Din jobbevakning har skapats.
Södertörns högskola
Forskningsrådgivare
Södertörns högskola
Södertörns högskola ger möjlighet till kvalitativ utbildning på alla nivåer och forskning i en mångvetenskaplig miljö. Här finns goda förutsättningar till personliga möten.
Besök arbetsgivarsida
OM TJÄNSTEN
Publicerad: 6 månader sedan
Sista ansökningsdatum: Ospecificerad
Plats: Huddinge, Sverige
Ange gärna att du hittade det här jobbet på Academic Positions i din ansökan.
DELA DETTA JOBB

Forskningsrådgivare

Ref 1432-1.6.1-2018

Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande. De som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar.

Du kommer att ingå i Avdelningen för verksamhetsutveckling och myndighetsstöd, som i dagsläget har cirka 30 anställda och tillhandahåller kompetenser och resurser i form av utredare, handläggare och administratörer. Avdelningen svarar för att ge högkvalitativt stöd till ledning, fakultetsnämnd och institutioner och bidrar till planering och utveckling av högskolans gemensamma uppgifter för utbildning, forskarutbildning, forskning och samverkan. Avdelningen är samordnande och drivande i frågor där vi kan bidra med expertkunskap.

Vid Södertörns högskola pågår ett arbete med att utveckla och förstärka stödet till våra forskningsmiljöer. Högskolans mål är att höja andelen externfinansierad forskning och att öka antalet forskningsprojekt i samverkan med externa organisationer utanför akademin. Vi söker nu en handläggare för forskningsrådgivning och forskningssamverkan till arbetet med att fortsätta bygga ut det kvalificerade stödet. Arbetet innebär att inventera befintlig forskning och matcha det mot finansiärer.

Arbetsuppgifter

  • Bevaka, upprätthålla och strategiskt utveckla högskolans kontakter med nationella och internationella forskningsfinansiärer.
  • Utveckla högskolans forskningssamverkan med det omgivande samhället.
  • Informera om aktuella och kommande utlysningar samt att stödja forskare i samband med ansökningsprocesser, dvs. vid planering, utformning, koordinering och i viss mån skrivstöd.
  • Arbeta proaktivt med forskningsfinansiärers framtida utlysningar och finansieringsmöjligheter för forskningsmiljöer och forskargrupper.
  • Utveckla interna rutiner för administration av projektansökningar
  • Eventuellt andra på avdelningen förekommande arbetsuppgifter.

Arbetet kommer bedrivas i nära samarbete med avdelningens övriga medarbetare, i synnerhet forskningsstödjande handläggare. 

Kvalifikationer
Du ska ha avlagt doktorsexamen inom ett för högskolan relevant ämne. Vi vill att du har minst ett års erfarenhet av forskningsadministration. Du har god kunskap om forskningens villkor och forskningsmiljöer vid universitet eller högskola, samt om nationella och/eller internationella forskningsfinansiärer. Vana och förmåga att ta initiativ, prioritera och arbeta självständigt förutsätts. Du ska ha mycket goda språkkunskaper i tal och skrift i både svenska och engelska, samt fallenhet för att kunna presentera information för både små och stora grupper. Du förväntas ha ett genuint intresse för arbete med externa relationer och samverkan i forskningssammanhang.

Erfarenhet av att skriva egna forskningsansökningar eller av bedömning av ansökningar är särskilt meriterande liksom handläggning av projektansökningar. Erfarenhet av arbete med samverkansfrågor vid myndighet, organisation eller företag är meriterande.

Arbetet ställer stora krav på flexibilitet, analytisk förmåga, noggrannhet och struktur, drivkraft, självständighet och god samarbetsförmåga. Förmåga att kunna kommunicera och anpassa språket till mottagaren är viktigt. Stor vikt kommer att fästas vid den personliga lämpligheten

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde snarast.

Sista ansökningsdag är den 13 maj 2018.

Ytterligare upplysningar
Catarina Ludwig, avdelningschef, tel: 08-608 4759 alt. 070-217 83 49
Dan-Anders Lidholm, biträdande avdelningschef, tel: 08-608 4032
Anne-Lee Lindgren, personalhandläggare, tel: 08-608 4018

Läs mer

LIKNANDE JOBB (1)

Linnéuniversitetet
Linnéuniversitetet
Plats: Växjö, Sverige | Ansök senast nov 09
Kvalificerad fakultetshandläggare
Välkommen till Linnéuniversitetet. En plats för kunskap, idéer och utveckling. För växtkraft och framtidstro. I Småland, i världen. Kvalificerad fakultetshandläggare/utbildningsledare till Fakulteten för Teknik Arbetsuppgifter Fakultetens kansli handlägger...

CAREER ADVICE

Sweden is a favourite destination for academics. Here's a breakdown of the most common Swedish academic jobs and their salaries.

By Academic Positions
Posted Jun 29, 2018 at 08:00am

Interested in working in the Netherlands? Here's how much PhD students, postdocs, and professors earn there.

By Academic Positions
Posted Oct 09, 2018 at 08:00am

During your PhD, you’re not just learning about your research topic. You’re also learning core skills that apply to jobs both in and out of academia.

By Academic Positions
Posted Sep 21, 2018 at 08:00am