Din jobbevakning har skapats.
Högskolan i Skövde
Högskolan i Skövde
Skövde, Sweden

Högskolan i Skövde

Högskolan i Skövde är Sveriges minsta högskola. Vi strävar inte efter att vara störst, bäst och vackrast. Det räcker gott med att vara bäst. Vi arbetar  metodiskt och envist för att kunna erbjuda utbildningar av hög kvalitet, som både ger kunskaper och jobb. De bästa utbildningarna för skolans studenter helt enkelt – under studietiden och för resten av livet, inte minst arbetslivet.

Upp till bevis

Vad som är "bäst" är naturligtvis till stor del en subjektiv bedömning och i lika hög grad en individuell upplevelse. Men några konkreta fakta kring bedömning av Högskolan i Skövde är till exempel våra fina rankningar i universitetskanslerämbetets kvalitetsutvärderingar. En annan sanning är att 81 procent av våra studenter har fått jobb inom 18 månader efter examen. Och att examinerade studenter vid Högskolan i Skövde är landets femte bäst avlönade fem år efter examen. Till det kommer interna  kvalitetsundersökningar som visar att Högskolans studenter värderar att skolan är liten – vilket ger möjlighet att påverka, skaffa bra kontakter och få en utbildning av hög kvalitet.

Påverka dina studier och din framtid

På Högskolan i Skövde är du aldrig en anonym person i mängden – utan blir sedd, bekräftad och får de förutsättningar just du behöver. Som student hos oss bidrar du till skolans förändring. Du har alla möjligheter att påverka, delta och ingå i vår gemensamma riktning framåt. You create reality.

Unika program och tvärvetenskapliga utbildningar

Högskolans aktuella utbildningar följer arbetsmarknadens efterfrågan. En del är unika spetsinriktningar och andra har tvärvetenskaplig bredd. Mest berömda är kanske skolans dataspelsutvecklingsprogram med många nationella och internationella pris och utmärkelser. Vi är också Preferred Research Partner till Volvo-koncernen. Även vår moderna sjuksköterskeutbildning är välkänd runt om i landet. Till de nyare och mer okända programmen hör Informationsteknologi - User Experience Design med huvudämne kognitionsvetenskap, som nyligen fått toppbetyg av Universitetskanslerämbetet. Och de nischade ingenjörsprogrammen samt ekonomutbildningarna. Oavsett vilken utbildning du väljer, kan du vara säker på att få rätt kompetens för näringslivets behov.

Högskolans mentorprogram

Högskolan i Skövde har ett mycket nära samarbete med arbetslivet i regionen. Redan under studietiden får du möjlighet till värdefulla erfarenheter och kontakter med företag och organisationer, bland annat genom skolans mentorprogram (där du kan få en personlig mentor från näringslivet), exjobbsexpo, arbetsmarknadsdagar och gästföreläsningar. Detta samarbete ger dig försprång på arbetsmarknaden när det är dags.

Kreativ miljö

Högskolans campus har moderna, välutrustade och fräscha lokaler som ger en stimulerande och kreativ miljö. Vi delar också lokaler med Gothia Science Park, en teknik- och forskningspark med IT-profil. Studentkåren ser till att här alltid är något på gång. Du behöver aldrig ha långtråkigt som student i Skövde.

Hitta till arbetsgivaren

4 JOBB FRÅN DENNA ARBETSGIVARE

Högskolan i Skövde
Högskolan i Skövde
Plats: Skövde, Sverige | Ansök senast sep 30
Lektor i informationsteknologi med inriktning mot maskininlärning
Anställningen är inom ämnet informationsteknologi med inriktning mot maskininlärning (ML). Vid Högskolan i Skövde definieras informationsteknologi som det ämne som behandlar hur information representeras, bearbetas och kommuniceras i artificiella och naturliga system samt...
Högskolan i Skövde
Högskolan i Skövde
Plats: Skövde, Sverige | Ansök senast sep 30
Senior lecturer in informatics with a specialization in AI/data science
The position is offered within the area of informatics, with a specialization in artificial intelligence (AI)/data science. At the University of Skövde, informatics is defined as the science that studies how information is represented, processed and communicated in artificial...
Högskolan i Skövde
Högskolan i Skövde
Plats: Skövde, Sverige | Ansök senast sep 30
Senior lecturer in informatics with a specialization in machine learning
The position is offered within the area of informatics, with a specialization in machine learning (ML). At the University of Skövde, informatics is defined as the science that studies how information is represented, processed and communicated in artificial and natural systems,...