Din jobbevakning har skapats.
Sveriges lantbruksuniversitet
Forskningsassistent Samverkan
Sveriges lantbruksuniversitet
SLU:s kunskap är på många sätt så nära livet. Vi arbetar med förutsättningarna för liv, livsbetingelserna för människor, djur och natur samt hur vi bäst förvaltar allas våra gemensamma naturresurser.
Besök arbetsgivarsida
OM TJÄNSTEN
Publicerad: 4 dagar sedan
Sista ansökningsdatum: nov 02
Plats: Uppsala, Sverige
Ange gärna att du hittade det här jobbet på Academic Positions i din ansökan.
DELA DETTA JOBB

Forskningsassistent Samverkan

Fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap

Vid institutionen för stad och land finns fyra avdelningar: agrarhistoria, landsbygdsutveckling, landskapsarkitektur och miljökommunikation. Institutionen är den största inom SLU för samhällsvetenskap, humaniora och design. Frågor om det hållbara nyttjandet av naturresurser och landskap är centrala i institutionens forskning och undervisning. Vid institutionen finns även Centrum för naturvägledning, SLUs framtidsplattformar Framtidens mat och Framtidens städer samt Sidas helpdesk för miljöbedömning.

Arbetsuppgifter:

Vid avdelningen för landsbygdsutveckling arbetar vi nära landsbygdens aktörer med såväl forskning som utbildning, och bedriver många olika samverkansprojekt. Vi har nu behov av att rekrytera en Forskningsassistent för att arbeta i huvudsak i ett större EU-projekt kring hållbarhet i landsbygdsföretag, men också ett utvärderings- och samverkansuppdrag med koppling till ett regeringsinitiativ kring "eftersatta" kommuner (över hela landet), dvs som i socioekonomiska termer är svaga.

Du kommer alltså främst att jobba i ett nyligen lanserat treårigt EU-projekt som kallas RUBIZMO, som handlar om hållbara affärsmodeller för landsbygdsföretag, med sexton partners i elva länder. Du kommer där att arbeta i flera olika internationella team som arbetar med fokus på utveckling av företag och bygder, med såväl analys som utbildning. Teamen kommer att bestå av personer från såväl vår avdelning, andra institutioner inom SLU, andra universitet och aktörer i sektorn både inom och utom Sverige.

Inom kommunuppdraget kommer du att jobba med såväl utvärderingar som lärandeprocesser inom och mellan kommunerna. 

Dessutom kommer du att medverka i olika utvärderingar i landsbygdsprojekt, både kvantitativa och kvalitativa, och organisera olika typer av event och utbildningsinsatser, både i form av fysiska träffar och distansutbildningar. 

Kvalifikationer:

Du ska ha en akademisk grundutbildning på masternivå eller motsvarande som är relevant för arbete med företags- och/eller landsbygdsutveckling. 

Du är t ex företagsekonom, landsbygdsutvecklare, kulturgeograf eller statsvetare, men oavsett grundutbildning har du en passion för landsbygdsutveckling. 

Du ska vara bra på att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska. Du ska ha god förmåga att självständigt organisera och strukturera ditt och gruppernas arbete över tid. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Erfarenhet av arbete med landsbygdsutveckling på olika nivåer är meriterande.

Placering:

Uppsala, Ultuna

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning 12 månader med möjlighet till förlängning

Omfattning:

100%

(Alternativt ange annan omfattning i % av heltid)

Tillträde:

Snarast.

Ansökan:

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2018-11-02.

Fackliga kontaktpersoner:

https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/


Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt. 

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se 

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.

Kontaktpersoner

Thomas Norrby

Statskonsulent

+46705671889

fornamn.efternamn@slu.se

Läs mer

PRENUMERERA PÅ LIKNANDE JOBB

21 JOBB FRÅN DENNA ARBETSGIVARE

Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet
Plats: Uppsala, Sverige | Ansök senast nov 15
Forskningsingenjör/IT-tekniker till Lysekil
Institutionen för akvatiska resurser Vill du arbeta som fartygstekniker i en stimulerande miljö med trevliga kollegor? Då ska du komma till oss på SLU Aqua i Lysekil, en arbetsplats 5 m från havet! Vårt fokusområde är miljörelaterad forskning och datainsamling i alla...
Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet
Plats: Uppsala, Sverige | Ansök senast okt 28
Platschef SLU Skara
SLUs verksamhet ligger centralt i Skara. Här forskar och utbildar SLU kring djur, miljö och landsbygdens produktionsfrågor. Profilområden inom forskning är animalieproduktion, djurvälfärd, precisionsodling och rådgivning. I Skara frodas samverkan med de gröna...
Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet
Plats: Uppsala, Sverige | Ansök senast okt 16
Doktorand, mikrobiologi
Institutionen för molekylära vetenskaper Institutionen bedriver forskning och undervisning inom kemi, biokemi molekylärbiologi-, strukturbiologi, mikrobiologi, bioteknik, livsmedelsvetenskap och. Doktoranden kommer att ingå i en dynamisk forskargrupp som bl.a. studerar...
Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet
Plats: Uppsala, Sverige | Ansök senast okt 25
Miljöanalytiker med fokus på underhåll och utveckling av databaser samt miljöövervakning i sötvatten
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag?  Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision - starka fiskbestånd i friska vatten. Vi växer, och söker medarbetare som...

CAREER ADVICE

Sweden is a favourite destination for academics. Here's a breakdown of the most common Swedish academic jobs and their salaries.

By Academic Positions
Posted Jun 29, 2018 at 08:00am

Interested in working in the Netherlands? Here's how much PhD students, postdocs, and professors earn there.

By Academic Positions
Posted Oct 09, 2018 at 08:00am

During your PhD, you’re not just learning about your research topic. You’re also learning core skills that apply to jobs both in and out of academia.

By Academic Positions
Posted Sep 21, 2018 at 08:00am