Karolinska Institutet

Lektor i perioperativ omvårdnad

2024-08-12 (Europe/Stockholm)
Spara jobbet

- med inriktning mot utbildning och forskning

 

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Institutionen för klinisk forskning och utbildning, Södersjukhuset (KI SÖS) bedriver utbildning på grundnivå, avancerad nivå samt forskarutbildningsnivå och internationellt erkänd forskning med fokus på vanligt förekommande sjukdomar och skador. Målsättningen med all verksamhet är att förbättra människors hälsa.

Ämnesbeskrivning

Vi söker en engagerad och motiverad lärare och forskare i område omvårdnad och medicinsk vård med fokus inom perioperativ omvårdnad. Ämnesområdet behandlar frågeställningar om vård och omsorg i förbindelse med människors hälsa och ohälsa i samband med ett kirurgiskt ingrepp eller intervention. Specialistsjuksköterskeprogrammet inom operationsvård är ett av fyra specialistsjuksköterskeprogram på KI SÖS och utveckling av samverkan pågår.

Din roll

Du ska ansvara för delar av utbildning på specialistsjuksköterskeprogram, framför allt inom operationssjukvård men även andra områden (t. ex. vetenskapliga aspekter) inom omvårdnad på avancerad nivå. Du förväntas även bedriva klinisk/pedagogisk forskning inom perioperativ vård och omvårdnad. En viktig del i ditt arbete kommer vara att utveckla samverkan inom och mellan utbildningarna på avancerad nivå på KI SÖS samt med andra lärosäten inom aktuella specialistområden både nationellt och internationellt.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som lektor med inriktning mot utbildning och forskning är den som utöver att ha avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, har visat utmärkt pedagogisk skicklighet och god vetenskaplig skicklighet (Se anvisningar till anställningsordning för lärare vid Karolinska institutet.).

Du ska ha erfarenhet av undervisning inom sjuksköterskeutbildning på grund- och/eller avancerad nivå. Du ska även ha gedigen erfarenhet av kliniskt arbete som operationssjuksköterska.  

Därutöver gäller även att du ska ha genomgått högskolepedagogisk utbildning omfattande minst 10 veckor, eller ha motsvarande kompetens, enligt SUHF:s rekommendationer för behörighetsgivande högskolepedagogisk utbildning.

Anställningen förutsätter goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift (minst motsvarande nivå C1 enligt Gemensamma Europeiska Referensramen för Språk, GERS) då undervisningen och examination bedrivs på både svenska och engelska.

Bedömningsgrunder

Anställningen har en inriktning mot utbildning och forskning. För denna anställning kommer viktning av meriter kommer att ske enligt följande: vetenskaplig skicklighet (2), pedagogisk skicklighet (3), lednings-, utvecklings- och samverkansskicklighet (2) och klinisk skicklighet (2).

Vid anställning som lektor vid Karolinska Institutet gäller de behörighetskrav och bedömningsgrunder som anges i anvisningar till anställningsordningen i förhållande till fastställd anställningsprofil.

Det är särskilt meriterande att du har uppvisat

  • dokumenterad god ledarskaps- och organisationsförmåga
  • erhållen docentur eller motsvarande docenturkompetens
  • specialistsjuksköterskeutbildning inom operationssjukvård, på Karolinska Institutet eller annat lärosäte eller närliggande utbildning

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relation till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Södersjukhuset 

Institutionen för Klinisk forskning och utbildning, Södersjukhuset | Karolinska Institutet (ki.se)

 Din karriär fortsätter här

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska: personligt brev samt CV och meriter inklusive beskrivning av planerad forskning, redovisade i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio). Ansökan kan uppdateras framtill sista ansökningsdatum. Efter detta datum går det inte att uppdatera ansökan.

Granskning av meriter genomförs av externa sakkunniga, i de flesta fall både nationella och internationella. Av den anledningen är det en förutsättning att handlingarna inkommer på engelska.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss 

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: STÖD 2-1183/2024
Kontakt:
  1. Erik Melén, prefekt, erik.melen@ki.se,08-52487508
  2. Anders Sondén, GUA, anders.sonden@ki.se,076-0499775
  3. Pia Vångö, administrativ chef, pia.vango@ki.se,08-52487570
Facklig företrädare:
  1. Claes Frostell, SACO, 08-12358116
Publicerat: 2024-06-20
Sista ansökningsdag: 2024-08-12

Om tjänsten

Titel
Lektor i perioperativ omvårdnad
Arbetsgivare
Plats
Nobels väg 6 Stockholm, Sverige
Publicerad
2024-06-20
Sista ansökningsdag
2024-08-12 23:59 (Europe/Stockholm)
2024-08-12 23:59 (CET)
Befattning
Spara jobbet

Fler jobb från den här arbetsgivaren

Om arbetsgivaren

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att bidra på ett avgörande sätt till att förbättra människor...

Besök arbetsgivarsidan