Din jobbevakning har skapats.
Sveriges lantbruksuniversitet
Biträdande universitetslektor i veterinärmedicinsk bilddiagnostik
Sveriges lantbruksuniversitet
SLU:s kunskap är på många sätt så nära livet. Vi arbetar med förutsättningarna för liv, livsbetingelserna för människor, djur och natur samt hur vi bäst förvaltar allas våra gemensamma naturresurser.
Besök arbetsgivarsida
OM TJÄNSTEN
Publicerad: 23 dagar sedan
Sista ansökningsdatum: dec 03
Plats: Uppsala, Sverige
Ange gärna att du hittade det här jobbet på Academic Positions i din ansökan.
DELA DETTA JOBB

Biträdande universitetslektor i veterinärmedicinsk bilddiagnostik

Fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap

Institutionen för kliniska vetenskaper

Ämnesbeskrivning

Veterinärmedicinsk bilddiagnostik omfattar bild­dia­gnostiska metoder såsom röntgen, datortomografi (DT), ultra­ljud, magnetresonanstomografi (MRT) och scintigrafi samt tolkning av dessa hos främst små- och stordjur. Dessa metoder är centrala inom forskning och klinisk verksamhet i ämnet.

Arbetsuppgifter

I anställningen ingår att bedriva forskning, medverka i och utveckla undervisning samt handledning inom ämnesområdet. Dessutom ingår administrativa uppgifter och uppdrag inom institutionen och fakulteten. Den biträdande universitetslektorns huvudsakliga arbetsuppgift är att tillsammans med ämnesansvarig utveckla en stark forskningsplattform där den biträdande universitetslektorn självständigt driver forskning inom ämnet. I arbetsuppgifterna ingår att söka extern forskningsfinansiering.

Behörighet

Behörig att anställas som biträdande universitetslektor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Främst bör den komma ifråga som uppnått denna behörighet högst fem år före ansökningstidens utgång. För att anställas som biträdande universitetslektor ska den sökande vara vetenskapligt skicklig inom ämnesområdet för anställningen.

För den aktuella anställningen krävs rätt att praktisera veterinäryrket i Sverige samt doktorsexamen inom ämnesområdet veterinärmedicinsk bilddiagnostik samt dokumenterad erfarenhet av minst tre av de metoder som nämns i ämnesbeskrivningen. Sökande ska behärska svenska och engelska i tal och skrift.

Bedömningsgrunder 

Vid prövningen till anställning som biträdande universitetslektor läggs framför allt vikt vid kvalitativa indikationer på sökandes vetenskapliga skicklighet. Därutöver bedöms sökandes förutsättningar att utveckla en självständig forskningslinje inom det aktuella forskningsområdet, och att inom ramen för meriteringsanställningen uppnå kraven för befordran till universitetslektor.

Särskild vikt kommer att läggas vid dokumenterad erfarenhet av tekniker för tredimensionell avbildning. Erfarenhet från forskningsmiljöer utanför SLU motsvarande en postdoktorsperiod, eller doktorsexamen från annat lärosäte eller forskningsinstitut är meriterande. Utbildning inom internationell klinisk specialistkompetens i bilddiagnostik (residency-utbildning godkänd av European eller American College of Veterinary Diagnostic Imaging) är en merit.

Sista ansökningsdatum:

2018-12-03

Placering/ort:

Uppsala

Omfattning:

100%

Anställningsform:

Tills vidare, anställningen är tidsbegränsad i enlighet med Högskoleförordningen och omfattar fyra (4) år. Ett biträdande universitetslektorat är en meriteringsanställning som utgör det första steget i en akademisk karriär vid SLU. En biträdande universitetslektor har rätt att under sin anställning ansöka om prövning till befordran till universitetslektor utifrån kriterier som fastställs i samband med utlysningen av anställningen som biträdande universitetslektor

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Ansökan:

Det är önskvärt att ansökan skrivs på engelska, eftersom ansökningarna kommer att bedömas av sakkunniga både i Sverige och utomlands.

Till ledning för din ansökan finns SLU:s Anställningsordning och Riktlinjer för ansökan om anställning som professor, universitetslektor eller biträdande universitetslektor vid SLU som du kan läsa här.

De vetenskapliga och pedagogiska arbeten som sökanden önskar åberopa skall anges i ansökan. Högst 5 vetenskapliga och 5 pedagogiska arbeten inklusive populärvetenskap och forskningsinformation får anges. Därutöver skall fullständig publikationslista med markering av vilka arbeten som inges, lämnas.

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan.

Fackliga kontaktpersoner:

https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

 

Kontaktpersoner

Björn Ekesten

Prefekt

018-671814

bjorn.ekesten@slu.se

Kerstin Hansson

Ämnesansvarig universitetslektor

018-672894

kerstin.hansson@slu.se

Läs mer

20 JOBB FRÅN DENNA ARBETSGIVARE

Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet
Plats: Uppsala, Sverige | Ansök senast dec 18
Universitetslektor i djurens anatomi och histologi
Fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap Institution för anatomi, fysiologi och biokemi Ämnesbeskrivning Ämnet innefattar traditionella områden så som histologi och makroskopisk anatomi men även nya så som funktionell anatomi och...
Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet
Plats: Uppsala, Sverige | Ansök senast nov 19
Platschef SLU Skara
SLUs verksamhet ligger centralt i Skara. Här forskar och utbildar SLU kring djur, miljö och landsbygdens produktionsfrågor. Profilområden inom forskning är animalieproduktion, djurvälfärd, precisionsodling och rådgivning. I Skara frodas samverkan med de gröna...
Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet
Plats: Uppsala, Sverige | Ansök senast nov 20
Postdoktor i jordbrukssektorns ekonomi med fokus på djurhälso- och djurvälfärdsekonomi
Institutionen för ekonomi Institutionen för ekonomi vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utlyser en ledig anställning som post-doc i forskargruppen Jordbrukssektorns ekonomi. Anställningen kopplas till ett forskningsfokus inom djurhälso- och...
Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet
Plats: Uppsala, Sverige | Ansök senast nov 15
Forskningsingenjör/IT-tekniker till Lysekil
Institutionen för akvatiska resurser Vill du arbeta som fartygstekniker i en stimulerande miljö med trevliga kollegor? Då ska du komma till oss på SLU Aqua i Lysekil, en arbetsplats 5 m från havet! Vårt fokusområde är miljörelaterad forskning och datainsamling i alla...

LIKNANDE JOBB

Tidsbegränsat lektorat för pedagogisk meritering i statskunskap
Örebro University
Publicerad 14 timmar sedan
Universitetslektor i socialt arbete för pedagogisk meritering
Örebro University
Publicerad 5 dagar sedan
Universitetslektor i kriminologi för pedagogisk meritering
Örebro University
Publicerad 5 dagar sedan

CAREER ADVICE

Sweden is a favourite destination for academics. Here's a breakdown of the most common Swedish academic jobs and their salaries.

By Academic Positions
Posted Jun 29, 2018 at 08:00am

Here’s a breakdown of the most common American job titles and their associated average annual salaries.

By Academic Positions
Posted Nov 13, 2018 at 08:00am

Make sure you’re ready to impress the interviewer with these answers to common interview questions.

By Academic Positions
Posted Nov 09, 2018 at 08:00am