Academic Positions Sverige

Högskolan Kristianstad, Sverige

Universitetslektor i sociologi

Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad är en del av det skånska högskolelandskapet med 530 anställda och 14 000 studenter. På ett modernt högskoleområde finns bibliotek, restaurang, café, idrottshall, kårhus och studentbostäder. Högskolan Kristianstad har ett brett och spännande utbud av program, fristående kurser, uppdragsutbildningar och forskning inom beteendevetenskap, ekonomi, humaniora och samhällsvetenskap, hälsovetenskaper, matematik och naturvetenskap, teknik och data samt lärarutbildning. Högskolans vision är att utbilda Sveriges mest anställningsbara studenter. Studenter vid Högskolan Kristianstad ska helt enkelt ha de kunskaper, färdigheter och förmågor som är mest eftertraktade på arbetsmarknaden efter avslutad utbildning.

Vid Sektionen för hälsa och samhälle bedrivs forskning och utbildning inom ett brett fält av områden. För att ta del av sektionens utbildningsutbud klicka på länk: http://www.hkr.se/sv/om-hkr/organisation/sektioner/sektionen-for-halsa-och-samhalle/ 

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår undervisning, handledning och examinering av självständiga arbeten. Det ingår också att bedriva egen forskning, kursansvar och kursutveckling. Sökande förväntas också bidra med forskningsanknytning samt pedagogisk utveckling. Arbetet innefattar även samverkan i olika former, internt såväl som med omgivande samhälle.

Behörighet och önskvärda kvalifikationer

Grundläggande behörighet är i enlighet med Högskoleförordningen 4 kap 4§. För den aktuella anställningen krävs doktorsexamen i sociologi, dokumenterad undervisningserfarenhet inom ämnesområdet samt högskolepedagogisk utbildning. Sökandens kompetens inom sociologi ska vara bred och allsidig. Förmåga till utveckling inom ämnesområdet ska kunna uppvisas. Undervisningen ska kunna bedrivas på såväl svenska som engelska. Vid tillsättning av tjänsten kommer särskild vikt att läggas vid sökandens pedagogiska skicklighet.

Då en stor del av undervisningen bedrivs som nätbaserade kurser ses det som en merit att ha dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med samt utvecklat nätbaserade kurser. Meriterande är förmåga till samverkan med omgivande samhälle som t ex föreläsa/informera om sociologisk forskning och utvecklingsarbete liksom internationella kontakter inom ämnesområdet och internationell erfarenhet genom utländsk forskningsvistelse eller utbildning. Meriterande är även forskning och undervisning inom genusperspektiv, kritisk teori och med jämställdhetsfrågor. Administrativ skicklighet med hänsyn till de arbetsuppgifter som ingår ses också som meriterande.

Det är en liten ämnesgrupp och god kollegial samarbetsförmåga är av stor betydelse. Vid tillsättningen kommer därför stor vikt att läggas vid den sökandes personliga egenskaper. Du ska ha förmågan till samarbete samt att skapa goda sociala relationer på arbetsplatsen. Självklart bidrar du till en trivsam arbetsmiljö och gemenskap med arbetskollegorna.

Övrigt

Tillträde snarast. Viss undervisning kan förläggas till kvällstid eller helger. Vi tillämpar vanligtvis provanställning.

Högskolan Kristianstad eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald.

Till annonsförsäljare och rekryteringsföretag: Vi undanber oss vänligen direktkontakt med rekryteringsföretag och försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansökan

Ansökan utformas enligt Anvisningar för utformande av ansökan om anställning som, eller till forskare, universitetslektor, biträdande professor, oavlönad docent och professor vid Högskolan Kristianstad, se www.hkr.se/anstallning. Ansökan genomförs via vårt rekryteringsverktyg där sökande bifogar personligt brev, CV, avhandling, länk till publikationer alt bifogas publikationer. Länk till ansökan är: www.hkr.se/anstallning. Ansökan ska ha inkommit senast den 2 februari 2017. 

Kristianstad University

HKR är en högskola i den dynamiska Öresundsregionen. Här läser cirka 15 000 studenter. På campus finns bibliotek, restaurang, café, idrottshall, kårhus och studentbostäder.

Ansökningsdetaljer

Publicerad:
2017-01-09
Sista ansökningsdatum:
2017-02-02

Ansök

Vänligen uppge Academic Positions i din ansökan.

Fler jobb från arbetsgivaren

Hitta fler jobb

Ämnen:
Befattningar:
Ny sökning