- med inriktning mot forskning
Vid Institutionen för medicin, Huddinge (MedH), Karolinska Institutet (KI), bedrivs forskning inom sex avdelningar och tre forskningscentra och omfattar ett 70-tal forskargrupper. MedH:s ambition är att vara internationellt ledande inom medicinsk forskning och utbildning.
Enheten för gastroenterologi vid MedH bedriver ledande forskning inom hepatologiområdet. Enheten är integrerad med och ligger i nära anslutning till den Medicinska Enheten (ME) Övre Buk vid Karolinska Universitetssjukhuset, och omfattar gastroenterologi, övre bukkirurgi och gastrointestinal onkologi. Enheten är en hörnsten i en sammansatt miljö med klinisk, translationell, epidemiologisk forskning och utbildning. Den fungerar som ett växthus för nya idéer och forskningsprojekt, är väl förberedd för implementering av nya forskningsrön och erbjuder omfattande klinisk utbildning.
KI och Karolinska Universitetssjukhuset har en lång tradition av framgångsrik forskning och klinisk vård inom pankreatologi och pankreaskirurgi. För att stärka detta område ytterligare söker vi nu en lektor i gastroenterologi för att utveckla forskningsfältet benign pankreatologi till högsta internationella nivå.
Vi söker en erfaren och internationellt erkänd forskare som kan utveckla en självständig forskargrupp inom pankreasområdet. I tillägg till egen forskning förväntas du ha en aktiv roll i den pedagogiska verksamheten vid MedH med ansvar för en av utbildningarna i internmedicin för läkarstudenter. MedH ansvarar för all medicinsk grundutbildning i internmedicin vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Som lektor förväntas du ta dig an en stor del av denna pedagogiska uppgift och olika undervisningsuppgifter kommer att ingå i ditt arbete. Administrativa och ledande befattningar inom utbildning kan ingå i anställningen beroende på dina kvalifikationer och intresse.
Din forskning ska vara starkt förankrad i en parallell klinisk verksamhet och anställningen ska därför förenas med klinisk anställning som lägst specialistläkare i gastroenterologi vid ME Övre Buk, Karolinska Universitetssjukhuset. Den kliniska anställningen förväntas uppgå till 30 procent med aktivitet både inom öppen-och slutenvård.
Behörig att anställas som lektor med inriktning mot forskning är den som utöver att ha avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens visat utmärkt vetenskaplig skicklighet, god pedagogisk skicklighet och god klinisk skicklighet (Se anvisningar till anställningsordning för lärare vid Karolinska Institutet).
Anställningen kommer att förenas med klinisk anställning som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare i gastroenterologi vid ME Övre Buk vid Karolinska Universitetssjukhuset och därför ska du inneha svensk läkarlegitimation samt specialistbevis i gastroenterologi samt uppfylla Socialstyrelsens krav för utövandet av läkaryrket i Sverige.
Eftersom anställningen innefattar kliniskt arbete ska du förutom engelska, besitta kunskap och färdighet i svenska, norska eller danska språket (C1-nivå enligt den gemensamma europeiska referensramen för språk, GERS).
Anställningen har inriktning mot forskning. För denna anställning kommer viktning av meriter att ske enligt följande: vetenskaplig skicklighet (3), pedagogisk skicklighet (2), lednings-, utvecklings- och samverkansskicklighet (2), och klinisk skicklighet (2).
Vid anställning som lektor vid Karolinska Institutet gäller de behörighetskrav och bedömningsgrunder som anges i anvisningar till anställningsordningen i förhållande till fastställd anställningsprofil.
Det är särskilt meriterande att du har uppvisat
Det är meriterande att du har uppvisat
Därutöver gäller att du ska ha genomgått högskolepedagogisk utbildning omfattande 10 veckor eller ha motsvarande kompetens enligt SUHF:s rekommendationer för behörighetsgivande högskolepedagogisk utbildning. Om sådan utbildning saknas vid anställningstillfället ska du inom ramen för anställningen genomgå sådan utbildning under de två första åren av anställningen.
Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.
En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relation till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.
Placering: Flemingsberg
Institutionen för medicin, Huddinge | Karolinska Institutet (ki.se)
Ansökan
Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska: personligt brev samt CV och meriter inklusive beskrivning av planerad forskning, redovisade i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio). Ansökan kan uppdateras fram till sista ansökningsdatum. Efter detta datum går det inte att uppdatera ansökan.
Granskning av meriter genomförs av externa sakkunniga, i de flesta fall både nationella och internationella. Av den anledningen är det en förutsättning att handlingarna inkommer på engelska.
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.
För den kliniska anställningen vid Karolinska Universitetssjukhuset:
Sakkunnigbedömning för den kliniska anställningen är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska Universitetssjukhuset. För att sjukhusets sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå (överläkare, biträdande överläkare, specialistläkare) krävs nedanstående dokument/bilagor:
* även utländska
** i förekommande fall
Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.
Varmt välkommen med din ansökan!
Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss
Anställningsform: TillsvidareanställningKarolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att bidra på ett avgörande sätt till att förbättra människor...
Besök arbetsgivarsidan