska innovationer, med ett processorienterat och pragmatiskt synsätt. För dig är det naturligt att ständigt söka efter förbättringar och långsiktiga lösningar inom området. Du är intresserad av och följer nyheter inom för verksamheten relevanta områden. En god förmåga att organisera och leda arbetet inom ansvarsområdet, liksom förmåga att utveckla samarbete med och mellan andra är viktigt i tjänsten som enhetschef.

Erfarenhet av att ha arbetat med ramverket ITIL samt en användarorienterad utvecklingsmodell likt tjänstedesign eller motsvarande är meriterande. Det är även meriterande om du har jobbat med en förvaltningsmodell likt PM3 eller ansvarat och utvecklat en processorienterad supportorganisation inom offentlig sektor.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper, såsom förmåga att arbeta självständigt och att möta andra människor på ett förtroendeingivande sätt. Dessutom har du god kommunikations- och samarbetsförmåga samt förmåga att engagera och motivera medarbetare. Du har en hög grad av serviceanda och arbetar för att de digitala tjänsterna för utbildning och forskning ständigt utvecklas. Du är starkt engagerad i IT-avdelningens arbete och vidareutveckling såväl när det gäller tekniska frågor som det interna arbetet och arbetsmiljö.

Information

Anställningen är 100 %, tillsvidare. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning och i förekommande fall provanställning.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av IT-chef Emil Lundberg, 019-30 10 08, e-post: emil.lundberg@oru.se.

Vid Örebro universitet förväntar vi oss att alla medarbetare är öppna för utveckling och förändring, tar ansvar för sin egen arbetsinsats och kvalitet, visar engagemang att samverka och bidra till utveckling samt visar respekt för andra genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.

Örebro universitet arbetar aktivt med lika villkor och jämställdhet och för att vår arbetsmiljö ska präglas av öppenhet, tillit och respekt. Vi värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • Ett personligt brev med motivering till ditt intresse av tjänsten
  • CV med relevant beskrivning av samlad kompetens
  • Kopior av relevanta betyg/intyg som styrker din kompetens

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska eller danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2024-08-05. Välkommen med din ansökan!

Då vi i samband med den här rekryteringen redan har gjort våra val vad gäller externa samarbetspartners och marknadsföring undanber vi oss kontakt med rekryteringsföretag och annonssäljare.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Om tjänsten

Titel
Enhetschef för Drift, infrastruktur och systemutveckling
Arbetsgivare
Plats
Fakultetsgatan 1 Örebro, Sverige
Publicerad
2024-07-09
Sista ansökningsdag
2024-08-05 23:59 (Europe/Stockholm)
2024-08-05 23:59 (CET)
Befattning
Spara jobbet

Fler jobb från den här arbetsgivaren

Om arbetsgivaren

The university provides education & research in humanities, law, social science, science, technology, health care, medicine, education, music and s...

Besök arbetsgivarsidan

Intressanta artiklar

...
Deciphering the Gut’s Clues to Our Health University of Turku 5 min läsning
...
Understanding Users to Optimise 3D Experiences Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) 5 min läsning
...
Control Systems: The Key to Our Automated Future? Max Planck Institute for Software Systems (MPI-SWS) 5 min läsning
Fler stories