Din jobbevakning har skapats.
Högskolan i Gävle
Universitetslektor i kriminologi
Högskolan i Gävle
Högskolan i Gävle har cirka 17 000 studenter och erbjuder ett 50-tal utbildningsprogram och påbyggnadsutbildningar. 750 kurser finns inom humaniora, samhälls- och naturvetenskap samt teknik.
Besök arbetsgivarsida
OM TJÄNSTEN
Publicerad: 12 dagar sedan
Sista ansökningsdatum: sep 28
Plats: Gävle, Sverige
Ange gärna att du hittade det här jobbet på Academic Positions i din ansökan.
DELA DETTA JOBB

Universitetslektor i kriminologi

Om arbetsplatsen

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Det innebär att Högskolan lägger tonvikt på vad framtiden behöver - en hållbar samhällsutveckling som värnar både den miljö människor finns i på sitt arbete och under sin fritid. För oss på Högskolan i Gävle är det därför naturligt att sträva efter en god arbetsmiljö för våra medarbetare och en stimulerande studiemiljö för våra studenter.

Våra forskningsprofiler är Hälsofrämjande arbetsliv och Byggd miljö, och vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 400 kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Studentantalet är 17 000. På Högskolan arbetar 700 personer - 500 lärare och forskare och 200 inom administrationen.

Anställningen som universitetslektor i kriminologi är placerad vid Avdelningen för socialt arbete och psykologi vid Högskolan i Gävle. Kandidatprogrammet i utredningskriminologi har högst söktryck av förstahandssökande i landet och utbildningen bedrivs på distans.

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår kursansvar, undervisning, handledning och examination av studenter inom ramen för kandidatprogrammet i utredningskriminologi. I arbetsuppgifterna ingår även kursutveckling och innehavaren av anställningen förväntas genom sin anställning bidra till utvecklingen av ämnet kriminologi och kandidatprogrammet i utredningskriminologi. I anställningen ingår också att delta i avdelningens och ämnets utvecklingsarbete. Därutöver ingår administrativt arbete, samverkan, forskning och internationalisering. Enligt lokalt arbetstidsavtal ingår 20% forskning/kompetenstid. Vi ser gärna att den sökande bedriver forskning med tvärvetenskaplig ansats och i linje med forskningsprofilen Hälsofrämjande arbetsliv.

Kvalifikationer

För anställningen krävs doktorsexamen eller en relevant utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Sökande kan ha sin doktorsexamen inom kriminologi eller motsvarande ämnen såsom sociologi, statsvetenskap, psykologi, socialt arbete eller annat beteendevetenskapligt ämne. Därutöver krävs dokumenterad pedagogisk skicklighet, se Högskoleförordningen (1993:100) samt Anställningsordning vid Högskolan i Gävle. Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och på engelska. 

Vid tillsättningen ägnas lika stor omsorg åt bedömning av vetenskaplig och pedagogisk skicklighet. Särskilt meriterande är dokumenterad erfarenhet av forskning, undervisning, handledning och examination inom kriminologi. Vidare är personens vitsordade samarbetsförmåga särskilt meriterande. Det är även särskilt meriterande med undervisningserfarenhet i kriminologi vid universitet eller högskola och särskilt inom distansutbildning. 

Därutöver bedöms graden av administrativ och annan skicklighet som är relevant för anställningen. För tjänsten som universitetslektor är det även meriterande om forskningsinriktningen anknyter till den forskningsverksamhet inom kriminologi som bedrivs i ämnesgruppen samt till kandidatprogrammet i utredningskriminologi, såsom forskning om polisen, narkotikamissbruk eller viktimologi. Även forskningserfarenhet av kvantitativ analys och utvärderingsmetodik samt praktisk yrkeserfarenhet av arbete inom ämnesområdet är meriterande för tjänsten.

Anställningens omfattning

6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   HIG-STÖD 2018/543

Ansök enligt nedan:Skicka e-post till Registrator, Högskolan i Gävle, registrator@hig.se

Övrigt

Välkommen med din ansökan senast den 28 september 2018 märkt med ref nr HIG-STÖD 2018/543. 

Anställningen är ett vikariat på 1 år, med möjlighet till förlängning.

Tillträde snarast. Tjänsteställe Gävle. 

Ansökan ska åtföljas av CV med en förteckning över referenspersoner, kortfattad redogörelse för pedagogisk, handledande och andra för anställningen viktiga erfarenheter. 

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier. 

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och liknande.

Läs mer
Ansök nu

SÖK TJÄNSTEN

Personliga uppgifter
Ladda upp CV och bilagor
Filformatet måste vara .doc, .pdf, eller .rtf, och filstorleken får inte överstiga 2 MB.
Filformatet måste vara .doc, .pdf, eller .rtf, och filstorleken får inte överstiga 2 MB.

Genom att ansöka om jobb via Academic Positions godkänner du våra användarvillkor och vår integritetspolicy.

CAREER ADVICE

Sweden is a favourite destination for academics. Here's a breakdown of the most common Swedish academic jobs and their salaries.

By Academic Positions
Posted Jun 29, 2018 at 08:00am

Twitter has a lot of value for academics as a professional social network and news service. 1 in 40 scholars in the US and UK use Twitter and that number continues to grow. If you’re not already on Twitter here’s how to use it to share your research, connect with your peers,...

By Academic Positions
Posted Sep 11, 2018 at 08:00am

Certain professional skills including communication, leadership, teamwork, and project management are valued by employers across a wide range of sectors.

By Academic Positions
Posted Sep 04, 2018 at 08:00am