...
Gymnastik- och idrottshögskolan

IKT-pedagog, med inriktning mediaproduktion

2021-11-28
Spara som favorit Skapa jobbevakning

Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH, är en högskola i utveckling. GIH är Sveriges främsta kunskapscentrum för idrott, prestationsutveckling, fysisk aktivitet och hälsa. Vi utbildar lärare i skolämnet idrott och hälsa, såväl som tränare, hälsopedagoger, sport managers, idrottsvetare och forskare. Vi bedriver forskning med hög kvalitet och samhällsrelevans inom ämnet idrottsvetenskap med fokus på människan i rörelse. Vid GIH arbetar och studerar 160 medarbetare och 1 400 studenter. Högskolan är belägen i centrala Stockholm i nära anslutning till Stockholms Stadion och ett stort idrotts- och friluftsområde.

Vi söker dig med erfarenhet av att arbeta som IKT-pedagog, med särskilt fokus på inspelad media (ljud och bild). Du trivs med att arbeta i en organisation i det mindre formatet och uppskattar varierande, utmanande och kreativa arbetsuppgifter. Tjänsten är placerad på avdelningen för Bibliotek, IKT och arkiv, där du kommer att ingå i en liten arbetsgrupp bestående av en IKT-pedagog, fyra bibliotekarier och två arkivarier, vilket gör dig till en viktig spelare i arbetet med att utveckla verksamheten. I avdelningens uppdrag ingår att samordna och driva frågor om pedagogisk utveckling, IKT och studentstöd i akademiskt skrivande.

På GIH får du möjlighet att arbeta i en bred roll tillsammans med engagerade kollegor med olika bakgrund och professioner. GIH är ett lärosäte som värnar om att ge plats för kvalitet, engagemang och nytänkande. Vi erbjuder dig en tjänst där du har stort utrymme för utveckling och kreativitet i en platt organisation med mycket energi och entreprenörsanda.

Arbetsuppgifter 

GIH har behov av att genomföra ett generellt kompetenslyft bland högskolans medarbetare samtidigt som vi tar vår inspelningsstudio i drift. Studion innehåller system och utrustning för film, video och ljudproduktion. Du kommer att dela din tid mellan utbildning, handledning och systemadministration av olika digitala hjälpmedel (exempelvis Canvas, Zoom m.m.) och mediaproduktion. Det sistnämnda innefattar bland annat att utbilda GIH:s medarbetare i att producera inspelade media (video och ljud), samt rådgivning kring förberedelser inför inspelning i studion, ge pedagogiskt stöd till användning av studion, stödja och handleda andra i att producera inspelad media (video och ljud). I arbetet ingår att utarbeta manualer för bland annat filmning och enklare videoredigering.

Du kommer även att arbeta med rådgivning kring tillgänglighetsanpassning av undervisningsmaterial, och delta i övriga förekommande arbetsuppgifter inom IKT-verksamheten.

Behörighetskrav

Behörig att anställas är den som har:

 • har bedrivit studier på eftergymnasial nivå, med inriktning mot information, kommunikation och teknik, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • har dokumenterad IKT-pedagogisk kompetens
 • uttrycker sig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska
 • förmåga att samarbeta samt den förmåga och lämplighet i övrigt som behövs för anställningen vilket bland annat beskrivs i GIH:s medarbetarskapspolicy.

Bedömningsgrunder

För denna anställning har följande bedömningsgrunder fastställts:

 • Mycket stor vikt fästs vid personlig lämplighet för anställningen, såsom god samarbetsförmåga, förmåga att arbeta självständigt, och ta egna initiativ. Du är pedagogisk, noggrann, strukturerad och kvalitetsmedveten

 • Mycket stor vikt läggs vid egen erfarenhet av och god kunskap om användning av digitala och nätbaserade verktyg inom utbildningssektorn, liksom vid vid erfarenhet av utbildning, workshops och handledning av digitala och nätbaserade verktyg

 • Stor vikt läggs vid god förmåga att analysera frågor inom digitala lärmiljöer ur ett helhetsperspektiv

 • Stor vikt läggs vid god kunskap och skicklighet inom inspelad media (video och ljud), samt erfarenhet av och god förmåga att handleda lärare i hur film, video och streaming kan användas i undervisning som stöd för lärande  

 • Vikt läggs vid pedagogisk utbildning 

Varaktighet/Arbetstid

Anställningen är en tidsbegränsad anställning under 12 månader med tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Sysselsättningsgraden motsvarar 100 % av heltid. 

Lön

Individuell lönesättning tillämpas.

Ansökningsförfarande

Du ansöker via vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök". Handlingar bifogas elektroniskt och ska vara i word- eller pdf-format. Ansökan ska innefatta följande handlingar:

 • sammanställning av utbildningar, anställningar, pedagogiska, vetenskapliga och administrativa meriter samt ledningsuppdrag (CV),
 • personligt brev.

Ansökan ska vara GIH tillhanda senast den 2021-11-28.

Åberopade meriter ska kunna intygas vid anmodan.

GIH verkar för mångfald och jämställdhet inom samtliga anställningskategorier. Vi ser därför gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Kontaktpersoner

Lotta Haglund

Chef Bibliotek och arkiv

08-120 538 04

lotta.haglund@gih.se

Camilla Norrbin

Facklig företrädare, OFR-ST

08-120 537 14

camilla.norrbin@gih.se

Kerstin Hamrin

Facklig företrädare, Saco-S

08-120 538 16

kerstin.hamrin@gih.se

Om tjänsten

Titel
IKT-pedagog, med inriktning mediaproduktion
Plats
Lidingövägen 1, Sverige
Publicerad
2021-11-10
Sista ansökningsdag
2021-11-28
Befattning
Spara som favorit Skapa jobbevakning

Fler jobb från den här arbetsgivaren

Om arbetsgivaren

Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH, är världens äldsta idrottshögskola och firade 200 år under 2013 i nyrenoverade lokaler.

Besök arbetsgivarsidan

Relaterade jobb

...
Become an IB Examiner for Swedish A: Literature International Baccalaureate® (IB) för 2 dagar sedan
...
Solar Energy Assistant/Associate Professor University of Nizwa för 10 månader sedan
...
Assistant Professor in Marketing Wenzhou-Kean University för 3 månader sedan
...
Become an IB Examiner for Croatian A: Literature International Baccalaureate® (IB) för 2 dagar sedan
...
Become an IB Examiner for Danish A: Literature International Baccalaureate® (IB) för 2 dagar sedan
Fler jobb

Relevanta stories

...
The Power of Ultrafast Lasers Advanced Research Center for Nanolithography ARCNL 4 min läsning
...
Going Nuclear to Save Time University of Jyväskylä 5 min läsning
...
Towards a Green and Ethical Future University of Jyväskylä 4 min läsning
...
Herbal Warfare: A Natural Weapon to Fight Parasites Free University of Bozen - Bolzano 4 min läsning
Fler stories