...

Högskolan i Gävle

Besök webbplats

Om arbetsgivaren

Utbildning och forskning i naturskönt campus

Högskolan i Gävle har cirka 17 000 studenter och erbjuder ett 50-tal utbildningsprogram och påbyggnadsutbildningar. 750 kurser finns inom humaniora, samhälls- och naturvetenskap samt teknik.

Vårt arbete för en hållbar utveckling

Redan i juli 2004, som andra lärosäte i Sverige, miljöcertifierades Högskolan i Gävle enligt ISO 14001. Certifieringen omfattar undervisning och forskning i samverkan med det omgivande samhället. Vi ligger därför i framkant när det gäller att arbeta med hållbar utveckling och det är vi oerhört stolta över!

Forskningsprofiler

Byggd miljö och Hälsofrämjande arbetsliv är Högskolans övergripande forskningsprofiler. Viktiga delar inom denna är Samhällsbyggnad, med inriktning mot hållbar byggd miljö, samt Belastningsskador, med syfte att förebygga arbetsrelaterade skador. Högskolan erhöll 2010 rätt att bedriva egen forskarutbildning inom profilområdet Byggd Miljö och 2012 erhöll Hälsofrämjande arbetsliv också den rätten.

Snabbfakta​

  • Antal studenter: 17 000
  • Antal medarbetare: 700
  • Utbildningsprogram och påbyggnadsutbildningar: ca 50
  • Antal kurser: 750

Distansutbildning

Snabbare än de mer traditionella universiteten och högskolorna har vi anpassat utbildningarna till marknadens krav och vågat prova nya undervisningsformer, bland annat olika former av distansutbildning. Högskolan i Gävle är idag ett av Sveriges ledande lärosäten när det gäller distansutbildning. Vissa distansutbildningar har sammankomster på en av campusorterna, andra baseras enbart på modernt IT-stöd och är därför oberoende av vilken ort du finns. Det stora utbudet av distanskurser gör att studenter kan bo på hemorten och ändå bedriva akademiska studier.

Campus

Vårt campus på Kungsbäck i Gävle erbjuder en härlig studiemiljö med alla utbildningar samlade på ett ställe. Ett kunskapens kvarter bara några minuter från centrum.

Högskolan ligger naturskönt med Gavleån och Boulognerskogen som närmaste grannar. De varsamt ombyggda regementskasernerna har skapat ett samlat campus där det är nära mellan studenter, lärare och forskare.

En högskola med regional förankring och ett kontaktnät över hela världen.

Arbetsgivarplats

Liknande arbetsgivare

...
KU Leuven Leuven, Belgien 95 lediga jobb
...
KTH Royal Institute of Technology Stockholm, Sverige 76 lediga jobb
...
ETH Zürich Zürich, Schweiz 66 lediga jobb
...
Université catholique de Louvain Louvain-la-Neuve, Belgien 43 lediga jobb
...
University of Nottingham Nottingham, Storbritannien 41 lediga jobb
Fler arbetsgivare

Intressanta artiklar

...
Control Systems: The Key to Our Automated Future? Max Planck Institute for Software Systems (MPI-SWS) 5 min läsning
...
Lighting the Way in the Search for Distant Exoplanets SRON - Netherlands Institute for Space Research 4 min läsning
Fler stories