Din jobbevakning har skapats.
Sveriges lantbruksuniversitet
Forskningsingenjör/IT-tekniker till Lysekil
Sveriges lantbruksuniversitet
SLU:s kunskap är på många sätt så nära livet. Vi arbetar med förutsättningarna för liv, livsbetingelserna för människor, djur och natur samt hur vi bäst förvaltar allas våra gemensamma naturresurser.
Besök arbetsgivarsida
OM TJÄNSTEN
Publicerad: 4 dagar sedan
Sista ansökningsdatum: nov 15
Plats: Uppsala, Sverige
Ange gärna att du hittade det här jobbet på Academic Positions i din ansökan.
DELA DETTA JOBB

Forskningsingenjör/IT-tekniker till Lysekil

Institutionen för akvatiska resurser

Vill du arbeta som fartygstekniker i en stimulerande miljö med trevliga kollegor? Då ska du komma till oss på SLU Aqua i Lysekil, en arbetsplats 5 m från havet! Vårt fokusområde är miljörelaterad forskning och datainsamling i alla våra kringliggande hav.

Institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) söker en forskningsingenjör/IT-tekniker med stor känsla för problemlösning som ska utveckla och arbeta med våra mätinstrument och vår IT-teknik ombord på SLU:s nya forskningsfartyg. SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, håller just nu på att bygga ett nytt större forskningsfartyg med namnet Svea, som kommer att levereras till Lysekil våren 2019. Tjänsten är förlagd till Havsfiskelaboratoriet i Lysekil, som är inne i en expansiv fas, vilket kommer att innebära spännande utmaningar och stora möjligheter att utvecklas på både ett personligt och professionellt plan.

Vi på institutionen för akvatiska resurser brinner för vår vision starka fiskbestånd i friska vatten. Vi bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer. Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken.

Välkommen med din ansökan!

För mer information om institutionen: www.slu.se/akvatiskaresurser

Arbetsuppgifter:

Du kommer att ingå i ett team med fartygstekniker som bemannar vårt nya forskningsfartyg. Arbetet innebär en hel del arbete till sjöss vilket kräver att du är sjötålig och trivs med att vara i fält. På forskningsfartyget får du jobba med avancerad forskningsutrustning och vetenskapliga instrument i teknikens absoluta framkant. Du kommer att ansvara för funktionaliteten av datainsamlingssystemen ombord. Dessa samlar data från fartygets instrumentering i en databas, tillsammans med vetenskapliga data som samlas in om t.ex. väder, hydrografi, rörelse, positionering och fiskeutrustningens beteende i sjön. Att bistå vid kalibrering av vetenskapliga ekolod och utföra CTD-provtagning tillhör också dina arbetsuppgifter.

Du kommer även att vara en viktig del i support av IT-utrustningen för personal både ombord på forskningsfartyget och på Havsfiskelaboratoriet i land. Här arbetar du som del av IT-avdelningen med support av hårdvara, kablage och tjänster ombord. Arbetet är omväxlande och förutom vanliga IT-stödstjänster får du bl a kalibrera, felsöka, laga och underhålla vetenskapliga instrument och elektronik ombord. Att underhålla databaser och ta ut rapporter ur dessa hör också till, liksom att serva allt från nätverk till infotainmentsystem.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en teknisk bakgrund och högskoleutbildning med inriktning mot elektro/datateknik eller liknande. Ingenjörsutbildning kan vara meriterande. Du skall vara en problemlösare och vara öppen för att lära dig nya områden. Vi ser även gärna att du har en bred och praktisk teknisk kunskap för att snabbt kunna sätta dig in i de tekniska systemen vars främsta syfte är att öka förståelsen för de biologiska processerna i havet. Har du dessutom kunskaper om och praktisk erfarenhet av nätverk, servrar och/eller olika vetenskapliga instrument till sjöss är du antagligen rätt person. Arbetet innefattar en hel del internationella kontakter, så du behöver ha god förmåga att samarbeta såväl inom gruppen som med olika internationella grupper, liksom att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och erfarenheter.

Körkort B. Tjänsten är säkerhetsklassad. Före anställning sker en säkerhetsprövning samt en registerkontroll.

Placering:

Lysekil

Anställningsform:

Tillsvidareanställning med 6 mån provanställning.

Omfattning:

100%

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Ansökan:

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2018-11-15.

Fackliga kontaktpersoner:

https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

Kontaktpersoner

Jan Nilsson

Gruppchef

0511-672 13

fornamn.efternamn@slu.se

Per Johannesson

Forskningsingenjör

010-4784092

fornamn.efternamn@slu.se

Läs mer

21 JOBB FRÅN DENNA ARBETSGIVARE

Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet
Plats: Uppsala, Sverige | Ansök senast nov 02
Forskningsassistent Samverkan
Fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap Vid institutionen för stad och land finns fyra avdelningar: agrarhistoria, landsbygdsutveckling, landskapsarkitektur och miljökommunikation. Institutionen är den största inom SLU för samhällsvetenskap, humaniora och...
Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet
Plats: Uppsala, Sverige | Ansök senast okt 28
Platschef SLU Skara
SLUs verksamhet ligger centralt i Skara. Här forskar och utbildar SLU kring djur, miljö och landsbygdens produktionsfrågor. Profilområden inom forskning är animalieproduktion, djurvälfärd, precisionsodling och rådgivning. I Skara frodas samverkan med de gröna...
Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet
Plats: Uppsala, Sverige | Ansök senast okt 16
Doktorand, mikrobiologi
Institutionen för molekylära vetenskaper Institutionen bedriver forskning och undervisning inom kemi, biokemi molekylärbiologi-, strukturbiologi, mikrobiologi, bioteknik, livsmedelsvetenskap och. Doktoranden kommer att ingå i en dynamisk forskargrupp som bl.a. studerar...
Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet
Plats: Uppsala, Sverige | Ansök senast okt 25
Miljöanalytiker med fokus på underhåll och utveckling av databaser samt miljöövervakning i sötvatten
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag?  Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision - starka fiskbestånd i friska vatten. Vi växer, och söker medarbetare som...

LIKNANDE JOBB

Enterprise IT arkitekt med brett fokus
Örebro University
Publicerad 24 dagar sedan

CAREER ADVICE

Sweden is a favourite destination for academics. Here's a breakdown of the most common Swedish academic jobs and their salaries.

By Academic Positions
Posted Jun 29, 2018 at 08:00am

Interested in working in the Netherlands? Here's how much PhD students, postdocs, and professors earn there.

By Academic Positions
Posted Oct 09, 2018 at 08:00am

During your PhD, you’re not just learning about your research topic. You’re also learning core skills that apply to jobs both in and out of academia.

By Academic Positions
Posted Sep 21, 2018 at 08:00am