Vælg den region, der bedst passer til din placering eller dine præferencer.
Denne indstilling styrer sproget for brugergrænsefladen, inklusive knapper, menuer og al tekst på webstedet. Vælg dit foretrukne sprog for den bedste browsingoplevelse.
Vælg de sprog for jobannoncer, du vil se. Denne indstilling afgør, hvilke jobannoncer der vises for dig.
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.
Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.
Vi värnar om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra och en arbetsplats som upplevs som stimulerande och utvecklande för alla medarbetare.
Anställning
En anställning som biträdande universitetslektor i fysioterapi. Anställningen är tidsbegränsad till fem år och är placerad vid Institutionen för hälsovetenskaper i Lund.
Arbetsuppgifter
Anställningen som biträdande universitetslektor ger möjlighet att utveckla en självständighet som forskare och meritera sig såväl vetenskapligt som pedagogiskt, för att uppfylla kraven för behörighet att anställas som universitetslektor.
I anställningen ingår forskning (50%) och undervisning (50%). Som biträdande universitetslektor förväntas du bedriva forskning av hög kvalitet inom fysioterapi, kunna attrahera externa medel samt vara ett stöd för yngre forskare inom ämnesområdet. Vidare är samverkan med det omgivande samhället och forskningskommunikation av stor vikt.
Som biträdande universitetslektor kommer du att bedriva undervisning, handledning och examination på grund- och avancerad nivå, på i första hand Fysioterapeutprogrammet, men undervisning på andra utbildningsprogram inom den Medicinska fakulteten samt på forskarutbildningsnivå förekommer. Du förväntas också delta i handledning av doktorander.
Inom ramen för anställningen ska möjlighet även ges till att genomgå högskolepedagogisk utbildning motsvarande fem veckor, om du inte redan har detta.
Även andra arbetsuppgifter kan förekomma.
Behörighet
Behörig att anställas som biträdande lektor, enligt Högskoleförordningen 4a §, är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Främst bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen eller har nått motsvarande kompetens högst sju år innan tiden för ansökan av anställningen som biträdande lektor har gått ut. Även den som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande kompetens tidigare kan dock komma i fråga om det finns särskilda skäl. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet eller andra liknande omständigheter (se Högskoleförordningen och lokalt kollektivavtal).
Specifikt för denna anställning är kravprofilen att den sökande ska vara legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast och ha avlagt doktorsexamen i fysioterapi, eller ha en likvärdig akademisk utbildning från övriga nordiska länder. Den sökande som anställs som biträdande universitetslektor förväntas att bli en framtida universitetslektor i fysioterapi vid Medicinska fakulteten, Lunds universitet, och måste ha goda förutsättningar för att långsiktigt och strategiskt engagera sig i utveckling av forskning och utbildning inom fysioterapi. Dokumenterad forskning inom fysioterapi är ett krav.
Den som anställs ska behärska det svenska språket eller annat skandinaviskt språk (norska eller danska) för att kunna undervisa på grund- och avancerad nivå samt delta i universitetets administrativa arbete. Goda kunskaper i talad och skriven engelska är ett krav.
För lärare vid Lunds universitet gäller som allmänt behörighetskrav att vara lämplig för och ha den förmåga i övrigt som behövs för att utföra arbetsuppgifterna väl.
Bedömningsgrunder
Den som söker tjänsten som biträdande universitetslektor i fysioterapi kommer att utvärderas med avseende på:
Vetenskaplig skicklighet, som visas genom: period/perioder som postdoktor, publikationer i internationella vetenskapliga tidskrifter, anslag erhållna i konkurrens samt erfarenhet av nationellt och internationellt forskningssamarbete. Vidare visas vetenskaplig skicklighet genom forskningsprogram relevant för ämnet fysioterapi och förutsättningar för långsiktig karriärutveckling.
Pedagogisk skicklighet, som visas genom: god förmåga att planera, utveckla och genomföra undervisning och handledning på grund- avancerad- och forskarutbildningsnivå. Vidare visas pedagogisk skicklighet genom förmåga at omsätta klinisk kompetens i utbildningsmoment. Genomgången och styrkt högskolepedagogisk utbildning motsvarande minst fem veckor är meriterande.
Samverkan, som visas genom: dokumenterad erfarenhet och förmåga att skapa samarbeten med forskare inom olika discipliner och parter utanför akademin samt dokumenterad erfarenhet och förmåga att kommunicera forskningsresultat.
Ledarskap, som visas genom: dokumenterad administrativ skicklighet och förmåga att organisera, utveckla och leda inom forskning, utbildning och samverkan.
Klinisk erfarenhet och skicklighet som visas genom: klinisk erfarenhet som legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast och nära samarbete med verksamheter inom hälso- och sjukvård.
Vidare kommer vikt att fästas vid den sökandes personliga lämplighet och bedömda förmåga att nå tillräcklig meritering för befordran till universitetslektor inom tidsramen för anställningen som biträdande universitetslektor.
Befordran till universitetslektor
En biträdande universitetslektor som är anställd enligt 4 kap 12 a § vid en högskola ska efter ansökan befordras till lektor vid högskolan om vederbörande har behörighet för en anställning som lektor och vid prövning bedöms lämplig för sådan anställning enligt de bedömningsgrunder som högskolan bestämt ska tillämpas. Dessa framgår av medicinska fakultetens allmänna kravprofil och bedömningsgrunder vid anställning som universitetslektor.
Du kommer att gå igenom en särskild prövning för att avgöra om du uppfyller de krav som fakulteten har för att kunna anställas som universitetslektor. Det är viktigt att du vet att du bara kan ansöka om att bli befordrad en gång. Ansökan ska inges till fakultetskansliet senast sex månader innan anställningen upphör.
När du ansöker om befordran krävs:
Upplysningar
Anställningen tillsätts efter förslag från Medicinska lärarförslagsnämnden. Vid anställning av lärare gäller vad som följer av Högskoleförordningen samt Lunds universitets anställningsordning.
Ytterligare upplysningar lämnas av:
Dekan Maria Björkqvist, telefon: 046-2228084, e-post: [email protected] eller prefekt Agneta Malmgren Fänge, telefon: 046-2221972, e-post: [email protected].
Upplysningar om ansökningsförfarande lämnas av rekryteringskoordinator Robert Norrman, telefon: 046-2224410, e-post: [email protected]
Ansökningsförfarande
Anställningen söks elektroniskt via Lunds universitets sökandeportal senast 2025-06-13.
Ansökan redovisas enligt Medicinska fakultetens anvisningar för sökande till läraranställning (se www.medicin.lu.se/lfn under rubrik Meritsammanställning och CV).
Sökandes namn kan komma att uppges på Medicinska fakultetens hemsida på Internet, i annat fall kontakta rekryteringskoordinator.
Då utländska sakkunniga kan komma att anlitas måste ansökan vara skriven på engelska.
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.
Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.
Vid institutionen för hälsovetenskaper arbetar vi med att öka kunskapen om hur människor kan återfå och bibehålla sin hälsa. Vi utbildar framtidens vård- och rehabiliteringspersonal inom alla kategorier på grund- avancerad- och forskarutbildningsnivå. Vi forskar om det som rör människors hälsa: prevention, behandling, vård, omsorg och rehabilitering. Verksamheten finns både i Malmö och Lund och har en nära anknytning till hälso- och sjukvård inom Skånes universitetssjukhus, primärvården och den kommunala vården.
Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.
Anställningsform: Tidsbegränsad anställningLund University has an excellent academic reputation with a large number of visiting professors and international students.
Besøg arbejdsgiverens side