örebro university
Universitetsadjunkt i psykologi
5 dagar sedan | Ansök senast Jun 21
Spara som favorit
Du måste logga in eller skapa ett konto för att spara detta jobb
Örebro University
Universitetsadjunkt i psykologi
Örebro University
The university provides education and research in humanities, law, social science, science, technology, health care, medicine, education, music and sport science.
Besök arbetsgivarsida
OM TJÄNSTEN
Publicerad: 5 dagar sedan
Sista ansökningsdatum: jun 21
Plats: Örebro, Sverige
Du måste logga in eller skapa ett konto för att spara detta jobb
Ange gärna att du hittade det här jobbet på Academic Positions i din ansökan.
DELA DETTA JOBB

Universitetsadjunkt i psykologi

Ref nr: ORU 2.2.1-03402/2018

Vid Institutionen för juridik, psykologi och socialt arbete (JPS) erbjuds utbildning på grund- och avancerad nivå inom psykologi, rättsvetenskap, kriminologi och socialt arbete. Vid JPS bedrivs även framstående forskning och forskarutbildning. Institutionen söker för tillsvidareanställning en professor i psykologi. Vi söker dig som har förmåga och ambition att utveckla forskning och utbildning inom psykologiämnet. Vi erbjuder en inspirerande miljö med högkvalitativ forskning samt goda möjligheter att utveckla och bygga upp egen forskningsverksamhet.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår undervisning, handledning, examination, utvecklingsarbete, administration och samverkan med det omgivande samhället. Undervisningen omfattar också kursutveckling, planering och utvärdering.

Arbetsuppgifterna utgörs av undervisning på grundnivå inom ramen för fristående kurser i psykologi och psykologprogrammet. Undervisning kan även förekomma på avancerad nivå eller inom andra närliggande ämnen och utbildningsprogram.

Behörighet

Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen inom ämnesområdet eller har motsvarande vetenskaplig kompetens eller någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som skall ingå i anställningen. Generellt behörighetskrav för anställning som lärare vid Örebro universitet är högskolepedagogisk utbildning motsvarande 10 veckors utbildning. Motsvarande kunskaper kan prövas vara förvärvade på annat sätt.

Bedömningsgrunder

Som bedömningsgrunder för en anställning som universitetsadjunkt ska graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställningen gälla. Lika stor omsorg ska ägnas prövningen av den pedagogiska skickligheten som prövningen av andra behörighetsgrundande förhållanden. Den vetenskapliga skickligheten ska visas genom självständiga forskningsinsatser. Den pedagogiska skickligheten och de pedagogiska meriterna ska vara väl dokumenterade i en meritportfölj.

Vid bedömning av pedagogisk skicklighet skall hänsyn tas till erfarenhet av undervisning och examination på kurser i arbetslivspsykologi, hälsopsykologi, handledning av examensuppsatser, samt planering, genomförande och utvärdering av undervisning. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Det är även meriterande om den sökande är legitimerad psykolog.

Arbetsuppgifterna kräver förmåga att kommunicera, både skriftligt och muntligt, på engelska ska den sökande behärska engelska väl i tal och skrift.

Information

Anställningen är 100 %, visstidsanställning i 6 månader. Individuell lönesättning tillämpas.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef för psykologi Selma Salihovic, 019-30 14 07 eller via mail selma.salihovic@oru.se

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök" (observera att denna funktion inte fungerar i mobil eller surfplattor).

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • Personligt brev
  • CV
  • Pedagogisk meritportfölj (enligt Örebro universitets riktlinjer)
  • Kopior av relevanta betyg/intyg

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska och danska kan bedömas.

Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt. Som sökande får du vid ett senare tillfälle instruktion om eventuell komplettering till sakkunniga. Denna komplettering avser endast de vetenskapliga publikationer som inte kan bifogas elektroniskt direkt i ansökan.

Sista ansökningsdag är 21 juni. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Läs mer
Du måste logga in eller skapa ett konto för att spara detta jobb

35 JOBB FRÅN DENNA ARBETSGIVARE

Örebro University
Örebro University
Plats: Örebro, Sverige | Ansök senast aug 31
Utbildnings-och forskningsadministratör
Vi söker en utbildnings-.och forskningsadministratör. Tjänsten är en tillsvidareanställning vid institutionen för juridik, psykologi och socialt arbete. Vid Institutionen för juridik, psykologi och socialt arbete (JPS) erbjuds utbildning på grund-och avancerad nivå...
Örebro University
Örebro University
Plats: Örebro, Sverige | Ansök senast jun 25
Amanuenser i socialt arbete
Vi söker två amanuenser för tidsbegränsad anställning vid Institutionen för juridik, psykologi och socialt arbete Vid Institutionen för juridik, psykologi och socialt arbete (JPS) erbjuds utbildning på grund- och avancerad nivå inom kriminologi, psykologi,...
Örebro University
Örebro University
Plats: Örebro, Sverige | Ansök senast sep 03
Universitetslektor i statistik
Vi söker en universitetslektor i statistik för tillsvidareanställning vid Handelshögskolan. Bakgrund Handelshögskolan är värd för statistikämnet vid Örebro universitet och bedriver utbildning i statistik på grund, avancerad och forskarnivå. Förutom...
Örebro University
Örebro University
Plats: Örebro, Sverige | Ansök senast jun 21
Universitetsadjunkt i idrottsvetenskap, inriktning didaktik och gymnastik
Vi söker en universitetsadjunkt i idrottsvetenskap, inriktning didaktik och gymnastik, för tidsbegränsad anställning vid institutionen för hälsovetenskaper. Ämnesområde Ämnesområdet för anställningen är idrottsvetenskap med inriktning mot idrottdidaktik och...