Academic Positions Sverige

KTH, Sverige

Doktorand inom QoE centrerad mobil MDI

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Skolan för informations- och kommunikationsteknik bedriver internationellt framstående forskning och utbildning inom elektronik, programvaru- och datorsystem samt kommunikationssystem. Skolans forskning omfattar både grundläggande och tillämpade projekt samt innehåller betydande inslag av innovativ och entreprenöriell verksamhet. Utbildningsutbudet är brett och omfattar kandidat- och högskoleingenjörsprogram, civilingenjörsprogram, masterutbildningar samt doktorsprogram. Skolan för informations- och kommunikationsteknik har ett nära samarbete med svensk och internationell industri, forskningsinstitut samt intresseorganisationer som Kista Science City.

Denna doktorandtjänst kommer att verka på avdelningen för kommunikationssystem och där på laboratoriet för mobila tjänster.

https://www.kth.se/ict/forskning/cos

https://www.kth.se/ict/forskning/cos/research/mslab

Arbetsuppgifter

Att förstå och förbättra den upplevda kvaliteten av mobila tjänster är en central utmaning för framtida 5G mobilnät. På laboratoriet för mobila tjänster forskar vi kring nästa generation av mobila applikationer, media och mjukvara. Vår strategi bygger på att kombinera forskning i kommunikationssystem med människa-datorinteraktion inom nya områden för mobila tjänster. Doktorandtjänsten kommer att fokusera på att utveckla nya metoder för att förstå och mäta upplevd kvalitet av mobila tjänster och tillämpa dessa metoder via testplattformar för att utvärdera tjänster och algoritmer med riktiga användare som använder dessa mobila tjänster och nätverk.

Kvalifikationer

Civilingenjör eller Magisterexamen inom elektro- eller datateknik eller motsvarande examen med inriktning mot MDI och trådlös kommunikation. De sökande skall ha utmärkta akademiska vitsord och kunskaper i programmering. Kunskaper inom använder-centrerad design, utvecklande av mobila appar och tjänster, erfarenhet av maskin inlärning samt verktyg för statistik behandling, kännedom om metodik inom QoS och QoE, ses som en fördel.

De sökande utvärderas enligt de vetenskapliga kvalifikationer som är relevanta för projektet. Stark motivation, förmåga till självständigt arbete och kritiskt tänkande är viktiga faktorer. De sökande måsta vidare ha en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska samt förmågan att arbeta i team.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida

Ansökan

Ansökan ska skickas på engelska och måste innehålla följande dokument:

  • Följebrev: en sammanfattning av ansökan på en sida.
  • CV: ett dokument på upp till fyra (4) sidor innehållande alla dina relevanta akademiska, professionella och andra prestationer, din erfarenhet och kunskap
  • Betyg och examina: officiella dokument från dina tidigare utbildningar på universitetsnivå, med auktoriserade översättningar på engelska (om de inte utställdes på engelska av den utfärdande institutionen).
  • Rekommendationsbrev: Vänligen skicka minst två (2) rekommendationsbrev tillsammans med din ansökan. Vänligen inkludera även detaljerad kontaktinformation för minst två (2) referenspersoner (inklusive de två som lämnar referensbrev).
  • Ansökningsbrev: Vänligen ange varför du vill fullfölja en doktorsexamen, vilka är dina akademiska intressen, hur de förhåller sig till dina tidigare studier och framtida mål. Maximalt två (2) sidor långt.
  • Relevanta publikationer eller tekniska rapporter: Ange upp till två (2) dokument, inte längre än tio (10) sidor varje. För längre dokument (t.ex. avhandlingar), bifoga en sammanfattning (abstract) och en webblänk till den fullständiga texten.

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in.

Ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista ansökningsdagen vid midnatt, CET/CEST (Central European Time/Central European Summer Time). 

Övrigt

Tidsbegränsad enligt rekommendationerna för doktorandanställning i Högskoleförordningen.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön enligt KTH:s avtal för doktorandlöner
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Kista
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: I-2016-1017
Kontakt:

  1. Konrad Tollmar, universitetslektor, E-mail: konrad@kth.se
  2. Susanne Collberg, personaladministratör, E-mail: rekrytering@ict.kth.se

Publicerat: 2016-12-08
Sista ansökningsdag: 2017-01-31

Ansökningsdetaljer

Publicerad:
2016-12-08
Sista ansökningsdatum:
2017-01-31

Ansök

Vänligen uppge Academic Positions i din ansökan.

Fler jobb från arbetsgivaren