Din jobbevakning har skapats.
Högskolan i Gävle
Universitetslektor i medicinsk vetenskap
Högskolan i Gävle
Högskolan i Gävle har cirka 17 000 studenter och erbjuder ett 50-tal utbildningsprogram och påbyggnadsutbildningar. 750 kurser finns inom humaniora, samhälls- och naturvetenskap samt teknik.
Besök arbetsgivarsida
OM TJÄNSTEN
Publicerad: 1 år sedan
Sista ansökningsdatum: Ospecificerad
Plats: Gävle, Sverige
Ange gärna att du hittade det här jobbet på Academic Positions i din ansökan.
DELA DETTA JOBB

Universitetslektor i medicinsk vetenskap

Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö. Forskningen koncentreras till byggd miljö och hälsofrämjande arbetsliv. Högskolan erbjuder mer än 50 olika utbildningsprogram och cirka 750 kurser inom humaniora, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Antalet studenter är omkring 17 000. 

Högskolan i Gävle beviljades våren 2012 forskarexamensrätt inom forskningsområdet Hälsofrämjande arbetsliv. Avdelningen för hälso- och vårdvetenskap arbetar för att stärka såväl grundforskning inom omvårdnad som tillämpad forskning inom inriktningarna: att leva med långvarig ohälsa, vård och omsorg av äldre samt hälsofrämjande arbetsliv inom vård och omsorg. Högskolan befinner sig också i ett skede med satsning på såväl utbildning som forskning med tvärvetenskaplig ansats. Avdelningen ger idag kurser i omvårdnad och medicinsk vetenskap inom sjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogram samt som fristående kurser på grund- och avancerad nivå. Därtill finns det inom avdelningen ett idrottsvetenskapligt program. Avdelningen söker nu universitetslektor i medicinsk vetenskap som vill vara med och utveckla vår verksamhet.

Arbetsuppgifter:

I arbetsuppgifterna ingår kursansvar, undervisning, seminarieverksamhet, handledning och examination på grund- och avancerad nivå inom sjuksköterskeprogrammet, specialistsjuksköterskeprogrammen, och fristående kurser. Därutöver ingår administrativt arbete och medverkan i ämnesgruppens utveckling, samverkan med det omgivande samhället och internationalisering samt att bedriva forskning i linje med forskningsprofilen. Undervisning på engelska kan komma att ingå.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs doktorsexamen i medicinsk vetenskap eller motsvarande relevant vetenskaplig kompetens, som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen. Vidare krävs visad pedagogisk skicklighet där dokumentationen av de pedagogiska meriterna ska ha en sådan omfattning att en kvalitativ bedömning kan göras. (Anställningsordning vid Högskolan i Gävle Dnr HIG-STYR 2014/137). Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska. 

Bedömningen görs med avseende på vetenskaplig, praktisk och pedagogisk skicklighet inom området medicinsk vetenskap med särskild inriktning mot sjukdomslära. Särskilt meriterande är sjuksköterskeexamen eller klinisk erfarenhet samt väl vitsordad erfarenhet av undervisning på högskolenivå. Vid bedömning av undervisningserfarenhet läggs utöver kvalitet även vikt vid erfarenhet av kursutveckling, kursansvar, handledning och examination inom undervisningsområdet. Goda kunskaper i kvantitativ metod är meriterande. Personlig lämplighet i form av god samarbets- och initiativförmåga är ett krav. Meriterande är också egna nätverk inom området och erfarenhet av egen forskning. Därutöver bedöms graden av administrativ och annan skicklighet som är av betydelse för de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen. Erfarenhet av distansundervisning är önskvärd.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast den 12 juni 2017, märkt med ref nr HIG-STÖD 2017/171. 

Ansökan skall innefatta följande handlingar i tre exemplar i tre identiska paket:
1. Styrkt meritsammanställning med en förteckning över referenspersoner. 
2. Kortfattad redogörelse för vetenskaplig och pedagogisk verksamhet. Av redogörelsen skall framgå vilka undersökningar och resultat samt prestationer i övrigt som enligt den sökandes mening främst bör beaktas vid tillsättningen. 
3. Förteckning över de vetenskapliga arbeten som åberopas. Sökande skall ange högst 10 skrifter eller andra arbeten som åberopas i första hand, numrerade enligt publikationslistan. 
4. De vetenskapliga arbeten (högst 10) som åberopas i första hand. 
Meriterna skall dokumenteras med vägledning av högskolans bilaga 1 till Anställningsordning för Högskolan Gävle, se: http://www.hig.se/Om-Hogskolan/Arbeta-hos-oss.html 

Maila din ansökan till registrator@hig.se eller skicka till Registrator, Högskolan i Gävle, Kungsbäcksvägen 47, 80176 Gävle. 

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier. 

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-06-12

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2017/171

Upplysningar lämnas av:

Anne-Sofie Hiswåls
Avd chef Avdelningen hälso- och vårdvetenskap
Telefon: 026-64 50 96
E-post: anne-sofie.hiswals@hig.se 

Facklig(a) företrädare 
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se 

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se 

Lars Borbos
ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se 

Läs mer

LIKNANDE JOBB (7)

Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet
Plats: Uppsala, Sverige | Ansök senast okt 01
Universitetslektor i hästens biologi med särskilt ansvar för samverkan
Ref SLU ua 2017.2.5.1-3280 Fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap Placering vid institution som är relevant med hänsyn till den nya universitetslektorns kompetensprofil Ingress I Sverige är antalet hästar idag 355 000 och var tredje svensk...
Linnéuniversitetet
Linnéuniversitetet
Plats: Växjö, Sverige | Ansök senast aug 31
Universitetslektor i idrottsvetenskap
Diarienummer: 2018/336-2.2.1 Välkommen till Linnéuniversitetet. En plats för kunskap, idéer och utveckling. För växtkraft och framtidstro. I Småland, i världen. Institutionen för idrottsvetenskap är en av sex institutioner på fakulteten för samhällsvetenskap....
KTH Royal Institute of Technology
KTH Royal Institute of Technology
Plats: Stockholm, Sverige | Ansök senast aug 31
Biträdande lektor i omgivningsfysiologi
KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl...
Örebro University
Örebro University
Plats: Örebro, Sverige | Ansök senast aug 19
Universitetslektor i omvårdnadsvetenskap, inriktning akutsjukvård
Vi söker en universitetslektor i omvårdnadsvetenskap för tillsvidareanställning vid Institutionen för hälsovetenskaper Vid institutionen för hälsovetenskaper vid Örebro universitet bedrivs ett stort antal professionsutbildningar på grund- och avancerad nivå samt...

CAREER ADVICE

Sweden is a favourite destination for academics. Here's a breakdown of the most common Swedish academic jobs and their salaries.

By Academic Positions
Posted Jun 29, 2018 at 08:00am

Here are some tips to help you beat the nerves and rock your defence.

By Academic Positions
Posted Jul 03, 2018 at 08:00am

While a good cover letter makes an explicit connection between how your past experience will help you succeed in the postdoc position, a great cover letter sparks the PI’s interest and ensures they read your CV.

By Academic Positions
Posted Aug 14, 2018 at 08:00am