Södertörns Högskola
Lektor i polisiärt arbete, inriktning kriminologi
Södertörns Högskola
Södertörns högskola ger möjlighet till kvalitativ utbildning på alla nivåer och forskning i en mångvetenskaplig miljö. Här finns goda förutsättningar till personliga möten.
Besök arbetsgivarsida
OM TJÄNSTEN
Publicerad: 15 dagar sedan
Sista ansökningsdatum: sep 11
Plats: Huddinge, Sverige
Du måste logga in eller skapa ett konto för att spara detta jobb
Ange gärna att du hittade det här jobbet på Academic Positions i din ansökan.
DELA DETTA JOBB

Lektor i polisiärt arbete, inriktning kriminologi

Ref: 1472/1.6.1/2017

Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande. De som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar. Här korsbefruktas verklighet och vetenskap.

Polisutbildningen startade på Södertörns högskola under vårterminen 2015 och omfattar fem terminer inklusive aspirantutbildningen. Idag finns ca 700 polisstudenter vid högskolan, men det beräknas bli ca 1000 polisstudenter. Fortfarande bedrivs en del av utbildningen vid gamla Polishögskolan i Solna, men under våren 2018 beräknas de nya lokalerna för Polisutbildningen vara inflyttningsklara vid Södertörns högskola.

Arbetsuppgifter 
Arbetet som lektor vid polisutbildningen består till största delen av undervisning och även forskning i polisärt arbete på polisutbildningen. Det inkluderar allt från ansvar för planering och utveckling av undervisning till genomförande och uppföljning, samt utveckling av verksamheten. Som lektor vid polisutbildning ska du också vara en del av arbetet med att utveckla forskningsområdet inom polisiärt arbete och aktivt söka forskningsmedel för sådan forskning.

Behörighet 
Behörig att anställas som lektor i polisiärt arbete, är den som har visat pedagogisk skicklighet samt har avlagt doktorsexamen i kriminologi, eller sociologi med en kriminologisk ansats, eller har motsvarande vetenskaplig kompetens eller annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och arbetsuppgifter. Erfarenhet av undervisning på svenska för studenter på högskolenivå krävs för denna anställning. Genomgången högskolepedagogisk utbildning (7,5 p) eller motsvarande kompetens är meriterande.

Bedömningsgrunder 
Som bedömningsgrunder vid anställning av lektor ska graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställningen gälla. Vetenskaplig skicklighet visas genom egen forskning. Pedagogisk skicklighet ska visas genom dokumenterad och väl vitsordad erfarenhet av genomförande och utveckling av utbildning samt skriftligt redovisad pedagogisk grundsyn. Den sökande ska i övrigt ha de personliga förmågor som behövs för att fullgöra anställningen väl.

Vetenskaplig och pedagogisk skicklighet ska viktas lika.

För denna anställning har dessutom nedanstående bedömningsgrunder fastställts 
(i rangordning). Nedanstående punkter ska vara dokumenterade.
- Pedagogisk skicklighet vad avser undervisning 
- Bedrivit egen forskning med relevans för polisforskning
- Erfarenhet av undervisning på professionsutbildning
- Erfarenhet av att leda och driva utvecklingsprocesser
- God förmåga att samverka med kollegor från varierande discipliner och varierande bakgrund (såväl akademisk som polisiär eller annan praktisk bakgrund)
- Administrativ skicklighet
- Erfarenhet av kursansvar och/eller att skapa nya kurser

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. 6 månaders provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 2017-09-11.

Observera att:
  Publikationer som åberopas ska bifogas i ansökan
  Ansökan som inte är komplett kan komma att avvisas 
  Ansökan och bilagor som inkommer till Södertörns högskola efter sista ansökningsdag kan komma att avvisas.

På sidan sh.se/ledigajobb finns en mall för ansökan som den sökande behöver följa.

Ytterligare upplysningar
Anders Fjällhed, prefekt anders.fjallhed@sh.se, 08-608 40 08
Paul Henriksson, personalhandläggare, paul.henriksson@sh.se, 08-608 51 05

Du måste logga in eller skapa ett konto för att spara detta jobb

2 JOBB FRÅN DENNA ARBETSGIVARE

Södertörns Högskola
Södertörns Högskola
Plats: Huddinge, Sverige | Ansök senast sep 11
Lektor i polisiärt arbete
Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap,...
Södertörns Högskola
Södertörns Högskola
Plats: Huddinge, Sverige | Ansök senast aug 31
Lektor i medieteknik
Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap,...

LIKNANDE JOBB

Lektor i polisiärt arbete
Södertörns Högskola
Publicerad 15 dagar sedan
Universitetslektorer i ehälsa
Linnéuniversitetet
Publicerad 19 dagar sedan
Adjunkt i teknikdidaktik inriktad mot skolans samtliga nivåer
KTH Royal Institute of Technology
Publicerad 1 månad sedan