...

Stockholms universitet

Besök webbplats

Om arbetsgivaren

Ett dynamiskt huvudstadsuniversitet

Stockholms universitet präglas av öppenhet och en nyskapande och gränsöverskridande verksamhet i Sveriges huvudstad. Rankat som ett av världens 100 främsta lärosäten är Stockholms universitet en av Europas ledande institutioner för högre utbildning och forskning inom humanvetenskap och naturvetenskap.

Stockholms högskola grundades 1878 med ambitionen att förnya de traditionella universiteten i Sverige. Nära kontakter och ett aktivt erfarenhets- och kunskapsutbyte med omvärlden präglar verksamheten sedan starten.

33 000 studenter, 1 600 doktorander och 5 500 medarbetare är aktiva vid Stockholms universitet. Inom vetenskapsområdena naturvetenskap och humanvetenskap erbjuds 190 utbildningsprogram och 1 700 kurser. Universitetet har en total omsättning på 4,93 miljarder kronor.

Stockholms universitet bidrar till kunskapsutveckling i ett globalt perspektiv och i samverkan med andra. Det sker genom utbildning och forskning i den internationella frontlinjen, liksom inom gränsöverskridande tvär- och mångvetenskap. I samverkan med det omgivande samhället görs kunskap tillgänglig för alla genom dialog och deltagande i debatt och samhällsutveckling.

Arbetsgivarplats

Liknande arbetsgivare

...
KTH Royal Institute of Technology Stockholm, Sverige 97 lediga jobb
...
ETH Zürich Zürich, Schweiz 49 lediga jobb
...
Karolinska Institutet Stockholm, Sverige 45 lediga jobb
...
Silicon Austria Labs (SAL) Graz, Österrike 25 lediga jobb
Fler arbetsgivare

Intressanta artiklar

...
Saving Coral Reefs for Humankind King Abdullah University of Science and Technology (KAUST) 4 min läsning
Fler stories