Academic Positions Sverige

Linnéuniversitetet, Sverige

Doktorand och universitetsadjunkt, inriktning reproduktiv, perinatal och sexuell hälsa

Kalmar

Diarienummer: 2016/6822-2.2.1

Välkommen till Linnéuniversitetet. En plats för kunskap, idéer och utveckling. För växtkraft och framtidstro. I Småland, i världen.

Institutionen för hälso- och vårdvetenskap söker Dig! En engagerad och kreativ barnmorska som vill arbeta vid Linnéuniversitetet inom ämnet reproduktiv, perinatal och sexuell hälsa, och bidra till universitetets arbete och utveckling inom både undervisning och forskning. Vi erbjuder dig en heltids tillsvidareanställning med inledande provanställning på sex månader. Anställningen kombineras med 50 % arbete som adjunkt och 50 % arbete som doktorand. Institutionen för hälso- och vårdvetenskap bedriver forskning och undervisning inom det hälso- och vårdvetenskapliga området och har drygt 100 medarbetare med lika stor verksamhet förlagd till vardera campus i Kalmar och Växjö. I vårt arbete utgår vi från Linnéuniversitetets fyra värdeord: nytänkande, nyfikenhet, närhet och nytta. 

Nu söker vi dig som är engagerad och vill arbeta med undervisning samtidigt som du genomgår en forskarutbildning. I arbetet som adjunkt ingår att planera och administrera undervisning samt undervisa och examinera studenter på grund- och avancerad nivå, särskilt inom ämnesområdet reproduktiv, perinatal och sexuell hälsa men också inom vårdvetenskap. Del av utbildningen ges inom verksamhetsförlagd utbildning och kliniskt träningscentrum. Det ingår också att bedriva utvecklingsarbete och administrativt arbete samt att följa utvecklingen inom det egna ämnesområdet och den samhällsutveckling i övrigt som har betydelse för lärarens arbete vid högskolan. Som doktorand planeras val av ämne och design för studierna i samråd med din handledare.

Behörighetskrav

Behörig att anställas är den som har magisterexamen inom reproduktiv, perinatal och sexuell hälsa, vårdvetenskap eller motsvarande kompetens.

Enligt Linnéuniversitetets anställningsordning gäller att den pedagogiska skickligheten ska avse såväl planering, genomförande och utvärdering av undervisning, som handledning och examination.

För behörighet till denna anställning krävs dessutom att den sökande är legitimerad barnmorska och har klinisk erfarenhet som barnmorska.

Bedömningsgrunder

Som bedömningsgrunder vid anställning av en adjunkt ska graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställning gälla. Prövningen av den pedagogiska skickligheten ska ägnas lika stor omsorg som prövningen av den vetenskapliga skickligheten.

Meriterande i övrigt är erfarenhet av undervisning, kursutveckling och kursplanearbete inom barnmorskeutbildning och/eller inom sjuksköterskeutbildning, erfarenhet av undervisning på distans samt via webbaserade lärplattformar, goda kunskaper i svenska, engelska och dokumenterad samarbetsförmåga. Dessutom är det meriterande att ha erfarenhet av utvecklings- och forskningsarbete.

När universitetet anställer nya lärare ska de sökande väljas, som genom en kvalitativ helhetsbedömning av kompetens och skicklighet, bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter samt bidra till en framgångsrik utveckling av verksamheten.

Kontaktpersoner

Biträdande prefekt Pauline Johansson, pauline.johansson@lnu.se, 0480-44 63 15
Personalkonsult Ulf Sernelin, ulf.sernelin@lnu.se, 0470-70 82 77

Välkommen med din ansökan enligt instruktion nedan senast 170305. 

Linnéuniversitetet har ambitionen att tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Registrera din ansökan via knappen "Ansök" längst ned i annonsen. Din ansökan ska utformas enligt Mall för ansökan som du hittar i Kompletterande riktlinjer – Anställningsordning under rubriken "viktiga dokument" längst ned under annonsen. De meriter Du åberopar ska Du styrka med intyg och de ska bifogas digitalt i din ansökan. Övriga handlingar, t ex olika typer av vetenskapliga arbeten, ska skickas in digitalt tillsammans med ansökan. Ansökan och övriga handlingar ska märkas med anställningens diarienummer. Alla handlingar som åberopas ska vara inkomna till universitetet senast kl. 24.00 sista ansökningsdagen.

Vi undanber oss telefonsamtal från försäljare av jobbannonser.

Linnaeus University

En plats för kunskap, idéer och utveckling. För växtkraft och framtidstro. I Småland, i världen. Välkommen till Linnéuniversitetet.

Ansökningsdetaljer

Publicerad:
2016-12-13
Sista ansökningsdatum:
2017-03-05

Ansök

Vänligen uppge Academic Positions i din ansökan.

Fler jobb från arbetsgivaren