Linnéuniversitetet
Universitetslektorer i informatik, 2 st (vikariat)
Linnéuniversitetet
En plats för kunskap, idéer och utveckling. För växtkraft och framtidstro. I Småland, i världen. Välkommen till Linnéuniversitetet.
Besök arbetsgivarsida
OM TJÄNSTEN
Publicerad: 1 månad sedan
Sista ansökningsdatum: nov 26
Plats: Växjö, Sverige
Du måste logga in eller skapa ett konto för att spara detta jobb
Ange gärna att du hittade det här jobbet på Academic Positions i din ansökan.
DELA DETTA JOBB

Universitetslektorer i informatik, 2 st (vikariat)

Välkommen till Linnéuniversitetet. En plats för kunskap, idéer och utveckling. För växtkraft och framtidstro. I Småland, i världen.

Institutionen för informatik tillhör fakulteten för teknik och är en av tio institutioner. Institutionen består av ca 30 medarbetare. Verksamheten finns på tre orter, Kalmar, Växjö och Ljungby.

Inom institutionen för informatik bedrivs forskning inom olika forskningsområden och med olika fokus som är överlappande: Digitala affärsmodeller, Information Management, Design av interaktiva artefakter och tjänster, e-Lärande, e-Hälsa och Utvärdering.

Informatik har sex utbildningsprogram på grund och avancerad nivå. Flera av utbildningarna bedrivs på distans såväl nationellt som internationellt. Tre av programmen är på kandidatnivå och tre på avancerad nivå. Informatik har även fristående kurser inom området e-Hälsa i samarbete med andra fakulteter.

Vi söker nu 2 vikarierande lektorer i informatik med en tidsbegränsad anställning i första hand 6 månader, men med goda möjligheter till förlängning. Placeringsort är Växjö.

Arbetsbeskrivning
I arbetsuppgifterna ingår undervisning och handledning i informatik på grund- och avancerad nivå samt kursutveckling och kursadministration, främst inom systemvetenskapliga programmet och informationslogistik.

Administrativa arbetsuppgifter och uppdrag i såväl olika grupper och kommittéer inom institutionen samt uppdrag i universitetsgemensamma nämnder kan komma att ingå.

Vi söker lektorer som har kunskap inom ett eller flera av nedanstående områden:

 • utvärdering, implementering och testning
 • processbaserad verksamhetsutveckling
 • verksamhetsmodellering
 • databaser (modellering, SQL) och programmering (främst Java eller liknande objektorienterade språk)

Behörighetskrav
Behörig att anställas som lektor är den som dels har visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen inom området informatik/data och informationsvetenskap eller har motsvarande vetenskaplig kompetens.

Enligt Linnéuniversitetets anställningsordning gäller att den pedagogiska skickligheten ska avse såväl planering, genomförande och utvärdering av undervisning, som handledning och examination.

För att kunna undervisa krävs god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift. Sökande förutsätts fungera i lärar- och studerandegrupper där god samarbetsförmåga och flexibilitet är av stor betydelse. Därför krävs dokumenterad god förmåga att samarbeta och kommunicera med personer på olika nivåer inom och utanför organisationen samt förmåga att skapa och bibehålla nätverk och goda relationer.

Bedömningsgrunder
Som bedömningsgrunder vid anställning av en lektor ska graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställning gälla. Prövningen av den pedagogiska skickligheten ska ägnas lika stor omsorg som prövningen av den vetenskapliga skickligheten.

Meriterande är:

 • kunskaper i utvärdering, implementering och testning
 • kunskaper i processbaserad verksamhetsutveckling
 • kunskaper i verksamhetsmodellering
 • kunskaper i databaser (modellering, SQL) och programmering (främst Java eller liknande objektorienterade språk)
 • erfarenhet av egna externa forskningsansökningar samt visad förmåga att erhålla externa medel
 • erfarenhet av samverkan med näringslivet och organisationer, liksom av deltagande i utvecklings- och forskningsprojekt,            såväl nationellt som internationellt
 • erfarenhet av undervisning på distans

 När universitetet anställer nya lärare ska de sökande väljas, som genom en kvalitativ helhetsbedömning av kompetens och skicklighet, bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter samt bidra till en framgångsrik utveckling av verksamheten.

Upplysningar lämnas av

Prefekt Patrik Elm, 0480497720, epost: patrik.elm@lnu.se eller HR-partner Leif Eriksson, tel 0480446028, epost: leif.eriksson@lnu.se

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas, varför löneanspråk bör anges i ansökan.

Sista ansökningsdag är 26/11 2017. Vi kommer löpande att titta på ansökningar och anställa dessa vikariat.

Linnéuniversitetet har ambitionen att tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Registrera din ansökan via knappen "Ansök" längst ned i annonsen. Din ansökan ska utformas enligt Mall för ansökan som du hittar i Kompletterande riktlinjer – Anställningsordning under rubriken "viktiga dokument" längst ned under annonsen. De meriter Du åberopar ska Du styrka med intyg och de ska bifogas digitalt i din ansökan. Övriga handlingar, t ex olika typer av vetenskapliga arbeten, ska skickas in digitalt tillsammans med ansökan. Ansökan och övriga handlingar ska märkas med anställningens diarienummer. Alla handlingar som åberopas ska vara inkomna till universitetet senast kl. 24.00 sista ansökningsdagen.

Läs mer
Du måste logga in eller skapa ett konto för att spara detta jobb

7 JOBB FRÅN DENNA ARBETSGIVARE

Linnéuniversitetet
Linnéuniversitetet
Plats: Växjö, Sverige | Ansök senast dec 11
Professor i pedagogik med inriktning mot pedagogiskt ledarskap
Välkommen till Linnéuniversitetet. En plats för kunskap, idéer och utveckling. För växtkraft och framtidstro. I Småland, i världen. Linnéuniversitetet inrättar en professur i pedagogik med inriktning mot pedagogiskt ledarskap. Med denna professur inrättas ett nytt...
Linnéuniversitetet
Linnéuniversitetet
Plats: Växjö, Sverige | Ansök senast nov 30
Universitetsadjunkt i Nautiska ämnen
Välkommen till Linnéuniversitetet. En plats för kunskap, idéer och utveckling. För växtkraft och framtidstro. I Småland, i världen. Sjöfartshögskolan vid Linnéuniversitetet är en del av Fakulteten för teknik. Omkring 600 studenter studerar på program och kurser...
Linnéuniversitetet
Linnéuniversitetet
Plats: Växjö, Sverige | Ansök senast nov 24
Studie- och yrkesvägledare
Välkommen till Linnéuniversitetet. En plats för kunskap, idéer och utveckling. För växtkraft och framtidstro. I Småland, i världen.  Fakulteten för konst och humaniora utbildar och forskar inom bl.a. kulturvetenskap, medier och journalistik, film och litteratur,...