Din jobbevakning har skapats.
Södertörns högskola
Ekonomichef
Södertörns högskola
Södertörns högskola ger möjlighet till kvalitativ utbildning på alla nivåer och forskning i en mångvetenskaplig miljö. Här finns goda förutsättningar till personliga möten.
Besök arbetsgivarsida
OM TJÄNSTEN
Publicerad: 26 dagar sedan
Sista ansökningsdatum: jan 18
Plats: Huddinge, Sverige
Du måste logga in eller skapa ett konto för att spara detta jobb
Ange gärna att du hittade det här jobbet på Academic Positions i din ansökan.
DELA DETTA JOBB

Ekonomichef

Ref AP-2018/165

Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande. De som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar.

Nu söker vi en  Ekonomichef med fokus på ledarskap och utveckling

Ekonomiavdelningen har i dagsläget 28 anställda och har uppdrag inom följande verksamhetsområden; Budgetering, redovisning, systemförvaltning, inköp/upphandling, samt ekonomistöd till institutioner och förvaltning. Avdelningens uppdrag omfattar bland annat att säkerställa att den interna och externa redovisningen följer lagar, förordningar och god redovisningssed. 

Ditt uppdrag:
Då högskolans ekonomistöd har centraliserats har också ekonomiavdelningen blivit avsevärt större och fått ett samlat ansvar för ekonomistödet till högskolans olika verksamheter.

Det blir ditt uppdrag att vidareutveckla fungerande funktioner i ett nytt sammanhang där nyckelbegreppen blir minskad sårbarhet, enhetliga arbetssätt samt möjligheter till specialisering och effektivisering. Detta innebär ett brett spektra av frågor som rör sig från redovisning, systemförvaltning, inköp och upphandling till budget, uppföljning och prognoser.
Genom att lyhört möta verksamhetens behov och använda all den kompetens och förmåga som medarbetarna besitter, kommer ekonomifunktionen att fortsätta vara en viktig kraft i utvecklandet av en modern och effektiv högskola.  Avdelningen ingår i högskoleförvaltningen och du rapporterar till förvaltningschefen.

Din profil:
Du är civilekonom eller motsvarande med lång erfarenhet av ekonomiarbete från offentlig sektor, gärna från statlig sektor och företrädesvis från akademin.  Du har gedigen chefserfarenhet, där du fått möjlighet att pröva din förmåga att utveckla både människor och verksamhet inom ramen för en ekonomiavdelning eller motsvarande. Du är en drivande, kommunikativ ledare som kan se både detaljerna och helheten. Du har en god organisationsförmåga och kan bygga ändamålsenliga strukturer samtidigt som du kan skapa goda relationer och få andra att växa.

Vi erbjuder dig en spännande roll i en organisation som befinner sig i ett expansivt och dynamiskt skede.

Anställningen
Anställningen är tillsvidare och omfattar heltid. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.
Välkommen med din ansökan senast torsdagen den 18 januari 2019.

Ytterligare upplysningar 
Christian Nylén, Mercuri Urval, tfn: 0733-66 7576

Fackliga kontaktpersoner:

SACO: Antonia Ribbing, tel: 070 -602 87 61, antonia.ribbing@sh.se

ST: Karin Magnusson tel: 08 -608 41 75, karin.magnusson@sh.se

SEKO: Henry Wölling tel: 08 -524 840 80, henry.wolling@ki.se

Södertörns högskola har gjort ett medvetet medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

För att få mer information om anställningen och för ansökan via högskolans webbplats var vänlig klicka nedan på länken 'Ansök på arbetsgivarens webbplats'

Välkommen med din ansökan!

Läs mer
Du måste logga in eller skapa ett konto för att spara detta jobb

4 JOBB FRÅN DENNA ARBETSGIVARE

Södertörns högskola
Södertörns högskola
Plats: Huddinge, Sverige | Ansök senast feb 05
Forskningsrådgivare
Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap,...
Södertörns högskola
Södertörns högskola
Plats: Huddinge, Sverige | Ansök senast feb 28
Lektor i matematikdidaktik
Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap,...
Södertörns högskola
Södertörns högskola
Plats: Huddinge, Sverige | Ansök senast feb 07
Postdoctoral position in environmental and natural resource economics
Södertörns högskola (Södertörn University) in south Stockholm is a dynamic institute of higher education with a unique profile and high academic standard. A large proportion of the university staff holds doctorates and there is a strong link between undergraduate education...

LIKNANDE JOBB

Director of International Development Collaboration
Jönköping International Business School
Publicerad 29 dagar sedan

CAREER ADVICE

[[excerpt]]

By [[ author ]]
Posted [[ publishingDate ]]

[[title]] ([[ nbHits ]])

[[title]] ([[ nbHits ]])

[[title]] ([[ nbHits ]])

No results found for

Search tip

  • Check for spelling mistakes
  • Reduce the number of keywords used or try using a broader search phrase
[[ name ]]
[[ name ]]
[[ excerpt ]]
[[ city ]], [[ region ]] [[ availableJobsBlock ]]
Featured Featured employer
Short list
Expand list